FACEBOOK

Hétközi BL-forduló jön - a vlv előzetese

Hétközi BL-forduló jön - a vlv előzetese
hozzászólás, 2019.02.05.

Két csapatunk idegenben szerepel, egy itthon játszik és a forduló már kedden megkezdődik a Mladost Zágráb-Szolnok mérkőzéssel. A program és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló

A csoport

A csoport állása hét forduló után


1. Pro Recco 21,
2. Barceloneta 16,
3. Brescia 14,
4. FTC 13,
5. Eger 9,
6. Dinamo Moszkva 6,
7. Steaua Bukarest 3,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Január 6., szerda

20.30 Steaua Bukarest-Barceloneta

20.30 - Pro Recco-Dinamo Moszkva

18.30 Eger-Crvena Zvezda - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Elvárás a győzelem és kíváncsi vagyok, hogy azt látjuk-e, amit kint két negyedig játszottunk az elején, amikor már 8:4 meg 9:5 volt ide és úgy nézett ki, hogy nagyon szépen abszolváljuk ezt a feladatot, s nagyon remélem, hogy nem azt, ami utána történt. De igazából teljesen mindegy, mert ez nem kívánságműsor. A legfontosabb az, hogy a végeredményre ránézve megint úgy legyen, hogy legalább egy góllal többet lőttünk, mint az ellenfél.

Hosi mondta jól, a Szombathely elleni, számára jubileumi meccset követő sajtótájékoztatón: valahogy fásultak voltunk ezen a bajnokin és mindegy, hogy szerdán fásultak leszünk vagy frissek, az a fontos, hogy nyerjünk a Zvezda ellen.

Nehéz sorozatban vagyunk, emlékeztetnék arra, hogy a belgrádi meccs után közvetlenül Pécsre utaztunk bajnokira, a Világliga-fordulóban is érintett volt két idegenlégiósunk, Murisics és Vlahopulosz. Ráadásul nekünk most jönnek azok a mérkőzések, amelyeken mi vagyunk az esélyesek, ezeket tehát meg kell nyernünk ahhoz, hogy a szezon második felében komoly céljaink lehessenek. Persze tudjuk, ezt kimondani könnyű, de láttuk, hogy például a Vasas mennyire volt attól, hogy Miskolcon meglepetést okozzon...

Becsülettel készülünk a szerdai meccsre, talán még jó is, hogy a belgrádi eredmény után nem lehetünk elbizakodottak, élesnek kell maradnunk végig. Kisebb sérülések vannak nálunk, de mindenki tud játszani.

ALEKSZANDAR FILIPOVICS (Crvena Zvezda) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Várjuk, hogy ismét találkozzunk az Egerrel. Megmutattuk, mennyit erősödtünk csapatként. Belgrádban kemény meccset játszottunk és azt reméljük, hogy most egy kicsivel több szerencsénk lesz. 

ALEKSZANDAR KRALJ (Crvena Zvezda) a LEN sajtószolgálatának:

"Az Egernek sok nagyszerű játékosa van, úgyhogy komoly kihívás számunkra az ő otthonukban, a szurkolóik előtt játszani, de tudjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk."

LUKÁCS DORIÁN (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Sokat edzettünk és azt hiszem, az erőnlétünk már csúcsszinten van. Nehéz meccsre számítok, olyanra, mint amilyen a belgrádi volt."

BIROS BARNABÁS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Az előzőekhez hasonló kemény mérkőzést várok. Fárasztó játszani ellenük, de az a célunk, hogy megszerezzük mindhárom pontot."


20.30 - Brescia-FTC - vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Sokat tanultunk a Bresciával vívott első mérkőzésünkből. Alaposan átnéztük, kielemeztük azt a meccset és el is kezdtünk "nagyobb volumenben" dolgozni az elkövetett hibák kijavításán. Ezt azért hangsúlyozom, mert a tapasztalatok szempontjából az év hátralévő teljes időszakára nézve fontos mérkőzés volt a Brescia elleni hazai meccsünk. Ez a "nagyobb volumenű" munka hosszabb időt vesz igénybe egy-két hétnél, ugyanakkor ez nem befolyásolhatja a szerdai meccsünket, amennyire tudtunk, felkészültünk és szeretnénk potot, potokat szerezni. Fontos pontok ezek és nyilván vissza is szeretnénk vágni a Budapesti meccsen történtekért.

