FACEBOOK

Edzésriport Szombathelyről

Edzésriport Szombathelyről
hozzászólás, 2018.12.09.

Az egyébként sem a világ élvonalához tartozó máltai válogatott tartalékosan érkezett, így gólszüret várható a hétfő esti Európa Kupa/Világliga-selejtezőn. Csapatunk vasárnap este a meccs helyszínén edzett, fotóztunk, nyilatkozatokat kértünk:


A mérkőzésen és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Picike kis uszodában lesz a meccs, most már értjük, miért nem volt jegyértékesítés elővételben, gyanítható, hogy a kezdés előtt másfél órával nyitó pénztárnál pillanatok alatt elkapkodják majd a vásárlásra kínált belépőket.

Vasárnap este a meccs időpontjában edzett a csapat a helyszínen - kétszer olyan hosszan, mint amenyi idő általában rendelkezésre áll a meccseket megelőző este. Na de hát, mégiscsak mi vagyunk a házigazdák. Úszás, passzolgatás, lövés, valamint a védekezési figurák gyakorlása szerepelt a programban.

A mieinket a máltaiak váltották, akik - mint Märcz Tamás megtudta - legjobbjaikat nélkülözik a hétfő esti meccsen. Hát, ez így elég egyoldalú lesz, hiszen a "sztárjaikkal" sem lett volna esélyük szoros mérkőzésre, de  ez van!

A magyar csapat:

Csoma Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok) - kapusok,
Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc) - mezőnyjátékosok.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

​ 
Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tamás! Megkezdtétek a következő szakaszt, egy edzésen vagytok túl. Érdeklődöm mi volt a program, hogy vagy megelégedve? Mire számítasz? 

- Üdvözlök minden vlv-olvasót és -nézőt! Jónéhány játékos kapott a klubjától az utóbbi napokban egy-két nap pihenőt, ezért egy viszonylag hosszabb átmozgató úszóedzés volt az elején, végigskáláztunk, kis lövőgyakorlatok voltak, a végén volt egy 20-25 perc védekezésgyakorlás a holnapi napra.

Kicsit csalódott vagyok, mert az a három játékos, akire gondoltam, hogy majd ki kell szednünk a máltai csapatból, azok nincsenek itt, egyik sem. Ennek ellenére ugyanazt fogjuk játszani, amit elterveztünk, ugyanazt a védekezést, ugyanazt az agresszív játékot, ugyanúgy szeretnénk bedarálni őket az elejétől kezdve, mintha az a három játékos itt lenne volna. Egy picit nagyobb feladatot adtak volna, de ettől függetlenül tiszteljük a máltai vízilabdázókat, különösen azért, mert azt gondolom, hogy mint én magam is, jónéhányan korábban játszottunk a máltai bajnokságban, jól ismerjük őket, jó néhányukat. Azt azért el kell mondani, hogy még ha nincsenek is a mi szintünkön, nagyon szépen próbálnak fejlődni. Külföldi edzőket visznek oda, a nyári bajnokságban próbálnak jó játékosokat odavinni, akiktől igyekeznek tanulni. Ennek ellenére azért tudjuk, hogy több gól különbség is van a két csapat között. Holnap szeretném, hogy ennek akár már a mérkőzés elején nyomatékot tudjunk adni. 

- Ki lesz a csapatkapitány? 

- Mezei Tamás lesz holnap a csapatkapitány. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz Tonya! Szombathelyen vagyunk, válogatott meccs lesz, te vagy az egyik center, biztos, hogy játszol. Milyen érzéseid vannak? 

- Szia Geyza! Nagyon jót edzettünk most, kicsit keményebb volt az átlagosnál, vasárnap este van, jót fogunk aludni!

- Mire számíthatunk a holnapi meccsen? 

- Mindent megteszünk a győzelemért, nem tudom, hogy milyen csapattal jöttek, szerintem magukhoz képest a legjobbal. Nem lebecsülve őket, mi a maximumot fogjuk nyújtani. 

- Van valamilyen saját terved, célod, amit el szeretnél érni? 

- Minél jobban szeretnék játszani. 

- Az mit jelent? Gólokat esetleg vagy kiállításokat? 

- Minél kevesebb gólon tartsuk az ellenfelet, az a fő cél. 

- Sok sikert kívánok, Tonya! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz Manó, köszöntelek Szombathelyen! Túlvagytok az első edzésen ezen a rövid kis összetartáson. Milyen volt? Mire számítasz a holnapi meccsen? 

- Köszöntöm először is a vlv nézőit. Jó újra ebben a társaságban lenni, ugye egy nagyon megfiatalított kerettel vagyunk itt, bár majdnem mindenki a Világliga-keret tagja. Egy kétórás edzésen vagyunk túl így vasárnap este, úgyhogy kicsit furcsa volt mindenkinek, de kellett, mert nagyon régen találkoztunk, én ugye az utolsó meccsen ráadásul nem is játszottam. Úgyhogy kellett a taktikai elemeket kicsit memorizálni, de azt gondolom, hogy mindenkinek egy kiváló bizonyítási lehetőség lesz a holnapi mérkőzés. 

- Messze járok az igazságtól, ha azt mondom, hogy pechje van a máltai csapatnak, mert magyar részről nagyon fűt mindenkit a bizonyítás vágya, így várhatóan alaposan meg fogjátok rakni őket...

- Szerintem butaság azt gondolni, hogyha valaki a magyar válogatottnak bármelyik meccsén szerepel, nem akar bizonyítani...

