FACEBOOK

Edzés a görögökkel - vasárnap meccs a franciákkal

Edzés a görögökkel - vasárnap meccs a franciákkal
hozzászólás, 2019.06.29.

Szombat este kemény edzést tartott a válogatott keret - részben közösen a görögökkel. Märcz Tamás, Angyal Dániel és Sedlmayer Tamás a vlv-nek:


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

A vb-re készülő 17-es keret:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Német Toni, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


Szombaton megérkeztek a Benu Kupán részt vevő görögök, s este a magyar válogatottal közösen edzettek a Széchy uszodában. Nem kétkapuzott a két csapat, hanem fórt és hátrányt gyakorolt. Az egyik kapunál a görögök támadtak, a másiknál mi. 

Edzés után a szövetségi kapitányt és két játékost kértünk a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Véget ért egy újabb nap, holnap már meccs lesz este ilyenkor. Érdeklődöm, ma mit csináltatok, mit végeztetek?

- Folytatjuk a tornatermi edzéseket, ezek nagyon fontosak ebben az ifdőszakban, érzik is az izomfájdalmat a játékosok. Ennek ellenére volt egy komoly tornatermi edzésünk délelőtt, délután pedig nagyon-nagyon erős vizi edzésünk volt, benne mindennel, komolyabb úszásal, labdatechnikai gyakorlatokkal. És talán a legizgalmasabb, legfontosabb része az volt, hogy közös pályán edzettünk a görög csapattal, lehetőség szerint velük szerettem volna fór-hátrányt gyakorolni, mert ezekben ők az egyik legjobbak a világon. Ezt bizonyították is, nagyon nehéz ellenük védekezni, illetve támadni. Mind a két oldalon folyt a gyakorlás egyidőben, ahogy szerettem volna, nagyon hasznos volt, fél órán át gyakoroltunk így. 

- Holnap este már bemutatkozó meccs van a Benu Kupán, a franciákkal játszotok. Érdeklődöm, erre a konkrét meccsre mi a terved?

- Tizenhárom játékost fogunk tudni beírni minden egyes mérkőzésre - természetesen nyerni szeretnénk, ez nem kérdés. Láttuk, itt előttünk edzettek a franciák, jó kis csapat, van egy-két húzóemberük, akik komoly nemzetközi csapatban játszottak vagy játszanak most is. Meglátjuk. Volt olyan időszak az elmúlt években, amikor a franciák kellemetlen ellenféllé tudtak válni bárki számára. Szeretnénk egy jó meccsen gyakorolni azokat a dolgokat, amiket majd elő akarunk venni, de az egyértelmű, hogy győzni szeretnénk a Benu Kupa nyitányán.

- Köszönöm szépen.


vlv-képek



Angyal Dániel a vlv-nek

- Szervusz, Dani! Először is, mondjuk meg, hogy miért így készül ez az interjú!

- Mert nagyon sok a szúnyog, megesznek a parton, próbálok így menekülni előlük. 

- Na, hát, hogy telnek a napok, légy szíves, mondd el, hogy zajlik a felkészülés, hogy érzed magad?

- Jól érzem magam, egy kicsit fáradt vagyok. Jó, dolgos kis hétköznapokon vagyunk túl, holnap már meccset játszunk, már nagyon várom. 

- Most a görögökkel gyakoroltatok fórt és hátrányt. MIlyen volt? Érezhető volt, hogy ők azért már komolyabb csapat?

- Hát persze. A görög, főleg fór-hátrányban nagyon-nagyon jó csapat, de nekünk is ezt a szintet kell játszani, úgyhogy jó kis gyakorlás volt.

- Mit vársz a Benu Kupától?

- At, hogy csiszolódjon tovább a csapat. Jól ki van hegyezve, hogy a görögökkel lesz a harmadik meccsünk, egy jó kis éles meccset fogunk játszani, azt várom mindenképpen.

- És mit vársz a világbajnokságtól?

- Először azt, hogy kijussak!

- És ha sikerül?

- Hát..., addig még nem is merek előre gondolni...

- Köszönöm szépen, jó munkát!



Sedlmayer Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Érdeklődöm tőled is, hogy hogy telnek a napok?

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat, illetve a nézőket. Hát..., munkával..., szerintem a többiek is ezt mondták. Munkával, illetve gyakorlással. Készülünk, elsősorban a soron következő feladatra, ami, ugye, a Benu Kupa és hát, a távolabbi cél pedig a világbajnokság.

- Jó, hát ez összességében kielégítő válasz volt, de most menjünk egy kicsit a részletekbe: mennyire vagy fáradt az elmúlt másfél hét miatt?

- Fáradtnak nem igazán mondanám magam - izomláz annál inkább van. Zajlik a fizikai munka, de szerintem van elég pihenő két edzés között is arra, hogy újra feltöltődjünk és maximális erőbedobással tudjunk az edzéseken a feladatokra koncentrálni, Illetve - most nyilván a saját nevemben tudok beszélni, - a kétszer három nap pihenő számomra elég volt. Jól éreztem magam, fel tudtam töltődni. 

- Holnap megkezdődik a Benu Kupa, három meccs lesz. Sokan vagytok - olyan értelemben, hogy nyilván cserélődni fognak emberek. Mire számítasz, mit vársz, illetve magadtól mit vársz, mit szeretnél elérni?

- Arra számítok, amit mondtál, hogy cserélődni fognak emberek, holnap, meg a soron következő meccsek előt kiderül, hogy kik azok, akik cserélődni fognak. Magamtól meg annyit várok, hogy az aktuális állapotnak megfelelően, valószínűleg nem csúcsformában fogok játszani, hogyha játszom, de amilyen állapotban vayok, abból a maximumot szeretném kihozni.

- Köszönöm szépen. Jó munkát!

- Én is köszönöm.


vlv-képek


Benu Kupa nemzetközi felkészülési torna, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Június 30., vasárnap


16.30 Görögország-Hollandia
19.30 Magyarország-Franciaország - Duna World, vlv (szöveges élő)

Július 1., hétfő

16.00 Görögország-Franciaország
19.30 Magyarország-Hollandia - Duna World, vlv (szöveges élő)

Július 2., kedd 

16.00 Hollandia-Franciaország
19.30 Magyarország-Görögország - Duna World, vlv (szöveges élő)