El kell mondanom, hogy sajnos nem leszünk komplettek, Varga Dénes és Mezei Tamás sérülés miatt nem tud játszani, ők nem is utaztak el. Nikics a szombati bajnoki fordulóban hosszabb szünet után visszatért, de azért még óvatosan szeretném játszatni, szóval most azért vannak gondjaink. Ettől függetlenül odatesszük magunkat, ami bennünk van, azt ki fogjuk adni magunkból. A meccs - ahogyan a budapestire is mondtam - háromesélyes és mi természetesen győzni megyünk az uszodába.

ALESSANDRO BOVO (Brescia) a LEN sajtószolgálatának:

"A meccs nagyon fontos számunkra, arra számítok, hogy az uszoda megtelik a szurkolóinkkal. A Ferencváros rendkívüli csapat, öröm nézni a játékukat, minden lehetőségünket ki kell használni ahhoz, hogy le tudjuk győzni őket. El kell felejtenünk a legutóbbi időszak negatív élményeit, agresszíven és koncentráltan kell játszanunk az utolsó másodpercig és akkor esélyünk lehet a győzelemre."

KÁLLAY MÁRK (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Csak néhány hét telt el azóta, hogy BL-meccset játszottunk a Bresciával és ugyanazt érzem, mint akkor az utolsó másodpercben: senki nem játszik döntetlenre.
Örülnünk kellett annak az eredménynek és tisztában vagyunk azokkal a hibákkal, amiket elkövettünk. A Brescia egy tökéletesen összerakott csapat nagyszerű, okos játékosokkal és tapasztalt edzővel, ezért Olaszországban extra motivációt és összpontosítást várok tőlük. Mi sokat edzettünk az elmúlt hetekben és mindenki jó formában van. A Ferencváros a győzelemért száll vízbe szerdán este."


B csoport

A csoport állása hét forduló után

1. Jug Dubrovnik 21,
2. Verona 16,
3. Olympiakosz 11,
4. Szolnok 9,
5. Mladost Zágráb 8,
6. Spandau 04 7,
7. Jadran Split 3,
8. Hannover 3 pont

Január 5., kedd

20.30 Mladost Zágráb-Szolnok - Sport 2 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Minden rendben van a csapattal, Kardos Gergely kicsit beteg volt, de már ő is jobban van, úgyhogy teljes csapattal tudunk vízbe szállni, ha meccskezdésig nem lesz semmi probléma, amit remélünk.

Normálisan készültünk, ahogy szoktunk. Még frissek a Mladosttal kapcsolatos élményeink, ezek alapján, videózással készültünk. Volt néhány nap, amikor a válogatott játékosaink nem voltak velünk, de azóta, hogy visszatértek, együtt vagyunk és csak a Mladosttal foglalkoztunk. Szerintem jó állapotban vagyunk, remélem, hogy ez a vízben is látható lesz.

Kicsit furcsa lesz, hogy én a múltkori piros lap miatt nem lehetek a kispadon, valahol a lelátón kell majd helyet foglalnom, Hangay Zoli fogja irányítani a csapatot. A szezon eleje óta minden edzésen együtt dolgoztunk, a csapat is hozzászokott Zolihoz, úgyhogy ez nem lehet probléma. Azért erre a szokatlan helyzetre külön kitértünk a taktikai értekezleten, kértük a játékosokat, hogy a szokottnál is jobban figyeljenek oda a játékra, a követendő taktikára.

ZORAN BAJICS (Mladost Zágráb) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Csak két hét elteltével ismét a Szolnokkal játszunk. Tisztában vagyunk az erősségeikkel és a gyengeségeikkel, felhasználjuk a tapasztalatainkat, hogy megnyerjük a meccset és kijussunk a hannoveri final eightre. Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű meccs lesz, sok nézővel az uszodánkban."

LOVRE MILOS (Mladost Zágráb) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon érdekes és különösen nehéz meccset várok egy remek ellenféllel, amellyel szemben legutóbb vereséget szenvedtünk. Sajnos, akkor nem azt nyújtottuk, amit tudunk. Remélem, hogy most agresszíven, koncentráltan kezdünk, s már az első percekben megmutatjuk, hogy jobbak vagyunk."

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Felkészülten várjuk, hogy megismerjük a Mladost "másik oldalát", ahhoz képest, amit két hete láttunk, amikor 11:8-ra legyőztük őket az uszodánkban. Az otthonukban különösen erősek, még nem kaptak ki a BL-ben és döntetlent játszottak a Juggal a Jadranska Ligában. Nagyon fontos meccs előtt állunk és akkor jöhetünk jól ki az ütközetből, ha rá tudjuk kényszeríteni az akaratunkat az ellenfélre."



Január 6., szerda

19.00 Waspo Hannover-Spandau 04

20.00 Olympiakosz-Dubrovnik

20.30  Jadran Split-Verona