FACEBOOK

U17-es Eb-bronzérem! - Magyarország-Görögország 10:4

U17-es Eb-bronzérem! - Magyarország-Görögország 10:4
hozzászólás, 2019.08.18.

Magabiztos győzelmet aratott válogatottunk az U17-es Európa-bajnokság bronzmérkőzésén. A tornát Olaszország nyerte. Folyamatosan frissülő tudósításunk:


U17-es Európa-bajnokság, Tbiliszi (Georgia - Grúzia)

Bronzmérkőzés


Magyarország-Görögország 10:4 (3:1, 3:1, 3:1, 1:1)
G.: Pető, Szeghalmi 3-3, Lantos, Vigvári Vince, Nyíri B., Várkonyi, ill. Szguridisz 2, Matiopulosz, Mokkasz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



Felső sor, balról jobbra: Vigvári Vince, Nyíri Balázs, Kevi Bendegúz, Eppel Barnabás, Lantos István, Szabó Bence, Hörömpő Botond, Molnár Erik, Gábor Lőrinc
Alsó sor: Gyapjas Brendon, Szeghalmi Zsombor, Vismeg Zsombor, Várkonyi Ádám, Pető Attila, Mészáros Mátyás
(Köszönjük a fotót Madaras Norbert csapatvezetőnek)

VLV-VIDEÓK (LEN):


0:1 - Mokkasz gólja

1:1 - Pető első gólja

2:1 - Pető második gólja

3:1 - Lantos gólja

3:2 - Szkuridisz első gólja

4:2 - Szeghalmi első gólja, ötméteres

5:2 - Várkonyi gólja

6:2 - Vigvári Vince gólja

7:2 - Szeghalmi második gólja

8:2 - Pető harmadik gólja

8:3 - Matiopulosz gólja

9:3 - Nyíri Balázs gólja

9:4 - Szguridisz második gólja

10:4 - Szeghalmi harmadik gólja

Gyapjas ziccert véd

Éremátadás




A 15 tagú magyar válogatott:

Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond - kapusok,
Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor - mezőnyjátékosok.

(ARCKÉPCSARNOK)


Szövetségi edzők: Székely Bulcsú és Tóth Kálmán. Korosztályos szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Csapatvezető: Madaras Norbert.

A bronzmérkőzésre Eppel Barnabást és Mészáros Mátyást nem nevezte a szakvezetés.


SZÉKELY BULCSÚ szövetségi edző a vlv-nek:

Gratulálok!

- Köszönjük szépen!

- Mintha a legsimább meccs lett volna…

- Nem, nem az volt, én nem úgy éltem meg. Nyilván az eredmény alapján az volt, de arra számítottunk, és arra készültünk, hogy ez egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz. Mert ez tényleg két „csalódott” csapat meccse volt és nekem az a tapasztalatom, - nyilván nem mondok ezzel túl nagy okosságot, – hogy aki előbb túl tud lendülni ezen, az óriási előnybe kerül.

Mi tegnap, miután visszaérkeztünk a szállodába, folyamatosan erről beszéltünk a gyerekeknek, hogy higgyék el, egyáltalán nem mindegy, hogy egy ilyen tornát hogy zárunk, hogy negyedikek vagyunk-e vagy harmadikok. Aminek külön örülök, az az, hogy ma újra úgy tudtak játszani a srácok, ahogy kértük tőlük, dinamikusak voltak, agresszívak voltak, és igazából nem volt nyoma a tegnapi döcögő játéknak.

- A meccs alakulásáról valamit? Ők lőtték az elsőt.

- Igen, de utána viszonylag hamar a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Nagyon jó, hogy a gyerekek hittek magunkban, hittek a játékunkban. Most az mondom, hogy nagyon örülünk nyilván a bronzéremnek is, meg főleg annak, hogy a saját játékunkat játszottuk ezen az utolsó meccsen.

- Mélyelemzést most nem kérek, de mégis két mondatot, hogy milyen volt ez a torna?

- Szerintem nagyon erős mezőny volt. A bombaerős horvát válogatott a kilencedik helyen végzett, a szerbek hatodikok lettek, tehát nagyon erős torna volt. Sok tanulsággal szolgált, viszont óriási visszaigazolás volt, nagy boldogságot okozott, hogy a befektetett munka végül is, ha nem is aranyban, de éremben meghozta a gyümölcsét.

