FACEBOOK

Tizenheten készülnek tovább a vb-re

Tizenheten készülnek tovább a vb-re
hozzászólás, 2019.06.26.

Rövidke szünet után folytatta a munkát a Margitszigeten a koreai vb-re készülő magyar válogatott. A keret 16-ról 17 tagúra nőtt, mert Märcz Tamás - átgondolva a belgrádi Világliga-szuperdöntő tapasztalatait - pótlólag Pásztor Mátyást is behívta. vlv-riport a délelőtti edzésről.


A szövetségi kapitány kedden este jelölte ki 16-tagú keretét, s vlv-nek a szerda délelőtti edzésre érkező munkatársát mosolyogva azzal fogadta: ne számold meg a vízben úszókat, eggyel többen vannak! Pásztor Mátyást is behívtam. :-)

Mindjárt magyarázattal is szolgált, mint mondta: átgondolta ismét a Belgrádban látottakat és néhány játékos teljesítménye között annyira kicsi volt a különbség, hogy emiatt módosította kedd esti elgondolását.

Az edzés óriási hőzségben zajlott, s nagy része kemény úszással telt. Ezután több csoportra oszlott a társaság, egymást váltva gyakoroltak a játékosok a lövőfalnál, az egyik kapu előtt, valamint a medence széle mellett többkilós medicinlabdákkal lábtempózva.

A kvangdzsui vb-re készülő keret:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Német Toni, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A foglalkozást követően Märcz Tamást, Németh Zsolt másodedzőt és Varga Dénes csapatkapitányt kértük a vlv kamerája elé.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Köszöntelek Budapesten, megvolt az első edzésetek most már vb-keretként. Egy emberrel többet láttam a vízben, légy szíves, tájékoztass minket, mi történt?

- Semmi különös, szakmai okok alapján úgy gondoltam, hogy legyen itt Matyi is, picit átgondolva az elmúlt hetet, ezért Pásztor Matyi is velünk lesz itt az elkövetkező héten. Tizenhat helyett 17-en készülünk. A Benu Kupáig kell mindenkinek gondolkodnia jelen pillanatban, addig mindenképpen így együtt maradunk.

- Hogy fogadtak titeket az itthon gyakorlók? Mit szóltak a kinti dolgokhoz, beszélgettetek-e?

- Valamennyit beszéltem az itthon lévőkkel, tudom, hogy követték az eredményeket, de igazándiból nem mentünk bele komoly elemzésekbe. Látszott, hogy azért nagyon-nagyon komoly színvonal volt ott kint, nagyon komoly volt a Világliga-döntő is. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy érmes helyezésért küzdhessünk, szerintem az itthon lévők is így láthatták. Túlságosan ezzel már nem is kell foglalkozni, a Világliga lezajlott, nekik pedig volt egy célfeladatuk, annak a 12 játékosnak, akik itthon voltak, az, hogy "előre gondolkodjanak", készüljenek a nyár további nagy feladataira. 

Most végre együtt vagyunk, nagyjából a megszokott létszámú keret készül egy héten át. Látható, hogy talán a kapusposzton nem, de majdnem minden poszton van egy alternatív lehetőség.

- Most 17-en vagytok, ahogy mondtad, mi vár rátok a héten, illetve a vasárnap kezdődő Benu Kupán hány játékos szerepelhet?

- Napról napra érkeznek a csapatok, 27-én már itt lesz a holland válogatott, rá következő napon a franciák, 29-én a görögök. A hollandokkal mindenképpen gyakorolunk, szeretnénk a görögökkel is még a Benu Kupa előtt, nem hiszem, hogy ennek lesz akadálya. Vasárnap pedig kezdődik a Benu Kupa versenysorozat, mindegyik napon egy mérkőzéssel. 

Én azt szeretném, hogy tudjuk forgatni a játékosokat, ne csak 13 játszhasson. Jó lenne még egy utolsó visszajelzést kapni a keretben lévő játékosokról, mielőtt a végső döntéseket meghozzuk.



Németh Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Érdeklődöm, hogy a múlt héten milyen munkát végzett a vb-keret, azok a játékosok, akik nem voltak ott Belgrádban.

- Szia! Üdvözlök mindenkit. Ugye, tíz mezőnyjátékossal és két kapussal készültünk, főleg erőnléti edzéseket hajtottunk végre, sok úszással, sok lábtempó volt, gumikötelezés, medicinlabda, illetve szárazföldi edzés Zala Gyurival.

- Játékelemeket is gyakoroltatok?

- Nem. Volt egy kis kétkapuzás, "fél zónákat" csináltunk, amolyan "szellemzónát", védőjátékos nélkül. 

- Nagyon furcsa volt ez így, hogy nem volt itt a fél csapat és a stábból is hiányoztak?

- Gyuri itt volt, Csabi itt volt, Tamás hiányzott a stábból. Igazából élveztem nagyon, mert még sose csináltam ilyet, hogy felnőtt válogatott játékosokat edzhettem. Nagyon profik voltak, nagyon jó volt a hozzáállásuk és végig keményen dolgoztak.

- A belgrádi meccseket tudtátok nézni élőben vagy felvételről? Mit szóltál az ottani játékhoz?

- Is-is. Volt, amelyiket élőben néztem, volt, amelyiket felvételről. Más volt azért tévén keeresztül... Vegyesek voltak a benyomásaim, az első meccs nyilván nem tetszett, utána folyamatosan javult a játék és igazából tetszett a spanyol meccs, nagyon jól beleálltunk, az ausztrál meccs, jó meccsek voltak az elsőt leszámítva.

- Köszönöm szépen, jó munlát kívánok!

- Én is köszönöm.



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz, Dumi! Köszöntelek edzés után itthon, a Margitszigeten. Érdeklődöm, hogy a múlt hét hogy telt, mit csináltatok, hogy érezted magad, mit fejlődtetek?

- Alapozó edzések voltak. Azt, hogy fejlődtünk-e, még nem tudom megmondani, mert azért a sok Fradi játékos, hogy úgy mondjam csúcsra volt járatva egy-két héttel ezelőtt. Úgyhogy nem biztos, hogy nekünk fejlődni kellett, hanem inkább szinten tartani. Amiben fejlődhetnénk, az pedig még nem került sorra. Gondolok itt a játékra. Az ezen a héten kezdődik meg. A hollandokkal fogunk kétkapuzni, illetve következik a Benu Kupa.

- Mennyire tudtad figyelni a belgrádi eseményeket? Egyrészt a magyar csapat játékát, másrészt meg, ugye, a "nemzetközi vízilabdát"?

- Figyeltem. A döntő egyértelműen nagyon jó vízilabdaélmény volt. A dramaturgiát javította, hogy a végén óriási vihar kerekedett. :-) Tényleg egy nagyon-nagyon jó, nézhető, élvezhető meccs volt.

A magyar csapat szereplését sajnáltam. Kicsit megilletődve indultak neki, ez a Kanada elleni meccs eredményén látszott igazán. Utána magabiztosabbá váltak, egyre jobb volt minden, és hajszálon múlott, hogy bejussanak a négybe. Remélem, hogy ők élvezték, mert nem mindenki volt még ilyen helyzetben. És ahogy a végén a csapatfotón láttam, azért jókedvűen tudták zárni ezt a tornát és szerintem mindenkinek jó volt így, ahogy alakult.

- Köszönöm szépen, Dumi! Jó munkát a hétre!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-képek