FACEBOOK

Készen állunk a németek elleni meccsre

Készen állunk a németek elleni meccsre
hozzászólás, 2018.10.23.

Szerdán 17 órakor Németország ellen megkezdjük az Európa Kupa/Világliga-versenysorozatot. A csapatkapitány Varga Dénes lesz. Helyszíni riportunk a kedd esti szolnoki edzésről és a versenysorozat mai eredményei:


AZ ELSŐ NAPON TÖRTÉNT

VLV-TUDÓSÍTÁS A KEDD DÉLELŐTTI FOGLALKOZÁSRÓL

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


A szerdai meccs időpontjában a magyar csapat edzett, minket követtek a medencében a németek.

Ami a lefontosabb: nem sérült meg és beteg sem lett senki, így Märcz Tamás szövetségi kapitány szerdán reggel/délelőtt a Szolnokon lévő 17 játékos közül bárkit nevezhet a meccsen szereplő 13 közé.

A bő keret:

Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
​Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán(FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok).


Nagy Ádám és Vadovics Viktor betegség, illetőleg sérülés miatt nem tudott Szolnokra jönni.

A Németország-Magyarország találkozó szerdán 17 órakor kezdődik, az M4 Sport közvetíti, nálunk az itt megszokott szöveges élő tudósítás lesz olvasható.

A meccsen a Világkupa-szabályok érvényesek, döntetlen nincs, ha a rendes játékidőben ugyanannyi gólt lőtnek egymásnak a felek, akkor ötméteresdobások következnek és a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap.



vlv-fotók az esti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Jó estét, Tamás! Ennek a napnak is vége van. Kérlek, foglald össze, hogy mit végeztetek ma!

- Két vízi edzésünk volt, a kettő között egy videóelemzés, az elmúlt német meccsek alapján felkészültünk belőlük, amennyire csak lehetett. Én azt gondolom, hogy átvettük az erősségeiket, a gyengeségeiket.

A vízben a szokásos munka folyt, elsősorban azért az emberelőnyös, emberhátrányos támadással, védekezéssel foglalkoztunk, főleg itt az este folyamán, igyekeztünk ezt nagyon intenzíven és dinamikusan gyakorolni. A délelőtt folyamán pedig néhány olyan dolgot ismertettünk azokkal a játékosokkal, akik nem voltak velünk a legutóbbi, augusztustól szeptemberig tartó időszakban, amikor egy-két, elsősorban a támadásvezetést segítő elemet gyakoroltunk. Úgy láttam, hogy elég gyorsan rákaptak azok a játékosok, akik korábban nem voltak itt. Ezek pici támpontok, segítségek a holnapi mérkőzéshez, hogy minden gördülékeny legyen.

Hál' Isten, továbbra is mindenki egészséges azok közül, akik itt vannak. Úgy látom, hogy mindenki jó erőben van és elég frissnek látom őket.

- Mit vársz a szerdai meccstől?

- Mindenképpen győzni szeretnék, akár több góllal is. Én azt gondolom, hogy jó csapat a német és képesek - különösen a mérkőzés elején - kemény fizikai ütközetre késztetni az ellenfelüket, legyen az bármilyen szintű csapat, de a játékosok minőségében, játéktudásban összességében azért mindenképpen jobbak vagyunk. Szeretném, hogyha ez azért minél gyorsabban kiütközne, energikus játékot várok. Ha nem is vagyunk összeszokottak, de rendezett játékot szeretnék holnap és ahogy az elején is mondtam, győzelmet.

- Egy utolsó kérdés: ki lesz a magyar válogatott csapatkapitánya?

- Varga Dénes.

- Köszönöm szépen.



Varga Dénes a vlv-nek

- Köszöntöm a magyar válogatott csapatkapitányát, szervusz, Dumi! Holnap eljön a nap, újra meccset játszol a magyar válogatottban - érdeklődöm, milyen volt ez a két nap és mire számítasz holnap?

- Intenzívebb volt, mint amire számítottam - az első fél-egy óra kicsit furcsa is volt, hogy itt vagyok, azért ez több mint 12 hónap volt, de semmi sem változott, úgyhogy ez nem tartott ennél tovább.

Kicsit avval foglalkoztunk, hogy a játékunknak legyen egy alapképe, kicsit emberelőnyöztünk, kicsit emberhátrányoztunk - azt csináltuk, amit kellett.