Köszönetet kell mondani a kluboknak, a klubedzőknek, akik ezekkel a gyerekekkel éveken át foglalkoznak, és az is egy fantasztikus érzés volt, hogy olyan csapat volt bent a vízben, mint amilyen kint a parton. Öröm volt nap mint nap együtt dolgozni, és ezeket az általában egyébként unalmas menetrendeket tényleg szinte élmény volt végigélni a csapattal, és nem csak a játékosokkal, hanem a teljes stábbal. Úgyhogy ez a siker nyilván az övéké is. Sok munkát rakott bele mindenki és ezt visszaigazolta az eredmény: érdemes dolgozni.

Látjuk azt, hogy miben kell fejlődnünk, mi az amiben mondjuk például az olaszok még előttünk vannak. Feladat van, nyilván ma örülünk, de szeptemberben folytatni kell azt a munkát, amit megkezdtünk.

- Ennek a korosztálynak mi következik?

- Jövőre világbajnokság lesz, ha minden igaz, Isztambulban.

- Csucsu nagyon szépen köszönöm, jó utat kívánok nektek!

- Köszi!

(Lejegyzete: Kerbi)


SZEGHALMI ZSOMBOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok, bronzérmesek! Kérlek mondd el, hogy mi volt ezen a mai meccsen?

- Összeszedtük magunkat. Ahogy mondtam, az döntött, hogy ki tud gyorsabban talpara állni a pofonokból, és mi hála Istennek jól kezeltük ezt a helyzetet, átvészeltük az elődöntőbeli kudarcot.

- Szakmai szempontból hogy lehet a mai meccset értékelni?

- Küzdöttünk végig. Sikerült az akaratunkat rájuk erőltetni, és..., igazából most így nehéz szakmailag bármit mondani, hála Istennek a mi akaratunk érvényesült végig. Ez volt a fő oka annak, hogy ilyen nagy arányú győzelmet érhettünk el.

- Az egész tornáról egy rövid értékelés? Hogy érezted mennyit fejlődtetek?

- Nagyon sokat tanultunk. Sok videózásunk volt, napi tömény két két és fél óra, úgyhogy a szakmai résszel teljesen rendben voltunk. Úgy gondolom, hogy nagyon jó stábot kaptunk, ez is segített minket úgymond idáig eljutni, és igazából, úgy belegondolva, tizenegy meccsünk volt, és egyszer kaptunk ki. Tehát zsinórban tíz meccset nyertünk, pont rosszkor csúszott be ez a vereség, de úgy gondolom, hogy bármilyen csapattal megeshet egy vereség. Hál’ Istennek, sikerült felállni. Ugye, jövőre világbajnokságunk lesz, ott ugyanígy küzdeni fogunk.

- Milyen emlékek maradnak meg benned erről az útról, úgy összességében?

- Nagyon pozitív, nagyon sok jó dolgot tapasztaltam, és sokat tanultam.

- Csapatkapitányként jól ment minden?

- Igen, igen, és most először voltam csapatkapitány.

- Hogy tetszett?

- Nagyon megtisztelő érzés volt, hogy engem választottak, jó volt ennek a csapatnak az élén lenni, mert nagyon szeretem a csapattársaimat, tényleg, testvéremként gondolok rájuk.

- Nagyon gratulálok, és köszönöm szépen az egész hét alatti segítségedet! Jó utat!


GYAPJAS BRENDON a vlv-nek:

- Sokkal agresszívabban kezdtünk, mint tegnap, más volt a játék képe is. Védekezésben és támadásban is sokkal felszabadultabbak voltunk, így hát könnyebb dolgunk is volt és hamar "szétszakadt" a meccs.

- Az egész torna milyen volt?

- Első világversenyünk volt, így szerintem a bronzérem szép eredmény. Természetesen mindenkiben van egy kis hiányérzet, mert úgy gondoljuk, hogy ez a csapat többre hivatott.

Készülünk tovább, csináljuk a munkát, jövőre vb lesz.

- Hogyan tovább neked személy szerint?

- Továbbra is száz százalékra törekszem, egyre jobb kapus szeretnék lenni!

