FACEBOOK

BL-szerda: FTC-Hannover, OSC-Mladost Zágráb - vlv-előzetes

BL-szerda: FTC-Hannover, OSC-Mladost Zágráb - vlv-előzetes
hozzászólás, 2019.10.08.

Szerdán másik két BL-csapatunk is megkezdi szereplését a főtáblán. vlv-előzetes a programmal és nyilatkozatokkal:


BL-főtábla, B csoport, 1. forduló

Október 9., szerda

20.30 Terrassa-Dinamo Tbiliszi

20.30 Marseille-Pro Recco

19.00 FTC-Hannover - Duna World, vlv (szöveges élő)

VLV-RIPORT A FRADI PÉNTEKI EDZÉSÉRŐL

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Maximálisan úgy állunk hozzá, hogy igenis, itthon nyerni akarunk, ne legyen a fejekben kétely, hogy ez másképpen történhet. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy mindenféleképpen meg kell adni a tiszteletet a hozzánk érkező csapatnak. Újjáépültek tavaly a szezon végére, kifejezetten jó mérkőzés játszottak már a Reccóval is, egy elég szoros meccs volt az három negyeden keresztül. Semmiféleképpen nem írnám le őket. A BL-tapasztalat is nagyon fontos, ami azért már mögöttük van. Rutinos játékosokat igazoltak, megerősödtek mint a két szárnyon, centerben is, én azt gondolom, hogy kellő tisztelettel és alázattal kell hozzáállni ehhez a Hannoverhez és lépésről lépésre felépítve a játékunkat, végig kell vinni azt, amit terveztünk. És így, gondolom, el tudunk jutni ahhoz a célhoz, amit szeretnénk elérni.

KARSTEN SEEFAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az első meccset a címvédővel játsszuk. Az FTC a végső győzelem egyik esélyese ebben a szezonban is, sőt, néhány poszton változtattak, erősebbek lesznek, m,int az előző szezonban. Ezen a meccsen csak nyerhetünk, nincs veszíteni valónk..."

NICOLAS CONSTANTIN-BICARI (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez az első meccsünk a BL-ben. A felkészülésünk - többek között a Mladost Zágrábbal és az Olympiakosszal - jól sikerült. Izgatottan várjuk a rajtot, készen állunk az európai utazás megkezdésére."

ALEKSZANDER RADOVICS (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

"Jól sikerült a felkészülésünk a szezonra és az elmúlt héten megnyertük a német szuperkupát. Ugyanakkor még időre van szükségünk, van néhány új, fiatal játékosunk. Megteszünk mindent, hogy a legjobbunkat nyújtsuk."


20.30 OSC-Mladost Zágráb - DigiSport 1, vlv (szöveges élő)

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon erős Zágrábbal játszunk, fontos lenne itthon tartani a pontokat a végkimenetel miatt és azért is, mert ez az első mérkőzésünk a főtáblán.

A Mladostnak nagyon jó centerei vannak (Vrlics és Radu - a szerk.) és még további egy-két jó játékosuk, említhetem, a kis Bukicsot vagy Bowent. Játszottunk néhány hete velük edzőmérkőzést, egy-két dolgot ebből is merítettünk a felkészülés során, de elsősorban arra készültünk, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. A meccs azon fog múlni, hogy mennyire leszünk csapat. 

Tóth Marci és Szabó Balázs biztosan nem játszik, a többin még gondolkodom. Tudomásom szerint nincs betegünk, sérültünk.

ZORAN BAJICS (Mladost Zágráb) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Biztos, hogy a csoportunk egyik legjobb csapatával játszunk. A célunk ugyanaz, mint tavaly: megtenni mindent a meccseken, jó felkészülést követően teljes koncentrációval játszani. Tudom, hogy ez egy nehéz és jó meccs lesz, remélem, hogy a közönség igazi vízilada-show-t élvezhet majd és azt is, hogy a végén megnyerjük az első meccsünket ebben a BL-szezonban."

MANHERCZ KRISZTIÁN (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez lesz pályafutásom első meccse a BL-főtáblán, úgyhogy nagyon várom már! A Mladost Zágráb nagyon erős, de jól felkészültünk és itthon akarjuk tartani a három pontot. Ezért mindent meg fogunk tenni."

IVAN MARCELICS (Mladost Zágráb) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Nagy várakozással kezdjük a szezont mind a hazai versenysorozatban, mind a Bajnokok Ligájában. Az OSC nagyszerű csapat, szintén a final eightbe jutás a célja, így közvetlen riválisunk a négy továbbjutó hely egyikének megszerzéséért folytatott küzdelemben. A Regionális Ligában jól kezdtünk és remélem, hogy ugyanezen a szinten tudjuk folytatni a BL-ben."

LOVRE MILOS (Mladost Zágráb) a LEN sajtószolgálatának:

"Az OSC nagyon jó csapat, néhány kiemelkedő teljesítményre képes klasszisjátékossal, úgyhogy kemény csatára számítok. Néhány könnyű meccsen vagyunk túl a Regionális Ligában, ezeket igyekeztünk felhasználni arra, hogy a szerdai mérkőzésre készüljünk - tekintettel arra, hogy van néhány új játékosunk, akiknek be kell illeszkedniük."


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE