FACEBOOK

BL-főtábla: Három meccs - egy pont

BL-főtábla: Három meccs - egy pont
hozzászólás, 2018.12.05.

Három meccsből csak egyetlen pontocska - ez a magyar csapatok szerdai mérlege. Részletek, további eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan. 


BL-főtábla, 4. forduló

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Barceloneta 9,
2. Pro Recco 9,
3. FTC 6, 
4. Brescia 6,
5. Eger 6, 
6. Dinamo Moszkva 0,
7. Steaua Bukarest 0,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Dinamo Moszkva-Crvena Zvezda 14:4 (2:0, 3:1, 5:2, 4:1)
G.: Latipov, Nagajev, Kholod 3-3, Sepeljev 2, Kopcev, Pijetlovics, Liszunov, ill. Makszimovics, Vasics, Popovics, Radovics

Pro Recco-Steaua Bukarest 19:7 (3:3, 6:1, 5:0, 5:3)
G.: Di Fulvio 4, Bukics 3, Molina, Aicardi, F. Filipovics, Kayes 2-2, Mandics, Echenique, Figari, Ivovics, ill. Gheorghe 4, Fulea, Derevjankin, Ghiban

Eger-Brescia 8:11 (3:1, 2:4, 1:2, 2:4)
G.: Vlahopulosz 3, Avramovics, Gyárfás 2-2, Sz. Rasovics, ill. C. Presciutti 3, Figlioli, Gallo, Rizzo, M. Janovics 2-2, 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (LEN):

1:0 - Sztrahinja Rasovics gólja

2:0 - Avramovics első gólja

2:1 - Rizzo első gólja

3:1 - Vlahopulosz első gólja

3:2 - Figlioli első gólja

4:2 - Gyárfás első gólja

4:3 - Figlioli második gólja

4:4 - Gallo első gólja

5:4 - Gyárfás második gólja

5:5 - C. Presciutti első gólja

6:5 - Avramovics második gólja

6:6 - Gallo második gólja

6:7 - Rizzo második gólja

7:7 - Vlahopulosz második gólja

7:8 - Mladan Janovics első gólja

7:9 - C. Presciutti második gólja

7:10 - Mladan Janovics második gólja

7:11 - Vlahopulosz harmadik gólja

7:12 - C. Presciutti harmadik gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az M4 Sportnak:

- Nagyon szomorú vagyok, mert sokkal több volt ebben a mérkőzésben, és nem volt abszolút három gól differencia a két csapat között, de úgy érzem, hogy még kettő sem. Végig, úgy az első pillanattól kezdve, még amikor mi vezettünk 3:1-re akkor is úgy éreztem, hogy ez egy egygólos mérkőzés lesz. Abszolút türelmesebbek voltak, megvárták a legjobb lehetőségeket és ott pontosabbak voltak a befejezésnél mint mi ugyanabban a szituációban. 

- Ez látszott az utolsó negyedben az időkérésnél. Te még igenis hitted, hogy akár a döntetlen is meglehet. 

- Igen, hát az egyetlen esélyünk volt, hogy kapunk gyorsan egy kiállítást, ami jött is automatikusan, gyorsan befejezzük azt az akciót, és akkor még az idő alapján lett volna esélyünk. Nem volt bonyolult dolog ott másfél percnél vagy két percnél számolgatni, megvolt erre is a lehetőségünk, nem sikerült, de hát ilyen a sport. Jobbak voltak ma, el kell ismerni, az eredményjelző nem hazudik. Nem tudok mást mondani, minthogy gratulálok nekik. 

- Köszönöm! 

- Köszönöm én is! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) az M4 Sportnak:

- Csalódott vagyok, mert nem erre számítottam. Azt tudtuk, hogy nem fogunk egykönnyen kiállításokat kapni elöl és hátul meg egy kicsit könnyebben, ez így történt. Én ha jól emlékszem két labda nélküli kiállítást kaptam úgy, hogy kint volt a kezem, de ez egy ilyen mérkőzés volt. Hát, a végén rutintalan megoldásokat választottunk és elkapkodtuk. Amikor megfordították a mérkőzést onnantól kezdve elkezdtünk kapkodni, pedig semmivel nem voltak jobbak, mint mi, és én ezért vagyok csalódott, mert 7:7-ig a kezünkben volt ez a mérkőzés, sőt amikor vezettek kettővel akkor is, hogyha nem kapkodjuk el az emberelőnyt, akkor szerintem vissza tudunk zárkózni. Ezek rutintalanságból adódó hibák voltak sajnos, ez bosszant. Ha jobbak lettek volna, akkor nem bosszantana a vereség. 

- Milyen volt egy ilyen klasszis kapussal szemben állni? 

- Nem tudom. Nem akarok a kapuskérdésbe belemenni egy ilyen meccs után. 

- A jövőre nézve? Azért fontos lett volna a hazai medencében az a győzelem. Hogy látod az esélyeket? 