- Nagyon sok a fiatal. Nem volt furcsa egy kicsit ilyen szempontból? Nem is az, hogy ismeretlen arcok, mert ismered őket, csak ők már így egymás között...

- Nem erről van szó, inkább arról..., erre a "fiatal dologra" mindig máshogy reagálok, szerintem más a fiatal. Itt ugyan vannak, de igazából az a lényeg, hogy most már tényleg az új generáció van többségben és mi vagyunk itt a régi bútordarabok Pufival meg Viktorral. Ez hoz magával olyan hatást, ami már szinte feléjük billenti a mérleg nyelvét, amikor bizonyos döntési helyzetek vannak. De egyelőre nem kell evvel foglalkozni, kizárólag a vízilabda szintjén. Tehát, ki kell használni az előnyeit ennek, mondjuk, lendület meg kitartás, az állóképességre gondolok, kicsit hozzájuk kell fiatalodnunk, de azt azért látni kell, hogy a fiatalsággal jönnek - ha csak az én saját magam fiatalkorából indulok ki - jönnek vadhajtások, azokat el kell felejteni, le kell tördelni, nem szabad, hogy érvényesüljenek. Ez kevésbé igaz a vízilabdára, inkább a medencén kívül igaz, de nem lesz ezzel gond, hosszú távon.

- Mit várhatunk a holnapi meccstől? A németek azért a távollétedben elég sok borsot törtek az orrunk alá...

- Igen és ez személyesen engem is eléggé idegesít, még ha nem is voltam közvetlenül részese. Én azt hiszem, és ezt mindenhol hangoztattam, hogy a mindenkori magyar válogatott jobb a mindenkori német válogatottnál és ezt holnap helyére kell, hogy tegyük.

- És akkor ez várható holnap, gondolom...

- Igen. 

- Köszönöm szépen.


Az Európa Kupa/Világiga-selejtezősorozat már kedden megkezdődött (nálunk az október 23-i ünnep miatt halasztották szerdára a meccset), a keddi eredmények (folyamatosan):

A csoport (itt vagyunk mi is):

Málta-Oroszország 5:18 (1:2, 2:5, 2:3, 0:8)

B csoport

Spanyolország-Görögország 5:7 (1:4, 1:2, 2:1, 1:0)
G.: Mallarach 3, Munarriz, Perrone, ill. Geniduniasz, Szkumpakisz, Funtulisz, Kapocisz, Derviszisz, Murikisz, Gunasz

Hollandia-Ukrajna 15:5 (2:0, 2:3, 5:1, 6:1)
G.: Lindhout 4, Lucas 3, Müller, M. Filipovics 2-2, Koopman, Janssen, van Yperen, Gbadamassi

C csoport

Montenegró-Olaszország 11:8 (2:3, 0:1, 4:2, 2:2 - 3:0) - ötméteresekkel
G.: Ivovics 4, Drasko Brguljan, M. Janovics, Gyurgyics 2:2, Popadics, ill. Molina 2, Di Fulvio, Figlioli, Fondelli, Presciutti, Echenique, Aicardi

Az ötméteres-szétlövés csak három körig tartott, mert az olaszoknál Figlioli, Gallo és Echenique is hibázott.

Montenegró két pontot kapott az ötméteresekkel megszerzett győzelemért, az olaszok pedig egyet a rendes játékidőbeli döntetlenért.

D csoport

Horvátország-Románia 17:4 (4:1, 5:1, 2:0, 6:2) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt
G.: Vrlics 4, Basics 3, L. Fatovics, Vukicsevics, Milos 2-2, Loncsar, Viskovics, Setka, Benics, ill. Georgescu, Chioveanu 2-2


Az Európa Kupa mostani, második kiírásban érvényesítették azokat a módosításokat, amelyek szándékáról már menet közben hallani lehetett: a tornarendszer helyett a Világligában szokásos oda-visszavágós alapon zajlanak a selejtezők, s ezek ki is váltják a hagyományos Világliga európai csoportselejtezőit. Az Európa Kupa négy selejtezőcsoportjából az első két helyezett jut tovább. A versenysorozat végső fináléjában - egyelőre nem ismert helyszínen - a küzdelem nemcsak a trófeáért folyik majd, hanem a Világliga szuperdöntőjébe kerülésért is. Erre négy európai csapatnak lesz lehetősége, beleértve az esetleges házigazdát, ha a VL végső tornáját kontinensünkön rendezik meg. A Világliga végső győztese olimpiai kvalifikációt szerez.

A TELJES VERSENYSOROZAT MENETRENDJE