FACEBOOK

MVLSZ-elnökségi ülés - Benedek Tibor az utánpótlás irányításában

MVLSZ-elnökségi ülés - Benedek Tibor az utánpótlás irányításában
hozzászólás, 2019.01.18.

Az MVLSZ elnöksége pénteken fontos döntéseket hozott. Részleteket csak később ismerhetünk meg, de az biztosnak tűnik, hogy jelentős változások várhatók az utánpótlásképzésben. FRISSÍTÉS: Cseh Sándort és Vincze Balázst bízták meg az utánpótlásedzők szakmai irányításával.


A Magyar Vízilabda Szövetség pénteken tartotta meg első idei elnökségi ülését. 

A fórum döntéseiről Vári Attila elnök a tanácskozást követően írásban tájékoztatta a vlv szerkesztőségét:


A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége a mai napon ülésezett, és az alábbiakról döntött:

- 3 új tag került felvételre: Gyarmati Dezső Úszó és Vízilabda Sport Egyesület, az Iron Swim Kft., valamint a Hatvani Úszó, Vízilabda és Szabadidő Klub Sportegyesület

- döntés született az utánpótlás edzők foglalkoztatásáról, illetve megválasztották Benedek Tibort az Utánpótlás Bizottság társelnökének, Cseh Sándort és Vincze Balázst pedig megbízták az utánpótlás edzők szakmai irányításával (a vastagított szöveg a vlv-nek és a waterpolo.hu-nak ugyanabban az emailben elküldött eredeti közleményben még nem szerepelt, később, ismeretlen időpontban ezzel a résszel bővült a szövetség honlapján megjelent dokumentum, ezért, bár külön értesítést a közlemény bűvüléséről nem kaptunk, azt "értelemszerűen" mi is kiegészítettük).

- elfogadta továbbá az elnökség a következő TAO támogatási időszakra vonatkozó benchmark rendszert,

- továbbá javaslatot fogalmazott meg a Sportért Felelős Államtitkárság felé a Kiemelt Edző Programban résztvevő vízilabda edzőkre.


 A vlv telefonérdeklődésére Vári Attila elmondta még, hogy az elnökségi ülésen hozott határozatok elkészítése néhány napot vesz igénybe, e dokumentumok felkerülnek majd a szövetség honlapjára, azokból lehet majd további információkhoz jutni.

A vlv konkrét kérdésére az elnök megerősítette, hogy "az utánpótlás edzők foglalkoztatásáról" szóló napirendi pont keretében arról döntött az elnökség, hogy az egyes utánpótlás-válogatottakat kik irányítsák a jövőben. (A vlv úgy tudja, hogy a szakemberek megbizatása az év végével lejárt, azt egy hónappal meghosszabbították, az esetleges új vezetők tehát február elsejével kezdhetik el a munkát.)

Vári Attila elzárkózott attól, hogy ismertesse az egyes korosztályok válogatottját a jövőben irányító szakemberek nevét, mint mondta, a részletek egyeztetése és a szerződés megkötése az érintettekkel a következő napok feladata lesz. (A telefonbeszélgetés a fenti "közleménykiegészítés" előtt történt - a szerk.)

Az biztos, hogy a jövőben Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, volt férfi szövetségi kapitány, az UVSE szakmai igazgatója, OB1-es férfi csapatának vezetőedzője szerepet vállalt az utánpótlásképzás várható megújításában, hiszen mostantól - a pénteki elnökségi döntés értelmében - a szövetség Utánpótlás Bizottságának társelnöke. E testületet elnöke továbbra is a szintén olimpiai bajnok Szivós István, a változás - Vári Attila szavai szerint - az ő munkáját erősíti. 

Vári Attila a vlv-nek úgy fogalmazott, hogy Benedek Tibor számára ez a tisztség "várhatóan sok munkát, nagyon felelősségteljes feladatot" jelent.

Amint további részleteket megtudunk a változásokról, tájékoztatjuk olvasóinkat.