FACEBOOK

OB1: FTC-OSC 7:9, Eger-Szolnok 6:10

OB1: FTC-OSC 7:9, Eger-Szolnok 6:10
hozzászólás, 2019.03.20.

Az OSC idegenben vette el a Fradi veretlenségét és ezzel a bajnoki mezőny élére ugrott. Az Eger szintén otthonában kapott ki a Szolnoktól. Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok:


OB1, középszakasz, 4. forduló

A MAI KÉT RANGADÓ ELŐZETESE

EZ TÖRTÉNT EDDIG EBBEN A FORDULÓBAN


FTC-OSC 7:9 (2:1, 3:2, 0:3, 2:3)
G.: Német T. 2, Kállay, Vámos, Nikics, Younger, Varga Dénes, Gór-Nagy, ill. Kovács Gergő 2, Drasko Brguljan, Manhercz K., Rangyelovics, Tóth M., Erdélyi, Ubovics, Bundschuh

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Német Toni első gólja

2:0 - Német Toni második gólja

2:1 - Kovács Gergő első gólja

2:2 - Bundschuh gólja

2:3 - Rangyelovics gólja

3:3 - Nikics gólja

4:3 - Younger gólja

5:3 - Kállay gólja

5:4 - Tóth Márton gólja

Lévai ötméterest véd

5:5 - Kovács Gergő második gólja

5:6 - Manhercz Krisztián gólja

5:7 - Erdélyi gólja

6:7 - Vámos gólja

6:8 - Ubovics gólja

7:8 - Varga Dénes gólja

7:9 - Drasko Brguljan gólja

Vad Lajos, Varga Zsolt, Salamon Ferenc és Kállay Márk a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón:


A meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

VAD LAJOS:

"Borzasztó kemény csata volt, úgy érzem, azonos feltételekkel. Nagyon megszenvedtünk a győzelemért, nagy siker ez, hogy a Ferencváros pályáján nyerni tudtunk. Nem elégszünk meg ezzel, megyünk tovább, alázatosan, ahogy eddig is."

VARGA ZSOLT:

"Először is gratulálok az OSC-nek a mai mérkőzéshez. Tényleg egy nagyon nehéz, fizikálisan is megerőltető mérkőzés volt. Ilyen mérkőzést általában nüanszok döntenek el, az a csapat szokott nyerni, amelyik kevesebbet hibázik. Hullámzó mérkőzés volt, volt, hogy mi vezettünk, utána visszavette az OSC a vezetést. Ma mi talán többet hibáztunk, önmagunkhoz képest is és ezt az OSC jól ki tudta használni - így alakult ez a mérkőzés. Mi is megyünk tovább, lépésről lépésre, várjuk a következő mérkőzéseinket."

SALAMON FERENC:

"Tényleg nagyon nagy csata volt az egész mérkőzés, örülök, hogy a végén meg tudtuk fordítani és el tudtuk vinni a három pontot innen, a Fradi otthonából, Ez nekünk nagyon nagy pluszt fog adni, remélem, a végsőkre. Próbáltuk kihasználni azt, hogy mi most kicsit nyugodtabban tudtunk készülni és nekik ugrottunk. Aztán persze voltak hibák, volt kapkodás, de amikor rendeztük a sorokat hátul, akkor megjöttek a gólok elöl is és ezt tudtuk tartani a végéig. Szerintem egy jó meccset láthatott a közönség."

KÁLLAY MÁRK:

"Egy nagyon motivált OSC-t fogadtunk, szeretnék nekik gratulálni a győzelemhez. Úgy érzem, a mérkőzés első felében inkább mi kontrolláltuk a meccset, a második félidőben viszont az OSC nagyon eredményes támadássorozatot vezetett ellenünk. Mi elpuskáztuk a lehetőségeinket, habár többször is volt, hogy szétnyithattuk volna a meccset, de a mi hibáinkat az OSC nagyon okosan kihasználta, megjöttek a góljaik a végére, mi pedig egy kicsit enerváltak voltunk a végén, de ez nem jelent semmit szerintem. Egy-egy ilyen pofon után is fel tudunk állni és ez pluszerőt kell, hogy adjon a jövőre nézve. Megyünk majd a hétvége után Barcelonába, a BL-meccsre koncentrálunk, megy tovább a szezon."



Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Gratulálok neked, úgy is, mint a meccs egyik hősének! Rendkívül izgalmas rangadó volt ez. Arra kérlek, foglald össze egy kicsit, milyen volt, hogy érezted magad? Többször megfordult a menet meccs közben, hogy élted meg ezt?

- Elsősorban szeretném megköszönni a gratulációt a csapat nevében is. Igen, fordulatos mérkőzés volt, igazi rangadó, bár komoly tétje nem volt, mert a tabella állása szerint nagy valószínűséggel nem egymás ellen fogunk játszani majd a döntőbe kerülésért. Szerintem ez inkább nekünk számított jelen pillanatban többet, mert ezzel, hogy megvertük a Fradit, már nem úgy kell belemenni egy következő párharcba, hogy nyeretlenek vagyunk ellenük.

A mai mérkőzés tényleg nagyon jó rangadó volt, többször is megfordult, vezetett többször is két góllal a Fradi és a végén mi jöttünk ki jobban belőle.

- Volt közben olyan időszak, amikor a Fradi megfordította egy elég alapos vezetéseteket és akkor úgy tűnt hogy nem lesz már esély. Volt valami taktikai utasítás? Mi történt a vízben?

- Az volt a taktikai utasítás, hogy ne fussunk az eredmény után. És szerintem ez sikerült. Nagyrészt a saját játékunkat játszottuk, a Fradi oldalán kimaradtak a ziccerek, helyzetek, így mi jöttünk ki jobban tényleg a végén.

- Nagyon sokáig nem lehetett tudni, hogy a két csapat közül ki a jobb, van-e különbség, milyen a viszony a tabellán illetve játékerőben és ez most egy kicsit demonstratív győzelem volt idegenben. Ad nektek ez valamilyen nagy önbizalmat?  

- Önbizalmat ad mindenképpen, de azért tegyük hozzá, hogy az idei szezonban az állás most egy-egy... Ez még folytatódni fog nagy valószínűséggel, illetve azért nekik volt egy BL-fordulójuk a hét végén, ez is hozzátehetett a mai mérkőzéshez. Várom a következőt is, biztos izgalmas lesz.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

- Köszönjük.


​Lévai Márton kivédi Varga Dénes ötméteresét (vlv-képek)



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Eger-Szolnok 6:10 (1:3, 1:2, 3:4, 1:1)
G.: Vlahopulosz 3, Sztrahinja Rasovics 2, Gyárfás, ill. Prlainovics 3, Szatmári 2, Angyal, Zalánki, V. Rasovics, Lazics, Jansik Dávid

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek. A gólok feldolgozásához felhasználtuk az egri klub és a Líceum TV élő streamjét is.

0:1 - Angyal gólja

0:2 - Viktor Rasovics gólja

0:3 - Szatmári gólja

1:3 - Vlahopulosz gólja

2:3 - Gyárfás Tamás gólja

2:4 - Zalánki gólja

2:5 - Sztrahinja Rasovics érvénytelen gólja, Jansik Dávid gólja

2:6 - Lazics gólja

2:7 - Prlainovics első gólja

3:7 - Sztrahinja Rasovics első gólja


3:8 - Prlainovics második gólja

4:8 - Vlahopulosz második gólja

5:8 - Vlahopulosz harmadik gólja

5:9 - Prlainovics harmadik gólja, ötméteres

6:9 - Sztrahinja Rasovics második gólja

6:10 - Szatmári második gólja


Zsivko Gocics, Dabrowski Norbert, Nagy Viktor és Decker Ádám a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:



ZSIVKO GOCICS:

"Jó estét kívánok mindenkinek. Gratulálok mind a két csapatnak természetesen, leginkább az enyémnek, mert tényleg nagyon jól játszottunk, főleg védekezésben. Az első és a második negyedben nagyon nehéz helyzete kerültünk, mivel két cserés kiállítást kaptunk, de kibírtuk ezt és nyertünk. Nem tudok most nagyon mást mondani, még egyszer gratulálok mind a két csapatnak. Köszönöm szépen."

