FACEBOOK

BL-péntek: Szolnok-Olympiakosz - vlv-előzetes

BL-péntek: Szolnok-Olympiakosz - vlv-előzetes
hozzászólás, 2019.11.07.

Pénteken már a 4. fordulót rendezik meg a BL-főtábla A csoportjában. A Szolnok ellenfele hazai pályán a legutóbbi két BL-döntő részvevője, a görög Olimpiakosz. A teljes program és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

A csoport

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A csoport állása a 4. forduló előtt:

1-2. Jug Dubrovnik, Olympiakosz 9-9,
3-4. CNA Barceloneta, Szolnok 6-6,
5. Sintez Kazany 3,
6-7. Spandau 04, Jadran Split 1-1
8. Jadran Herceg Novi 0 pont

A 4. forduló programja:

November 8., péntek (időpontok helyi idő szerint)


19.00 Spandau 04-Jadran Herceg Novi

19.00 Jadran Split-Jug Dubrovnik

20.00 Sintez Kazany-CNA Barceloneta

19.00 Szolnok-Olympiakosz - Sport 2, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Hála a jó istennek, rendesen tudtunk készülni, nincs sérülés, betegség, teljes kerettel fogunk tudni vízbe szállni és remélem, egy nagyon nagy meccset fogunk játszani az Olympiakosszal. 

Az ellenfélnél - ahogy nálunk is - voltak változások nyáron a játékosállományban, de ettől függetlenül nagyon erős csapatnak tartom az Olympiakoszt, nem véletlen, hogy ott voltak a legutóbbi két BL-döntőben, a tavalyit megnyerték, idén pedig másodikok lettek a Fradival vívott döntő végén. Ez mindet elmond, hogy milyen csapat ellen szállunk vízbe pénteken. Tudjuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de nem félünk senkitől. Mindent megteszünk a három pont megszerzéséért, persze, nehéz lesz, nagyon keményen kell küzdenünk az első pillanattól az utolsóig, de ezért dolgozunk, edzünk folyamatosan, hogy az ilyen szituációkban kihozzuk magunkból a maximumot. Ha ez sikerül, akkor megnehezítjük az Oklympiakosz dolgát.

- Utaltál a görögöknél történt személyi változásokra. Nyilván elemezted az új csapatukat, mi az, ami markánsan más a játékukban a korábbi években megszokottakhoz képest?

- A legnagyobb változás szerintem az, hogy nincs ott a kapujukban Palics, aki az elmúlt 10-15 évben a világ legjobb kapusai közé tartozott. További jelentős különbség, hogy a támadójátékuk erőssége lett Maro Jokvics és Stefan Mitrovics. Utóbbi Funtulisz helyére került, aki a Fradiba igazolt, viszont a görög csapatnak évek óta, Mallarach távozása óta nem volt bal kezes játékosa, most pedig a jól passzoló, gólveszélyes világklasszis, Jokovics játszik náluk a rossz kéz oldalon. Maga a játékstílus nem változott, ugyanúgy stabil, nagyon erős védekezés jellemzi őket, támadásban pedig - ha nincs lefordulás - leginkább Murikisz az erősségük, aki centerposzton szinte tarthatatlan. Nagyon tapasztalt, jó játékos és látható, hogy a bírók is megadják neki a tiszteletet...

- Hogy vagytok ti? Milyen a hangulat, milyen elszántságot látsz a fiúkon?

- Mindenki motivált, a fiúk beleteszik a munkát, pozitívak, ezzel a mentalitással fogunk vízbe szállni, szeretnénk megverni az Olympiakoszt. Agresszívek, motiváltak leszünk és hogy ez mire elég, azt péntek este 9 óra előtt már tudni fogjuk...


TEODOROSZ VLAHOSZ (Olympiakosz) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Három győztes meccs után utazunk Szolnokra. Az ellenfelünk ugyanúgy a három pontot szeretné megszerezni, ahogy mi. Mindkét csapatban voltak változások az előző szezon után, de a mi stílusunk, karakterisztikánk nem változott. Nehéz meccsre számítok, amit a védekezés és a helyzetek kihasználása dönthet el. 

Azt szeretném, hogy a játékosaim nyomás nélkül, de tűzzel, szenvedéllyel küzdjenek a győzelemért."


KOSZTASZ GENIDUNIASZ (Olympiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez egy döntő fontosságú mérkőzés. Ha a végén az első két hely valamelyikén akarunk zárni, akkor győznünk kell egy vagy két olyan erős ellenféllel szemben, mint a Szolnok. Jól felkészültünk, megvannak a tapasztalataink arról, hogy a Szolnok milyen erős az otthonában. Keményen fogunk küzdeni."


VÁRNAI KRISTÓF (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Kemény és izgalmas csatára számítunk. Tudjuk, hogy az ellenfelünk nagyon erős, jól strukturált csapat és képzett játékosokból áll, az előző szezon végén a BL-győztes címéért játszott. Keményen edzettünk, videóztunk és átvettük a taktikai sémákat. Felfokozott hangulatban fogunk játszani és legalább egy pontot szerezni akarunk a görög csapat ellen."


A B csoport mérkőzései szombaton lesznek, az FTC Tbilisziben szerepel, az OSC itthon fogadja a Marseille csapatát. (vlv-előzetes pénteken.)