FACEBOOK

Drezdai helyzetjelentés

Drezdai helyzetjelentés
hozzászólás, 2019.01.28.

A korábbiakhoz képest egészen sima útja volt a csapatnak - Münchenen keresztül - Drezdáig, a kedd esti német-magyar Európa Kupa/Világliga-selejtező helyszínéig. Este a két szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, edzés után pedig Märcz Tamás telefonon tájékoztatta a vlv-t a nap történéseiről. Részletek:


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Minimális késéssel érkeztünk Drezdába, müncheni átszállással, minden csomag is megérkezett - ez már fél siker! Reggel viszonylag korán kellett kelniük a játékosoknak, ezért nem sokan választották délutáni programnak Drezda felfedezését, inkább pihentek.

Volt egy 45 perces videózás, a legutóbbi mérkőzéseket néztük, kicsit felfrissítve az emlékeket a németekkel kapcsolatban. Este félórás gimnasztika következett a medenceparton, majd egy óra tíz perces vizes edzés - a teljes medence a miénk volt, a németek előttünk fejezték be az edzésüket. Úgy látom, hogy erős csapatuk lesz, azok akik Szolnokon hiányoztak most itt vannak.

Volt egy rövid sajtótájékoztató közvetlenül az edzés előtt, amit Hagen Stammal közösen tartottunk. Itt elhangzott, hogy Stammék nagyon szeretnének elcsípni kedden egy pontot, mert akkor maradna esélyük arra, hogy az oroszokat megelőzve megszerezzék a csoport második helyét, ami továbbjutást érne. Mint kiderült, ezért is hozták Drezdába a meccset. Itt ugyanis fergeteges buzdítással hajszolta őket jó teljesítménybe a közönség az oroszok elleni csoportmeccsükön, amely a rendes játékidőben döntetlenül ért véget, az oroszok ötméteressel nyertek és így csak két pontot kaptak (a németek pedig egyet - a szerk.).

Úgy hírlik, hogy jegy már nincs, olyan 800 szurkoló buzdítja majd a németeket, jó hangulatú meccs lesz! Remélem, hogy jól fogunk játszani és elvisszük a három pontot.

- Hogy vannak a játékosaink?

- Akik eljöttek Drezdába, mind egészségesek.

- Ki játszik majd a "második balkezes" helyén, az otthon maradt Zalánki posztján?

- Három játékos felváltva, illetve az adódó más jellegű feladatok függvényében: Sedlmayer Tamás, Nagy Ádám és Jansik Szilárd. 

- Ki lesz a csapatkapitányunk?

- Nagy Viktor.

- Köszönöm a tájékoztatást!


Európa Kupa/Világliga, 4. forduló

Január 29., kedd


B csoport

Görögország-Spanyolország

Ukrajna-Hollandia

C csoport

Olaszország-Montenegró

(Franciaország szabadnapos.)

D csoport

Románia-Horvátország

(Szerbia szabadnapos)

A csoport

Oroszország-Málta

20.00 Németország-Magyarország - tévéközvetítés nincs, szándékaink szerint a vlv-n megszokott szöveges élő tudósításban adunk tájékoztatást a meccsről

A magyar csapat:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC) - mezőnyjátékosok.


A német csapat:

Marko Stamm, Maurice Jüngling, Marin Restovics, Denis Strelezkíj, Ben Reibel, Mateo Ccuk (mind Spandau 04), Tobias Preuss, Julian Real, Moritz Schenkel, Fynn Schütze (Waspo 98 Hannover), Dennis Eidner (ASC Duisburg), Lu Meo Ulrich (OSC Potsdam), Florian Thom (SG Neukölln) és Jan Rotermund (White Sharks Hannover)


Európa Kupa/Világliga-selejtezők - a jelenlegi helyzet

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON


​A csoportok állása három játéknap után:

A csoport

1. Magyarország 9,
2. Oroszország 6,
3. Németország 3,
4. Málta 0 pont

B csoport

1. Görögország 9,
2. Spanyolország 6,
3. Hollandia 3,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport

1. Montenegró 5,
2. Olaszország 4,
3. Franciaország 0 pont

D csoport:

1. Szerbia 5,
2. Horvátország 4,
3. Románia 0 pont

A csoportok első két helyezettje jut tovább, az áprilisi zágrábi nyolcas döntőbe, amelynek első négy helyezettje szerepelhet a nyári belgrádi Világliga-szuperdöntőben.