FACEBOOK

Vízben és szárazföldön - teljes erővel folyik a munka

Vízben és szárazföldön - teljes erővel folyik a munka
hozzászólás, 2019.10.11.

Pénteken több edzéssel és videózással folytatódott Märcz Tamás 20-as keretének munkája. A délelőtti edzés nagy részén a média is jelen volt. Riportunk délelőttről és délutánról fotókkal, nyilatkozatokkal:


A 20-as keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok),  Erdélyi Balázs (OSC),  Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert ( Eger ) Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC)  Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

A csütörtöki két hiányzó, Jansik Szilárd és Manhercz Krisztián továbbra sem "munkaképes" és valószínűleg a szombati utolsó napra sem fognak tudni meggyógyulni.

Gimnasztika, két vizes edzés és videózás szerepelt a programban - és természetesen a sajtó kiszolgálása, ugyanis a délelőtti vizes edzés nagyobb részén a szerkesztőségek képviselői, stábjai is jelen lehettek. Ezt az edzést követően megszólaltathatták a játékosokat - természetesen a legtöbben a több mint kétéves távollét után most visszatért Hosnyánszky Norbertre "vadásztak". 

Este már csak "magukban voltak" a fiúk és támadási, védekezési variációkat gyakoroltak, majd a közös vacsora zárta a napot.

Délelőtt Bátori Bencét és Kovács Gergőt, este (a nap összefoglalását kérve) Märcz Tamást és Pásztor Mátyást invitáltuk a vlv kamerája elé.


VLV-VIDEÓK:


Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Elkezdődik egy új időszak, itt a válogatott összetartása. Érdeklődöm, hogy vagy, hogy telnek a napok?

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat. Köszönjük, jól telnek. Most a válogatott-napokra gondolsz?

- Igen.

- Tegnap volt egy hosszabb átmozgató úszásunk, Zala Gyurival is egy átmozgató kondink, aztán este egy kicsit gyakoroltunk hat a hat ellen. Ma reggel volt szintén egy átmozgató szárazföldi edzésünk, utána picit erősebb vízi rész és most az M-zóna volt terítéken.

- Kicsit sokan vagytok még, 20-an, ebből a 20-ból fog szűkülni az Eb-keret, illetve az Eb-csapat. Most hogy érzed magad, milyen a társaság? Nagyon sok a fiatal, változott a légkör?

- Nem tudom, mire gondolsz, a nyárhoz képest semmiképpen nem változott. Nagyon jó volt akkor is a légkör, nagyon jó most is. Nyilván, az még odébb van, hogy szűkül a keret, addig még mindenkinek a klubcsapatában vannak nagyon fontos teendői, ott kell mindenkinek bizonyítania.

- Ha már a klubot szóba hoztad, hogy álltok ti? Nagy volt a várakozás veletek kapcsolatban, mert talán ti voltatok a leginkább sötét ló a bajnokság előtt. Hogy álltok? Milyen lesz a csapat?

- Ez egy jó kérdés. Nyilván sokat számít, hogy a bajnokságban nem tud játszani nálunk az öt szerb játékos, csak három. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a bajnokságban sikerült egy számunkra nagyon-nagyon fontos meccset megnyerni Miskolcon és most sikerrel vettük az első BL-akadályt a Kazany ellen, ezt is fontosnak tartom. A jövő héten pénteken már Herceg Noviban játszunk. Hogyha a BL-ben szeretnénk a final eightbe jutni és mindenféleképpen ez a célunk, akkor a Herceg Novit is meg kell verni idegenben. 

- Túl vagytok egy alapozáson, gondolom és most kezdődött a játékfázis. Hogy érzed magad? Élvezed a játékot?

