FACEBOOK

Vincze Balázs és Nagy Ákos a Reggeli Startban

Vincze Balázs és Nagy Ákos a Reggeli Startban
hozzászólás, 2019.09.12.

Vincze Balázs szövetségi utánpótlás sportszakmai igazgató és a legifjabb korosztály hatalmas tehetsége, Nagy Ákos volt a csütörtöki Reggeli Start egyik vendége.


Mint annak idején tudósítottunk róla: a 15 évesek korosztályának első világversenyét idén nyáron a magyar válogatott nyerte. A burgaszi Eb aranyérme mellett - Nagy Ákos révén - a gólkirályi és az MVP-címet is bezsebeltük.

A csapattal még Varga Tamás és Nádor Zsombor kezdett el foglalkozni, tőlük Derekas Szilárd és Kiss Csaba vette át a gárdát, miután Varga Tamás a női szakágra váltott. A burgaszi tornán (egy korábban fellépett váratlan egészségügyi probléma miatt, amit Vincze Balázs nem kívánt részletezni) Vincze Balázs "meccselt".

A szakember elmondta, hogy a sportág nemzetközi vezetésének körében már a 13 évesek nemzetközi megmérettetése is szóba került. Egyelőre azonban az van napirenden, hogy a 15 évesek minden évben játszhassanak, jövőre például világbajnokságon szerepelnek majd.

A torna negyeddöntőjében nagy meccsen győztük le a szerbeket, a döntően pedig 15:9-re léptük le Montenegrót, Nagy Ákos azon a meccsen hat gólt lőtt.

Vincze Balázs elmondása szerint a felkészülés során a szakmai vezetés igyekezett hatékonyan építeni a különböző játékelemeket, a labdafelvitelt, a támadásszervezést, a védekezésbe való visszajövetelt. Nem volt egy-másfél éves "felvezetési időszak", az Eb előtti öt hétben alakult ki a csapat arca.

Nagy Ákos (ai 2017-ben Tatabányáról került a KSI-hez) elmondta, hogy nehezen dolgozta fel a sikert, csak kost kezdi "kapiskálni", hogy mit csináltak és ez nagyon motiválja őt edzéseken és edzéseken kívül is.

Szombathy Pál műsorvezető megkérdezte, hogy Ákos mikorra tervezi az OB1-ben való bemutatkozást. A válaszból kiderült, hogy Nagy Ákos arra számít: másodéves ifiként már lesz olyan OB1-es csapat, amely kettős igazolással szerepelteti őt a legmagasabb osztályban.

A fiatalember kedvenc, példaképnek tekinthető játékosai: Filipovics, Mandics, Vámos, Zalánki, a régebbiek közül Benedek és Kiss Gergő... (Ha valaki eddig nem tudta volna, Nagy Ákos balkezes...)

A TELJES BESZÉLGETÉS

Nagy Ákos hat gólja az Eb-döntőben: