FACEBOOK

WWPCA: Varga Zsolt a világ legjobb vezetőedzője!

WWPCA: Varga Zsolt a világ legjobb vezetőedzője!
hozzászólás, 2018.12.31.

A Vízilabdaedzők Világszervezete (WWPCA) Varga Zsoltot választotta 2018 legjobb vízilabdaedzőjének a férfi szakágon belül. Részletek és további információk a magyar "kollégától", a természetesen szintén Varga Zsoltra szavazó Vincze Balázstól:


A WWPCA a 2015-ös kazanyi világbajnokság idején és helyszínén jött létre, s mint annak idején a vlv megírta, az alapítók között nem volt magyar sportember. A vezető testületben helyet foglalók igencsak tekintélyes névsora azóta (egyedüli magyarként) Vincze Balázs nevével bővült.

ŐK SZAVAZTAK:

Vincze Balázs, John Vargas, Adam Wrigh, Iannisz Giannurisz, Fabio Conti, Ratko Rudics, Petar Porobics, Adel Shamala, Szergej Drozdov, Dejan Udovicsics, Alessandro Campagna, Karl Izzo, Paolo Malara, Quim Colet Genesias, John Abdou és Coralie Simmons.
 

A szavazásra felkért szakemberek (a szervezet igazgatótanácsának tagjai) most, a negyedik voksolás alkalmával választottak először klubedzőt a legjobbnak, eddig minden alkalommal szövetségi kapitány nyert (tavaly a vb-aranyérmes horvát válogatott szakvezetője, Ivice Tucak vitte el a pálmát, az azt megelőző két évben pedig Dejan Szavics, a  szerbek sikerkapitánya.)

Az FTC csapata ebben a naptári évben valamennyi tornáját megnyerte, ahol elindult: a tavaszi szezon végén megvédte Eurokupa-elsőségét, majd megnyerte a magyar bajnokságot. Az év zárásaként a Magyar Kupát, a LEN Európai szuperkupát és a magyar szuperkupát húzták be Varga Zsolték.

VARGA ZSOLT a Fradi hivatalos honlapján így reagált a hírre:

"Hatalmas megtiszteltetés ez a díj. Több szempontból is örülök. Az első, hogy a vízilabdaszakma, a legjobb edzők engem tartanak érdemesnek erre a díjra. A másik, hogy úgy érzem, ez annak a szemléletnek is a sikere, amivel dolgozom. Köszönettel tartozom a csapatomnak az elvégzett munkáért és azért, hogy bizalmat szavaznak nekem. Szeretném megköszönni a klub vezetésének az elmúlt évek támogatását és hitét bennem és a munkámban.". 



A vlv megkérdezte a WWPCA board magyar tagját, Vincze Balázst, hogy ő kire szavazott, s mit tud a versengés részleteiről.

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Nyilvánvaló, hogy én is Zsoltra szavaztam. A szavazatokat egyébént még a magyar szuperkupa előtt gyűjtötték be és ismereteim szerint Varga Zsolt Teodorosz Vlahosszal, az Olympiakosz vezetőedzőjével, a görög válogatott szövetségi kapitányával volt versenyben.

A szavazatok végső arányát nem ismerem, mivel azonban a két szakember csapata az európai szuperkupáért rendezett meccsen egymással is megmérkőzött, s az a meccs a Fradi győzelmével végződött, úgy gondolom, hogy ez a tény meggyőző módon billentette Zsolt irányába a mérleg nyelvét.

- Ez annyiban külön is érdekes, hogy Vlahosz egyben hazája nemzeti csapatának szövetségi kapitánya is...

- Valóban, de úgy gondolom, nem emiatt került erős pozícióba, hanem azért, mert az Olympiakosz Bajnokok Ligáját nyert, s természetesen nyilván minden trófeát elhódított, ami Görögországban elnyerhető volt - akárcsak az FTC Magyarországon.


A női szakágban Arno Havenga, a holland válogatott szövetségi kapitánya érdemelte ki a címet.