- Jól, köszönöm, élvezem, azért most már olyan kimondott alapozás nem volt, mint régen, amikor gyerekek voltunk vagy serdülők, akkor volt hat-nyolc hetes alapozás. Itt azért közben elindultak a bajnoki meccseink és azt látni kell, hogy az egész mezőny erősödött, nekünk is voltak nagyon kemény meccseink. Persze, munkából jöttünk, de azokat a meccseket ugyanúgy meg kellett nyernünk. És volt olyan meccs, konkrétan az Újpestre vagy a Tatabányára gondolok, ahol az utolsó negyedben tudtunk csak ellépni. De köszönöm a kérdésedet, jól vagyok, élvezem a játékot és azt, hogy itt lehetek!

- További jó munkát erre a két napra!



Kovács Gergő a vlv-nek


- Szervusz, Gergő! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Második napja zajlik a válogatott összetartása, a második vizes edzésetek volt ma délelőtt. Mi történt eddig, hogy érzed magad?

- Üdvözlöm a nézőket. Jól, mindig jó visszajönni a válogatottba. Nagyon jó a társaság, jó fej csapat, tényleg, az egész társaság nagyon jó fej. Elkezdtünk gyakorolni. Nem lesz olyan hosszú idő a felkészülésre az Eb előtt, így muszáj ezeket az összetartásokat megtartani, hogy az a csapathangulat, összeszokottság ne vesszen el, ami nyáron kialakult és az elmúlt két évben egyre fejlődik.

- Be is költöztetek egy szállodába. Ez nem furcsa? Budapesten nem szokott ilyen lenni, szokatlan lehet ez.

- De, furcsa, tényleg. Az elején furcsának tartottam, de így most már, hogy bent lakunk, látom, tényleg kell ez, hogy több időt töltsön együtt a társaság, az ebéd, vacsora után még mennek, ugye, a szobában a társalgások, a csapattá formálódáshoz mindenképpen szükség van erre.

- A válogatottról van szó, de szeretnék egy kérdés erejéig a klubodra is kitérni. Nagyon furcsa az a helyzet, amiben vagytok, rengeteg a külföldi, sokan meg is jegyezték, hogy két gólt lőtt csak magyar most a legutóbbi BL-meccseteken. Milyen a csapat, hogy érzed magad, lehet magyarul beszélni még? :-)

- Lehet, csak nem mindig van már értelme. :-) Előfordulhat olyan szituáció, főleg edzésen, hogy én érzem magam légiósnak, ez igaz, de ennek ellenére nagyon jó a hangulat, tehát ez nem jelent problémát. Mindenki profi.  És ugye, mivel egy célért küzdünk, könnyű összetartani.

- És ezek nagyon erős játékosok. Érzed, hogy jobb lett a csapat a korábbi időszakhoz képest?

- Prlainovics sokat dob mindenképpen, az egyértelmű, hogy az ő tudása, mentalitása jó hatással van a teljes csapatra.

- Érdekes. Köszönöm szépen, jó munkát, találkozunk még.


vlv-fotók a délelőtti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a napról a vlv-nek

- Szervusz, Tomi!  A második napnak is vége van. Kérlek, foglald össze, mit végeztetek ma, elég zsúfolt nap volt.

- Üdvözlök mindenkit, vlv-olvasókat és nézőket! Szerintem egy jó napon vagyunk túl, délelőtt Zala Gyurival kezdtek a tornateremben a fiúk, 30-40 percig, "saját súllyal" dolgoztak, hasizom-gyakorlatokat, gimnasztikagyakorlatokat végeztek, semmi súlyzózás nem volt.

A vízben picivel intenzívebb volt az úszás, mint előző nap, de mennyiségre nem volt túl sok. Majd inkább megint a taktika volt a fő része a délelőtti edzésnek, mint tegnap. Más védekezési formákat néztünk, de továbbra is az volt középpontban, hogy hogyan védekezzünk, illetve a védekezési variánsok ellen hogyan támadjunk. Délután volt egy videóprogramunk, közös videózásunk, vb-meccseket elemeztünk, leginkább az emberelőny és az emberhátrány volt fókuszban, hiszen ma este már azzal foglalkoztunk, ez töltötte ki a jelentősebb részét az esti edzésnek, 45-50 percen szinte csak ez volt középpontban. Szerintem jó edzés volt, nem túl hosszú, de intenzív, jó iramban zajlott és hasznos volt.

