FACEBOOK

BL-főtábla, szerda: Tbiliszi-OSC, FTC-Terrassa

BL-főtábla, szerda: Tbiliszi-OSC, FTC-Terrassa
hozzászólás, 2019.10.29.

Talán jogosan várunk újabb két magyar győzelmet a BL-főtábla B csoportjának szerdai fordulójában. Előzetesünk a programmal és nyolc nyilatkozattal:


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

B csoport


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A csoport állása:

1-3. Pro Recco, OSC, FTC 6-6,
4-5. Mladost Zágráb, Terrassa 3-3,
​6-8. Marseille, Hannover, Tbiliszi 0 pont


3. forduló, október 30., szerda

20.30 Marseille-Hannover

20.30 Mladost Zágráb-Pro Recco

15.30 (magyar idő szerint) Dinamo Tbiliszi-OSC

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedő a vlv-nek:

- Hajnalról hajnalra élünk ezekben a napokban. Már a megérkezésünk hajnali öt óra volt, a meccsre talán épphogy magunkhoz térünk, de aztán másnap hajnali négykor lesz a hazaindulás... Szóval a hangsúly most a regeneráción van. 

- Azért ez minden körülménytől függetlenül kötelező győzelem a számotokra...

- Igen. Azért megyünk, hogy győzzünk. Úgy gondolom, ezt a Tbiliszit mindenki oda-vissza meg fogja verni a csoportunkban, nekünk is meg kell, ha bármit el szeretnénk érni.

- Gondolom, jó a hangulat most a csapatban...

- Nálunk mindig jó a hangulat! És azt is hozzáteszem, egyre jobban beszélünk magyarul! (Vad Lajos ezzel a megjegyzéssel egy korábbi vlv-tudósításban megjelent Kovács Gergő-interjú egyik vlv-s kérdésére utalt.)

- Hogy álltok egészségi szempontból?

- Ahogy szoktam mondani: ha én akarom, akkor van sérült, beteg.

- Akkor legalább annyit mondj, hogy kik nem utaztak veletek!

- Hárai Balázs, Drasko Brguljan, Salamon Ferenc és Szabó Balázs.

- Sikeres meccset és hazatérést!


REVAZ CSOMAKIDZE (Dinamo Tbiliszi) a LEN sajtószolgálatának:

"Először játszunk Tbilisziben a BL-főtáblán, fontos, hogy a lehető legjobban szerepeljünk a szurkolóink előtt. Még akkor is ezt mondom, ha tudom, hogy az OSC az ellenfelünk, a csoport egyik legjobb csapata. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de tehetünk azért, hogy izgalmas legyen ez a meccs."


BORISZ VAPENSZKI (Dinamo Tbiliszi) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagy élmény lesz a világ egyik legjobb csapata ellen játszani. Kemény, fizikai szempontból erős meccsre számítok, sok úszással. Mindent meggteszünk, hogy jó játékkal szolgáljuk ki a szurkolóinkat."


ALEKSZA UKROPINA (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez az első idegenbeli meccsünk és reméljük, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. A csapatunk erősebb, mindenhova a három pont reményében megyünk, számunkra csak a győzelem lehet megfelelő eredmény. Ugyanakkor nem szabad alábecsülnünk az ellenfelünket. Ez az első hazai meccsük a saját szurkolóik előtt és okozhatnak nekünk problémát, ha nem megfelelően veszünk részt a küzdelemben. Szerintem a mi kezünkben van a dolog és ha jól kezdünk, nem lehet gond a három pont megszerzése."


18.15 FTC-Terrassa - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:


- Elég homogén csapat az ellenfél, sok fiatal és néhány idősebb játékossal. Azt láttam a videón, hogy kicsit a régi spanyol vízilabdára emlékeztető a játékuk, a zónavédekezésük. Bal kezesük nincs, viszont több nagyon tehetséges fiatal játszik náluk, azt gondolom, hogy egy jó meccs lesz, komolyan készülünk, mert nagyon fontosak nekünk ezek a pontok.