- Köszönöm szépen, gratulálok és jó utat haza!


PETŐ ATTILA a vlv-nek:

- Nagyon készültünk erre a mérkőzésre. A szombati vereség után nehéz volt felállni, de sikerült. A mai nagy különbség pedig annak köszönhető, hogy végigharcoltuk a meccset. 

- Mit láttál a görögökön? Ők maguk alatt voltak még a saját elődöntőjük elvesztése miatt?

- Nem éreztem ezt rajtuk. De két vert csapat meccsén mindig az nyer, amelyiknek a játékosai jobban akarják a győzelmet és amelyik gyorsabban fel tud állni, hiszen nagyon rövid idő volt a tegnapi meccs óta. 

- A spanyol meccset kiheverted? Gondolom, lelkileg nagyon megrázott.

- Akkor, közvetlenül utána nagyon. De most nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Ez egy kis kárpótlás...

- Akkor beszéljünk egy kicsit rólad! Sokat játszottál, gólerős is voltál, fontos gólokat lőttél - hogy értékeled a saját teljesítményedet?

- Igyekeztem mindig a csapat javát szolgálni, néha jobban sikerült, néha kevésbé, de az a lényeg, hogy a csapat jó eredményt ért el.

- Hogy látod a jövőtöket?

- Most mindenki visszamegy a klubjába, aztán szeptemberben ismét találkozunk és kezdjük újra a munkát, hiszen jövőre világbajnokságunk lesz.


SZABÓ BENCE a vlv-nek:

- Nagyon jól játszott a csapat, hihetetlen, amit megcsináltunk a spanyolok elleni "bukó" után! Így talpra állni szerintem még felnőtt csapatnak sem könnyű, nemhogy egy U17-es válogatottnak. Keveset hibáztunk ma és azokat a hibáinkat, amiket a spanyolok ellen elkövettünk, nagyjából sikerült kijavítani.

- Neked milyen módszered volt a tegnapi vereség hatásának feldolgozására?

- Igyekeztem kitörölni a fejemből azt, ami történt. A mai meccsre koncentráltam. Arra gondoltam, hogy holnap is felkel a nap - ahogy szokták mondani.

- Az egész torna hogy alakult? Mennyit fejlődtetek és neked személy szerint hogy ment, hogy érzed?

- Szerintem a játékom elég hullámzó volt. Előfordult, hogy úgy éreztem, jól megy, de olyan is, hogy "nem voltam a helyzet magaslatán"... Arra törekedtem, hogy ami jól megy nekem, a  védekezés, arra figyeljek erősen, a támadást meghagytam a társaknak, de azért volt, hogy felvállaltan egy-két lövést és ezek elég jól is sikerültek.

- A csapat fejlődése?

- Szerintem elsősorban a fegyelem terén léptünk előre. A spanyolok ellen éppen az volt a baj, hogy jól megbeszéltük a taktikát, azt, hogy mit kell tenni, aztán mégis úgy gondoltuk, hogy valami másra van szükség, mert ez más meccs, mint a többi. Pedig most is azt mondom, a saját játékunkkal simán nyerhettünk volna. De ez már a múlt. 

Az egész nyarat tekintve: az elején voltak problémáink, de ahova most eljutottunk, az a fejlődési skálán, ha egytől tízig mérjük, minimum nyolcas volt. Nagyot léptünk előre.

- Köszönöm szépen, gratulálok és jó utat kívánok!


A nap további eredményei:

Oroszország-Németország 4:12 (0:1, 1:3, 1:5, 2:3) ( (a 7. helyért) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt

Montenegró-Szerbia 11:10 (3:1, 3:3, 1:4, 4:2) (az 5. helyért)

Spanyolország-Olaszország 6:10 (1:2, 2:1, 0:3, 3:4) (döntő)

Az U17-es Európa-bajnokság végeredménye:

1. Olaszország
2. Spanyolország
3. MAGYARORSZÁG
4. Görögország
5. Montenegró
6. Szerbia
7. Németország
8. Oroszország
9. Horvátország
10. Georgia (Grúzia)
11. Hollandia
12. Málta
13. Franciaország
14. Törökország
15. Románia
16. Szlovákia