DABROWSKI NORBERT:

"Először is köszöntök mindenkit, másodszor pedig gratulálok a Szolnoknak, mert tényleg nagy küzdelmet nyert meg - ezekkel, amiket Zsile elmondott. Ziccerünk volt a mai meccsel, láttam, hogy Gabinak is problémái vannak, kevés időt töltött a vízben ahhoz képest, mint amennyit a meccs elején, amíg nem nyílt ki. 

Kapunk négy lefordulásgólt egy 10:6-os meccsen, kétszer eljön Prlainovics kettő-nullába vagy egy-nullába, elrontunk megint egy visszarendeződést, amit belő Jansik? Pedig semmi olyan nem történik a vízben, ami nem szokott történni. Amikor küzdünk, mint disznó a jégen és lenne valamennyi esélyünk, akkor fogjuk és odadobjuk az ellenfélnek a mi lefordulásunkból a labdát. Soha, de soha nem voltam még ilyen dühös meg ingerült a csapatomra, mint ezután a mérkőzés után. Azt gondolom, hogy azért egy-két embernek a fejében elég keményen rendet kell tenni. 

Úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést nagyon-nagyon nagy áldozatok árán tudta megnyerni a Szolnok, és nekünk sokkal könnyebb lett volna megnyerni, mint nekik."

NAGY VIKTOR:

"Üdvözlök mindenkit! Én is rövid leszek, mert így öt perccel a meccs után nem szeretek nagyon értékelni, mert nem is lehet. Azt tiszta fejjel kell. Én is gratulálok a csapatomnak, le a kalappal, tényleg nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a meccs elején és kibírtuk. Azért tudtuk ezt megcsinálni, mert úgy érkeztünk ide, hogy mindenáron nyerni akarunk, nyernünk kell. És teljesen mindegy, hogy a külső körülmény mi, játszanunk kell, oda kell figyelnünk a saját játékunkra, saját magunkra. És úgy érzem, hogy aki vízben maradt, vízben volt, ezt mindenki meg tudta csinálni. Úgyhogy tényleg, még egyszer: le a kalappal mindenki előtt.

Nagyon örülök annak, hogy ilyen sok hátrány volt - meccs közben nem annyira örültem, de így utólag igen, mert jól jöttünk ki ebből. Jó volt bent állni a kapuban, jól működött a védekezés. 

Egy nagyon kemény meccs után fogunk most hazamenni és boldogan, mert mi nyertünk! A következő néhány hét is nagyon fárasztó lesz, mint az elmúlt hetek. Gyors pihenés és készülünk a következő mérkőzésre."

DECKER ÁDÁM:

"Elsősorban szeretném kiemelni Valics Bence teljesítményét, mert ha nem ő áll a kapuban, akkor tíz góllal feltörlik velünk a pályát. Másodsorban pedig... Én a meccs elején úgy éreztem, vagy legalábbis bíztam benne, hogy talán egy picit jobb erőben, állapotban leszünk, tekintettel arra, hogy a Szolnok egy nagyon kemény Olympiakosz-meccs után, utazással a háta mögött érkezett ide. De ez nem így történt. Most, mielőtt feljöttem erre a sajtótájékoztatóra, szétnéztem az öltözőben és láttam, hogy üveges tekintettel ülnek a játékosok, a csapattársaim és a földet bámulják. Én is értetlenül állok a történtek előtt, mert mindent gyakoroltunk, minden úgy történt, ahogy Norbi megmutatta a videózások alkalmával és egyszerűen nem tudtunk... nem az, hogy mérkőzésbe lendülni..., már az első védekezésünkben hibát ejtettünk, olyan helyzetben, amit két hónapja gyakorlunk, aztán az első emberelőnyben, aztán az első támadásban és végig borzalmas volt a mérkőzés.

Nagyon csalódott vagyok, mert tegnap még azt hittem, hogy legalább ilyen arányban mi fogunk nyerni."

Az egri fotók a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg: