FACEBOOK

,,Téves adatközlés,, - MVLSZ-közgyűlési meghívó, 2.0

,,Téves adatközlés,, - MVLSZ-közgyűlési meghívó, 2.0
hozzászólás, 2019.05.30.

Újabb meghívót kaptak a Magyar Vízilabda Szövetség tagszervezetei. Ebben a korábbi közgyűlési meghívóban szereplő egyik fontos dátumot "téves adatközlés miatt" kéri tárgytalannak tekinteni (az elnökség nevében) Vári Attila elnök. Megírjuk, hogy akkor most mi a helyzet. (Máshonnan úgysem lehet megtudni.) A péntek reggel 7-re meghirdetett közgyűlés nem volt határozatképes.


A vlv május 20-án hozta nyilvánosságra, hogy Szabálytalanul összehívott közgyűlésre készül a Magyar Vízilabda Szövetség.

Megírtuk, hogy az évi rendes közgyűlést a meghívó szerint május 31-én reggel 7 órára hívták össze, s a meghívó tartalmazta azt is, hogy határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja május 31., (ugyanaznap) 14 óra.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy az MVLSZ alapszabálya szerint határozatképtelenség esetén a második időpontra összehívott fórumot az elsőhöz képest legalább három, legfeljebb 15 napon belül lehet és kell megtartani. 

Cikkünkre semmiféle hivatalos reagálás nem érkezett, de a szövetség tagszervezetei május 27-i dátummal újabb meghívót kaptak. Ebben az szerepel, hogy az első meghívóban megadott időpont az újra összehívott fórumra "téves adatközlés", azt a címzettek tekintsék tárgytalannak. 

Tehát a jelenlegi helyzet szerint az MVLSZ évi rendes közgyűlése május 31-én, pénteken reggel 7 órakor lesz.

A napirendi pontok:

1. Alapszabály 16.§ (2) bekezdés a) és c) pontjában meghatározottak szerint: 
a. Az elnökség 2018. évi szakmai beszámolója, 
b. A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti beszámoló (mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet, közhasznúsági melléklet) és 
könyvvizsgálói záradék, 
c. Az Ellenőrző Testület beszámolója, 
d. A 2019. évi szakmai-, pénzügyi terv, 
2. Alapszabály módosítás és egyéb szabálymegfelelőségi korrekciók 
3. Alapszabály 16. § (2) bekezdés b) pontja szerint tagok által beterjesztett javaslat 
a. Új elnökségi tag választás, alelnök megválasztása 
4. Egyebek 

Az új meghívóban az szerepel, hogy

"Az Alapszabály 15. § 2. pontja alapján, ha a közgyűlés az eredeti időpontjától számított 1 órán belül nem válik határozatképessé, úgy: 

 A megismételt közgyűlés időpontja: 2019. június 15. (szombat) 14:00 óra."

A szövetség a második, a tagoknak elküldött, módosított időpontot tartalmazó meghívó tartalmát nem tette közzé a széles nyilvánosság számára, így mindazok, akik az MVLSZ hivatalos oldaláról tájékozódtak (például a médiának a vízilabda iránt esetleg még érdeklődő képviselői...), az eredeti, e sorok írásakor is elérhető információra hagyatkozhattak, s ennek alapján esetleg elballagnak holnap (pénteken) kora délután a Duna Arénába, hogy részt vegyenek a szövetség közgyűlésén. Szólunk, hogy ezt ne tegyék, mert, mint mi tudjuk, "téves adatközlés" történt.

A tagszervezetnek elküldött első és második meghívóban is szerepel egy internetes elérhetőség (url, felhasználónév és jelszó), amelyen keresztül a meghívó tájékoztatása szerint elérhetők és letölthetők a közgyűlés fontos dokumentumai, azok az előterjesztések, amelyekről a küldöttek szavazni fognak. Nos, e sorok írásakor, (14 órával az összehívott közgyűlés kezdete előtt) a megadott internetes címen egyetlen dokumentum sincs fent. Minek alapján fognak szavazni a küldöttek holnap reggel?

Mindemellett a fórum módosított második összehívása azt jelenti, hogy az MVLSZ-nek nem lesz a jogszabály által előírt határidőre, e hónap végére a közgyűlés által jóváhagyott (a számviteli törvény által megkövetelt) éves beszámolója (mérleg, eredménykimutatás stb.).

Mellesleg: ha valaki a szövetségtől azt mondaná: "Köszönjük a vlv-nek, hogy felhívta figyelmünket a jogsértő előkészületre, s így megkímélt minket attól, hogy kellemetlen jogi következményekkel kelljen számolnunk" - a válaszunk az lenne: "Szívesen! A magyar vízilabda érdekében tettük!"


Közgyűlési meghívó 1.0


Közgyűlési meghívó 2.0


FRISSÍTÉS

Az MVLSZ hivatalos honlapján pénteken, május 31-én 17.35-kor az alábbi közlemény jelent meg:


Tájékoztatásul közöljük, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség 2019. május 31-én tartott rendes közgyűlése a megjelentek számára tekintettel határozatképtelen volt, így a megismételt közgyűlés

Időpontja: 2019. június 15., szombat 14:00 óra 
Helyszíne: Budapest Marriott Hotel (1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.).

(A közgyűlési dokumentumok még mindig nem érhetők el a szövetség oldalán, így a küldöttek egyelőre nem tudnak felkészülni a megismételt fórumra.)