FACEBOOK

Látogatás a fellegekben

Látogatás a fellegekben
hozzászólás, 2007.03.06.

Bajnokok Ligáját nyert csapattól távozott, a görögök tárt karokkal várták

A külföldön legkeresettebb magyar trénerek egyike Ausztrália, Olaszország, Horvátország és Jugoszlávia után Görögországban vállalt munkát. Ha úgy tetszik, Európa egyik elitklubjától a másikhoz szerződött Kásás Zoltán 2001-ben, hiszen az előző évben Bajnokok Ligáját nyert Becsej gárdájától az Olympiakosz Pireuszhoz igazolt. Érdekes, hogy mindkét egyesületnél kényszerhelyzet alakult ki az elmúlt idényt követően, hiszen Óbecsén az anyagi csőd miatt szétesett a csapat, ezért nem volt értelme Kásás maradásának, míg Athén kikötővárosában Dragan Matutinovic vette semmibe négyéves megállapodását, s távozott hirtelen Pescarába.

Kásásnak nem volt könnyű dolga, hiszen az Olympiakosznál a fellegek szélén üldögél mindenki azóta, hogy az együttes csupán a hosszabbításban veszítette el a Bajnokok Ligája döntőjét a Jug Dubrovnikkal szemben. "Folyvást azt hangoztatják, hogy övék Európa második legjobb csapata. Én azért finoman jeleztem nekik, hogy a négy közé kerülésükhöz némi bírói segítségre is szükségük volt itt, a Komjádiban, a Fradi elleni mérkőzésen - libbentette fel a fátylat a megbeszélések néhány intim részletéről Kásás. - Ettől függetlenül minimális elvárás, hogy jövőre is szerepeljünk a Final Fourban. Természetesen nem teljesíthetetlen feladat, hiszen a játékosállomány szinte változatlan. Djogas ugyan elment Matutinoviccsal, viszont jön helyette Trbojevics. Azaz a védekezés mindenképpen erősödik, és tán a támadás sem gyengül, elég csak arra utalni, mit csinált Sydneyben ellenünk. Habár kétségtelen, egy ilyen elődöntő után kevesen emlékeznek arra, hogy valaki öt gólt lőtt a vesztes csapatban..."

A gárda abszolút kulcsemberének - s tán a jelenlegi görög garnitúra legjobbjának - számító Hadzitheodoru szerződéshosszabbítása volt még kérdéses néhány napja, ám Kásás megnyugodva közölte, hogy néhány perccel érdeklődésünk előtt hívták a klub vezetői a jó hírrel: megegyeztek vele is. A 1973-ban világbajnokságot nyert magyar válogatott balkezese egyébiránt kettő plusz egy évre írt alá az Olympiakoszhoz, ami azért is jó, mert így lesz egy kémünk a 2004-es olimpia házigazdájánál. Megfigyelve azt a trendet, amely a juniorvilágbajnokságon leplezetlenül kibontakozott, bízvást kijelenthetjük: a címvédő magyar válogatott egyik legnagyobb ellenfelét mérheti fel Kásás testközelből.

(forrás: Nemzeti Sport, 2001)