- De érted, hogy hogy gondoltam...?

- Értem-értem persze, de nem gondolom épp ebből a szempontból, hogy valaki ne akarna bizonyítani még jobban. Nyilván egy fiatal társaság vagyunk, mindenki százszázalékot bele fog tenni, de azt gondolom, hogy ez a normális. 

- Jól van, hány gólos győzelmet tippelsz? 

- Nem szeretnék ilyenekbe belemenni, kapjunk minél kevesebbet és lőjünk minél többet!

- Köszönöm szépen! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz Matyi, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Véget ért a vasárnap esti edzés, ez eleve egy szokatlan dolog, meg hát Szombathelyen vagyunk, meg hát válogatott... Milyen érzéseid vannak? 

- Tényleg vasárnap este van, de azért mindig jó ide visszatérni. Egy hajtós, aránylag hosszú edzésen vagyunk túl. Az utazás is teljesen jól telt, aránylag gyorsan eltelt, pihenőnk is volt az edzés előtt, szóval mindenki jól érzi magát, én is. 

- Na, hát holnap egy olyan csapattal játszunk, amely csapatot általában nagyon sok góllal megvernek. Ez úgy a fejedben van-e? Mire készülsz, mire számítasz? 

- Én elsősorban arra gondolnék az ilyen meccsekkel kapcsolatban, hogy ez nagyon jó alkalom arra, hogy gyakoroljunk dolgokat, amiket később nehezebb meccseken be lehet vetni. Itt tudjuk tökéletesíteni a játékunkat. 

- Neked ez egy újabb rubrika, egy újabb válogatottság. Számolod? 

- Persze, hát számolom, nem régóta vagyok benne ebben a közegben, de nagyon nagy örömmel tölt el még mindig, hogy válogatott lehetek.

- Van valami egyéni célod? 

- A holnapi meccsel kapcsolatban? 

- Igen. 

- Nincs, nyerjünk. Ahogy Manó is mondta, lőjünk sokat, kapjunk keveset!

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Csoma Kristóf a vlv-nek

- Szervusz Kristóf, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Amikor legutóbb így találkoztunk, az egy válogatott összetartás volt, de azóta nem voltál a környéken, most viszont egy olyan behívót kaptál, ami azt jelenti, hogy majdnem biztos, hogy játszani is fogsz. Hogy fogadtad, mit szóltál? Mik a reményeid, mire számítasz? 

- Nagyon örültem, óriási megtiszteltetés, főleg, hogy soha nem voltam utánpótlás-válogatott, nekem ez az első, magyar válogatottal kapcsolatos élményem, úgyhogy tényleg meg is lepett nagyon, mert ugye erre azért került sor, mert Soma megbetegedett. Remélem, hogy holnap be tudok mutatkozni és meglesz az első válogatottságom. Jó meccsre számítok, valószínű, hogy magabiztos győzelmet aratunk, és remélem, hogy sok védésem lesz és a csapatnak jól fog menni a játék.

- Milyen egy ilyen helyzet, meséld el! Lélekben felkészültél erre, végigpörgetted az eddigi pályafutásodat, különösen hogy mondtad, hogy az utánpótlás-válogatottság elkerült. Ez egyébként hogy történt, miért? 

- Inkább a tanulásra helyeztem a hangsúlyt. Egyetemre mentem, jó gimnáziumba és utána adódott egy lehetőség az élettől, Gergely Pisti meglátta bennem a tehetséget és beajnlott az Egerbe, ahol Braniszlav Mitrovics kezei alatt tudtam dolgozni két évet és ez szerintem megalapozta azt, hogy utána most már harmadik éve tudok a Miskolcban első számú kapus lenni. 

- Na szóval, ide hogy jöttél? Végigpörgetted magadban az eddigieket? 

- Igen, bár a máltaiakat egyáltalán nem ismerem, nem tudok róluk semmit, de igen, végigpörgettem. 

- Hogy fogadtak a többiek? 

- A legtöbbjüket ismertem meccsekről, sokukkal együtt is játszottam, úgyhogy jól fogadtak. 

- Egész sok miskolci van most! 

- Igen, most hárman vagyunk, örülök is neki, reméljük, hogy ez kihat majd a hétvégi Magyar Kupa-teljesítményükre is a Miskolccal, szeretnénk minél tovább jutni és reméljük, döntőt fogunk játszani. 

- Feltehetően bemutatkozol holnap. Érzed a lehetőséget, hogy..., hát billeg nyilván, mert sok jó kapus van, de azért most már harmadszor hívtak be a keretbe és most már játszani is fogsz. Érzed, hogy ebben van valami még...? 

- Nagyon sok jó kapus van Magyarországon, ahogy mondtad. Örülök, hogy felkeltettem a szövetségi kapitány érdeklődését, próbálok hétről hétre bizonyítani és remélem, hogy még kapok lehetőséget. 

- Köszönöm szépen, sok siket kívánok holnapra! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Európa Kupa/Világliga-selejtező

A csoport

December 10., hétfő, szombathely

17.30 Magyarország-Málta
- M4 Sport, vlv (szöveges élő)

A forduló további programja:

December 11., kedd

A csoport

Oroszország-Németország

B csoport

Görögország-Ukrajna
Hollandia-Spanyolország

C csoport

Franciaország-Montenegró

(Olaszország szabadnapos)

D csoport:

Szerbia-Horvátország

(Románia szabadnapos)

Az EURÓPA KUPA/VILÁGLIGA-SELEJTEZŐK TELJES PROGRAMJA