- Mi vár rátok holnap? Ez az utolsó nap lesz.

- Holnap itt lesz a kínai válogatott, amely egész héten itt edzőtáborozik. Bár nem feltétlenül a vízilabdaelit színvonalát képviselik, azt gondolom, hogy pár negyedet biztos tudunk velük játszani. Szeretném folytatni az emberelőny-emberhátrány gyakorlását, erre biztos, hogy alkalmasak lesznek, szerintem hasznosan fogjuk tölteni az utolsó edzést is.

- Köszönöm szépen, jó pihenést mára!



Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz Matyi! Köszöntelek a VLV kamerája előtt a válogatott edzésén. A második napján vagytok túl az összetartásnak. Egy nagyon pimasz kérdéssel kezdem: nem lepődtél meg, amikor abba a keretbe kaptál meghívót amely keret az Eb-re készül?

- Mindig meglepetés számomra, főleg úgy, hogy régóta nem vagyok itt ebben a közegbe. De igazából számítani nem lehet rá, csak próbál az ember úgy teljesíteni a klubjában, hogy felhívja a stáb figyelmét. Hál istennek ez sikerült.

- Azért ez egy elég komoly visszajelzés a teljesítményedet illetően.

- Persze, persze. Tényleg nagyon jó érzés, hogy figyelnek rám és ezzel "megajándékoznak".

- Neked ez a bajnokikon, a hétköznapokban egy plusz motiváció?

- Mindenképpen.

- Jó. Beszéljünk az itteni három napról. Egyrészt: milyen a hangulat, milyen a csapat? Tapasztaltál-e valami mást, újat, akár Hosi visszatértével, akár a fiatalokkal kapcsolatban?

- Hosi nekem volt már csapattársam, annyira nem új a dolog. Maga Hosi személye hoz egy vidámságot, egy felüdülést. De a hangulat az mindig olyan, amit igazából klubban nem lehet annyira megtapasztalni, mert régen látott csapattársak, barátok találkoznak és így jó kiszakadni az otthoni közegből.

- Egy foglalkozás van még hátra, holnap délelőtt, hogy értékeled ezt a két napot, mit végeztettek, hogy sikerült neked?

- Maga ez az összetartás nem az erőnlétről szólt, hanem inkább arról, hogy legyünk együtt minél többet még a Világliga és az Eb-felkészülés előtt. 

- Sok sikert kívánok még a holnap délelőttre és találkozunk, remélem, legközelebb is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte:Zsigmond Orsi)


vlv-fotók az esti edzésről


A Világliga-selejtezők menetrendje:

1. játéknap (november 12., kedd)


A csoport: Görögország-Olaszország (szabadnapos: Georgia-Grúzia)
B csoport: Magyarország-Oroszország (szabadnapos: Franciaország) 
C csoport: Hollandia-Szerbia (szabadnapos: Horvátország)
D csoport: Montenegró-Ukrajna (szabadnapos: Spanyolország)

2. játéknap (december 17., kedd)

A csoport: Olaszország-Georgia (Grúzia) (szabadnapos: Görögország)
B csoport: Oroszország-Franciaország (szabadnapos: Magyarország)
C csoport: Szerbia-Horvátország (szabadnapos: Hollandia)
D csoport: Ukrajna-Spanyolország (szabadnapos: Montenegró)

3. játéknap, 2020. február 11., kedd)

A csoport: Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)
B csoport: Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)
C csoport: Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)
D csoport: Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)

Negyeddöntők, 2020. március 17., kedd

A1-B2
B1-A2
C1-D2
D1-C2

A csoportgyőztesek tehát csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)