Kedden este a Miskolccal közösen edzettünk a Népligetben, ez mindkettőnk számára hasznos volt, hiszen ezen a héten számos komoly teendőnk van, az első lépés ez az edzés volt, majd szerdán a Terrassa következik. (Szombaton pedig LEN Európai Szperkupáért játszik a Fradi Marseille-ben - a szerk.)

- Van-e valamilyen konkrét terved, elvárásod, amit szeretnél látni a fiúktól a szerdai meccsen?

- Az elmúlt három mérkőzésen kicsit talán "könnyedebben" mentünk be a vízbe, olykor kiengedtük a kezünkből a kontrollt a játék során. A legfontosabbnak most azt tartom, hogy megtanuljuk: hogyan tudunk kézben tartani egy mérkőzést már az első pillanattól kezdve. Az is lényeges, hogy minden meccsnél megtaláljuk a motivációt, hogy tényleg az legyen a játék képe, amit mi szeretnénk. Ha konkrétumot kell említenem: a Miskolc ellen produkált 7/9-es hátránymutató nekem fájt, ezen próbálunk változtatni, stabil védekezést szeretnék látni és legalább 30 százalékra leszorítani a góllal végződő emberhátrányaink arányát.

 - Kik játszanak, van-e beteg, sérült?

- Hál' istennek, egyelőre nincs, Kállay Márk és Constantin-Bicari marad ki szerdán a csapatból.


​DIDAC COBACHO (Terrasa) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"A Ferencváros a címvédő, tavaly mindent megnyertek, a Szuperkupát és Európa egyik legerősebb bajnokságát is. Nagyon erős csapat, amelyet Varga Dénes neve fémjelez, ő Európa és a világ egyik legjobb játékosa. Ennek a csapatnak a címvédés a célja és valóban a legnagyobb esélyesek közé is tartozik. Varga Zsolt vezetőedző irányításával tökéletesen beilleszkedtek az újoncaik, köztük a rendkívül tehetséges és nagyon gólerős Ioannisz Funtulisz. És nem lehet csak e két játékost reflektorfénybe állítani, valamennyi vízilabdázójuk magas színvonalú játékra képes, ez adja a csapat potenciálját.

A Recco elleni meccsünk után számunkra ez egy újabb lehetőség, hogy egy nagy csapattal szemben bizonyítsunk. Ha meg akarod mutatni a sokéves munkát eredményét, ezek ellen a csapatok ellen igazán mód van erre.

Reméljük, hogy élvezni fogjuk a játékot, s folytatjuk a tapasztalatszerzést.


SERGI MORA (Terrassa) a LEN sajtószolgálatának:

" A célunk az, hogy a lehető legtöbb tapasztalattal gazdagodjunk, különösen az idegenbeli mérkőzéseken. A Ferencváros a BL címvédője és olyan kiváló játékosokkal gazdagodott, mint az Olympiakosztól érkezett Funtulisz és a kanadai Constantin-Bicari, akik a legmagasabb szintet képviselik. Náluk játszik többek között Varga Dénes és Vámos Márton is. Nagyszerű csapattal állunk szemben, a legjobbak egyikével. Minden lehetségest elkövetünk, hogy ne legyen nagy a különbség a két csapat között. Tudjuk, hogy nagyon jól kell védekeznünk, mert az ellenfél kiváló támadójátékra képes. Nem lenne kedvező számunkra, ha sok gól esne a meccsen, mert a mi eredményességünk nyilván kisebb. Elsősorban a következő mérkőzéseken szeretnénk pontot szerezni, ezt a meccset tanulási lehetőségként fogjuk fel, de természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni."


IOANNISZ FUNTULISZ (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"A BL-ben játszani mindig izgalmas, függetlenül attól, hogy éppen ki az ellenfél. Maximális tisztelettel fogadjuk a Terrasát és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a miénk legyen a három pont. Szombaton európai szuperkupadöntőt játszunk és ez a meccs jól jön ahhoz is, hogy a hétvégén is helyt tudjunk állni.