- Mondhatjuk, hogy hat jelentkező van négy helyre a mi csoportunkban, és úgy gondolom, hogy a Dinamót meg tudjuk előzni, úgyhogy azt beszéltük a mérkőzés előtt és én így gondolom, hogy ez a meccs arról dönthetett, hogy megkönnyítjük magunknak a csoportban a Brescia ellen a továbbjutást, vagy nem. Most nem könnyítettük meg, Bresciában kellene nyerni, illetve a többi hazai mérkőzéseken itthon a többieket megverni… Hát, nehezebb lesz az életünk, de mondjuk nem baj, mert bízom benne, hogy egy ilyen mérkőzés után többen elgondolkodnak hogy mi az, ami működött ma, és az edzésmunkában ez biztosan meg fog látszani az elkövetkezendőkben. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)

​Címlapkép: Tomka Péter/MTI


Spandau 04-Szolnok 9:9 (3:3, 2:3, 3:1, 1:2)
G.: Strelezkíj 5, Dedovics 3, Gielen, ill. Zalánki, Alekszics 2-2, Lazics, Prlainovics, Jansik D., Kis G., V. Rasovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Zalánki első gólja

0:2 - Lazics gólja

1:2 - Strelezkíj első gólja

2:2 - Strelezkíj második gólja

3:2 - Dedovics első gólja

3:3 - Zalánki második gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

3:4 - Prlainovics ötméteresgólja

3:5 - Alekszics első gólja

4:5 - Dedovics második gólja

4:6 - Alekszics második gólja

5:6 - Dedovics harmadik gólja

6:6 - Strelezkíj harmadik gólja

7:6 - Strelezkíj negyedik gólja

8:6 - Strelezkíj ötödik gólja

8:7 - Viktor Rasovics gólja

8:8 - Kis Gábor gólja

8:9 - Jansik Dávid gólja

9:9 - Gielen gólja


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Gratulálok a döntetlenhez, egyrészt, mert legutóbb Berlinben kikaptatok, másrészt ez volt az egyetlen magyar pont ebben a BL-fordulóban...

- Köszönjük, de ennél több volt ebben a meccsben. Szerettük volna a három pontot hazavinni, de nem sikerült. Az utolsó lefordulással volt lehetőségünk a győzelem megszerzésére is, viszont a befejezés előtt öt másodperccel az egy pont megtartésáért kellett védekezni. Nem vagyok elégedetlen, bár nem azért jöttünk, hogy döntetlent érjünk el, de az egy pont is több, mint a semmi. 

Ez van, előre kell menni. Még mindig kicsit sok volt az egyéni hibák száma, főleg a védekezésben. Ha jól számoltam, hét akciógólt kaptunk, ami nagyon sok. Ha egy kicsit jobban odafigyelünk a játékra, főleg a védekezésre, akkor többet elérhettünk volna. Sajnos úgy sikerült, ahogy, ezzel már nem tudunk mit csinálni, arra kell koncentrálnunk mostantól, ami legközelebb következik.


NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani, nagyon sajnálom ezt a mérkőzést. Leginkább azt, hogy nem sikerült elhoznuunk a három pontot. Nagyon akartunk itt nyerni és úgy érzem, hogy mindent ki is adtunk magunkból, mindenki nagyon elfáradt. Verekedős, brusztos meccset játszottunk, itt, ebben az uszodában mindenki mindig megszenved, most sajnos mi is. Ez ma ikszre volt elég.

Nem szeretek közvetlenül meccs után részletekbe belemenni, mert ilyenkor még nagyon kavarognak a gondolatok. Engem is az foglalkoztat, hogy mit csinálhattam volna jobban, mit tudtam volna még kivédeni, hiszen döntetlen lett a végeredmény, tehát egyetlen gólon múlt a győzelem. 

Hiányérzetem van, mert folyamatosan javulunk, egyre jobb meccseket játszunk, de nem tudunk fontos mérkőzéseket nyerni. Gondolok itt a Veronára, a Dubrovnikra és most erre a meccsre. Nagyon nagy szükségünk van a győzelmekre, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra. Nagyon bízom magunkban, abban, hogy a hátralévő hazai meccseinket meg tudjuk nyerni. Legközelebb, még idén az Olympiakoszt fogadjuk, azt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk, hogy "élve maradjunk" a csoportban.

Az A csoport állása négy foruló után:

1. Pro Recco 12,
2. Barceloneta 12,
3. Brescia 9,
4. FTC 6,
5. Eger 6,

6. Dinamo MOszkva 3,
7. Steaua Bukarest 0,
8. Crvena Zvezda 0 pont 


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Jug Dubrovnik 9,
2. Verona 9,
3. Mladost Zágráb 7,
4. Olympiakosz 4,
5. Szolnok 3, 
6. Hannover 2,
7. Jadran Split 0,
8. Spandau 0 pont

20.30 Jug Dubrovnik-Verona

Olympiakosz-Mladost Zágráb 13:8 (3:0, 3:4, 4:3, 3:1)
G.: Derviszisz 4, Geniduniasz, Funtulisz 3-3, Milonakisz, Szkumpakisz, Obradovics, ill. Milos 3, Radu, Cagalj, Lazics, Biljaka, Buljubasics

