FACEBOOK

November 30., Budapest: FTC-Olympiakosz az Európai Szuperkupáért!

November 30., Budapest: FTC-Olympiakosz az Európai Szuperkupáért!
hozzászólás, 2018.10.31.

Egy hónap múlva Budapesten rendezik meg a LEN Európai Szuperkupáért zajló mérkőzést. A BL-győztes Olympiakoszt az Eurokupa győztese, az FTC fogadja. A kupa sorsa ezen az egy találkozón dől el. Madaras Norbert szakosztályelnök a vlv-nek:


A hírt szerdán a LEN hozta nyilvánosságra.

MADARAS NORBERT (FTC-Telekom Waterpolo) szakosztályelnök a vlv-nek:

- Az Olympiakosz is bejelentkezett a LEN-nél a mérkőzés megrendezésére és mi is. Sokáig úgy volt, hogy a találkozó Athénben lesz, méghozzá abban az olimpiai uszodában, amelyben az athéni játékok idején csoportmeccseket rendeztek. A létesítmény régóta nem adott otthont vízilabda-mérkőzéseknek, ellenfelünk igyekezett megszervezni, hogy felkészítsék az uszodát-e rangos esemény megrendezésére, végül azonban igyekezetük nem járt sikerrel.

Mi nagyon szívesen vállaltuk a házigazda szerepet, mert fontos mérkőzésnek, BL-döntővel felérő vízilabda-csemegének tartjuk a két európai klubtorna győzteseinek összecsapását.

​Természetesen az idő rövidsége miatt nagy munka vár ránk, hiszen egy ilyen esemény megrendezése sokrétű, komoly feladat. Az már biztos, hogy november 30-án, pénteken lesz a mérkőzés a Komjádi uszodában. A találkozót az M4 Sport élőben adja majd, a jegyek árusítása - egységesen 2.500 forintos áron - várhatóan már a jövő héten megkezdődik.


Érdekesség, hogy tavaly is Budapest, a Komjádi adott otthont a Szuperkupa-döntőnek, ami akkor "értelemszerű" megoldás volt, hiszen a BL-győztes Szolnok az Eurokupa-címvédő FTC-vel küzdött meg a serlegért, amit 6:6-os döntetlent követően ötméteresekkel a Szolnok hódított el.