Jadran Split-Hannover 15:10 (2:3, 2:3, 8:2, 3:2)
G.: Viskovics 5, Popovics 4, Kunac, Delics 2-2, Zovics, Power, ill. Giorgetti 3, Darko Brguljan, Radovics 2-2, Ban, Szekulics, Estrany Esforzado

FTC-Barceloneta 8:9 (2:2, 1:3, 4:2, 1:2)
G.: Younger 3, S. Mitrovics 2, Kállay, Varga Dénes, Vámos, ill. Tahull, Famera 3-3, Fernandez, Bustos, Munarriz 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (LEN):

1:0 - Younger első gólja

2:0 - Stefan Mitrovics első gólja

2:1 - Tahull első gólja

2:2 - Tahull második gólja

2:3 - Bustos Sanchez gólja

2:4 - Fernandez gólja

2:5 - Famera első gólja

3:5 - Younger második gólja

4:5 - Vámos gólja

4:6 - Tahull harmadik gólja

4:7 - Famera második gólja

5:7 - Kállay gólja

6:7 - Younger harmadik gólja

7:7 - Varga Dénes gólja

7:8 - Munarriz gólja

7:9 - Famera harmadik gólja

8:9 - Stefan Mitrovics második gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- A mérkőzés lefújása után tett itt egy nagy kört a medence körül. Mik voltak az első gondolatok a mai mérkőzéssel kapcsolatban? 

- Volt egy utolsó szituáció, aminél kételyeim voltak az iránt, hogy az nem volt-e kontrafault, azt kérdeztem meg a bíróktól, de ők elmagyarázták, hogy ez ebben a felállításban lehetséges. Összességében: büszke vagyok a csapatomra, mert azt azért gondoltam, éreztem, hogy nagyon sokat kivett belőlünk az Olympiakosz meg az előtte lévő mérkőzéssorozat is. Gondoltam, hogy azért ma lesz akadályunk a fáradtsággal, lesz belőle problémánk, de nagyon jól felálltunk, nagyon jól reagáltunk utána.

A végén sajnos kaptunk két olyan gólt, meg voltak olyan helyzetek is, amikben nem biztos, hogy egyetértettem az ítéletekkel, de hát ez meg benne van a pakliban. Biztos, hogy látszott rajtunk kicsit az a fáradtság, amiről beszéltünk korábban. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


GÁRDONYI ANDRÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

- Érezhető volt azért, hogy fáradt a csapat, ez érezhető volt a játékunkon, a támadáson is, a védekezésen is, sajnos akadozott a játék. Az első periódusban elmentek két-három góllal, ha jól emlékszem, utána fordítani tudtunk. Én 7:7-nél úgy éreztem, hogy megfordítottuk és ezt a mérkőzést kézben fogjuk tudni tartani. Sajnos nem jött össze.

Talán éppen 7:7-nél volt egy olyan védés - ziccer, kipattanó, aztán visszapattant, ejtette... Szerintem, ha ott nem pattan vissza olyan szerencsétlenül, akkor lehetett volna egy iksz, az igazságos lett volna, benne volt ebben a mérkőzésben még akkor is, ha nagyon fáradt volt a csapat. 

7:7-nél föl-le úszkálás volt, ez nekünk sem kedvezett, de a spanyoloknak sem. Fizikumban még mindig jók voltunk, szerintem a balszerencse döntött az ő javukra, meg hát, a kisebb koncentrációhiány, amit a fáradtság számlájára írhatunk.


KÁLLAY MÁRK (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

- Mellékszerepet játszott a szuperkupa-döntő ezen a mérkőzésen, de azért érezhető volt már a kezdetekben a fáradtság. Törvényszerű egy ilyen győzelem után, mint a múlt heti kupagyőzelem volt, hogy egy kicsit talán belealudtunk az elejébe, nem jöttek össze a támadásaink, mi ennél azér két negyed alatt több gólt szoktunk lőni.

Feljöttünk a harmadik negyedben és bíztam abban, hogy ez a lendület megmarad az utolsó negyedre is. Azért a Barcelona egy ritmusváltást ott eszközölt, úgyhogy..., volt, ugye egy négyperces le-föl úszkálás és abból ők jöttek ki jobban. Számítottunk arra, hogy egy fizikálisan jó állapotban lévő csapattal fogunk játszani és ezt bizonyították is. 

Nagyon sűrű a program, ilyen a szezonzunk, de tudjuk, hogy így kell hozzáállnunk fejben. Regenerálódni kell, meg is kapjuk általában a pihenőt, most talán a csapatban volt egy kis utózöngéje ennek a kupagyőzelemnek, de az élet ilyen... A szezont teljes egészében kell nézni. Vannak benne hullámhegyek, mint amilyen a múlt heti győzelem volt és vannak völgyek - ez most egy kicsit ilyennek mondható. De felállunk és megyünk tovább, erős csapat a Fradi és ezt bizonyítani is fogja a szezon végéig. 


A B csoport állása négy forduló után:

1. Jug Dubrovnik 12,
2. Verona 9,
3. Olympiakosz 7,
4. Mladost Zágráb 7,
5. Szolnok 4,
6. Jadran Split 3,
7. HAnnover 2,
8. Spandau 04 Berlin 1 pont