FACEBOOK

Összetartás Szolnokon - megkezdődött a munka

Összetartás Szolnokon - megkezdődött a munka
hozzászólás, 2018.10.22.

Újabb betegség miatt 17-en láttak munkához hétfőn a szolnoki Arénában. Helyszíni riportunk a válogatott háromnapos összetartásának első napjáról:


A foglalkozásokon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Kora délután találkozott a társaság - már Szolnokon. Közös ebéd, megbeszélés, este pedig konditermi, majd vizes edzés szerepelt a programban.

Az uszodában a Zsivko Gocics által irányított szolnokiakat váltotta a válogatott, jó volt látni, hogy a két csapatban szereplő egykori korosztályos válogatott csapattársak (Szatmári Kristóf és Teleki András, valamint Manhercz Krisztián és Vogel Soma) milyen szeretettel köszöntik egymást.

Ott volt a társaságban a pihenő után ismét edzésbe állt két szuperjátékosunk, Varga Dénes és Hárai Balázs, akik - érezve a pillanat különlegességét - első vízbe ugrásuk előtt (becsszóra: saját elhatározásukból, nem felkérésre!) még pózoltak is egyet a vlv kameráját figyelve.



Nagyon kemény úszás után három részre oszlott a társaság, a gyakorlást követően pedig sapkát húztak a játékosok és egy kis taktika zárta az este 9 után véget ért edzést.

A szolnoki keret, amelyből kikerül majd a szerdán 17 órakor ugyanitt Németországgal Európa Kupa/Világliga-selejtezőt játszó 13 játékos:

Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
​Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán(FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok).


Nagy Ádám és Vadovics Viktor betegség, illetőleg sérülés miatt nem tudott Szolnokra jönni.


vlv-képek az esti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Megkezdődött egy újabb összetartás. Az első napon túl vagytok, kérlek, mondd el: mi történt, és "létszámjelentést" is kérek, mert nem voltatok annyian, mint ahányan kellett volna lenni...

- Igen, az elmúlt napokban Vadovicsnak volt egy kisebb sérülése, kényszerpihenő miatt nincs itt, Nagy  Ádámot pedig egy kis meghűlés, vírus tartja távol. Kettővel kevesebben vagyunk a tervezett 19-hez képest, de jól tudtunk dolgozni, a többiek itt vannak, 17-en. 

Fél kettőkor volt a találkozó itt Szolnokon. Volt egy kisebb megbeszélés, ha már így újra együtt volt ez a csapat. Ebéddel, pihenővel, majd egy hosszabb megbeszéléssel folytatódott a délután. Ezután tornatermi edzést vezényelt Zala György, majd itt a vízben volt egy viszonylag hosszabb úszás, így a hétkezdéshez igazodva. Ezt követően labdatechnikai elemeket gyakoroltak és az edzés végén volt egy kis taktikai gyakorlás is már. Viszonylag feszített tempójú ez a három-négy edzés, ami előttünk van, bele kell sűríteni azt a pár dolgot, amit szeretnénk majd használni a németek ellen szerdán.

- Fogtok új dolgot tanulni vagy most még csak a régiek frissítése van napirenden?

- Lehet, hogy egy-jét oylan játékosnak, aki nem volt itt az elmúlt időszakban, minimálisan lesznek új dolgok, de többnyire az utóbbi időszakban használtaktól nem távol álló dolgokkal fogunk operálni. Igyekszünk mindazt, amit játszunk, minél tökéletesebben, minél pontosabban és minél nagyobb intenzitással végrehajtani majd szerdán is.

- Gondolom, hogy talán a holnap esti edzés lesz az, ami már kifejezetten a németek elleni meccsről szól....

- MInden edzésen a saját játékunkat rakjuk össze, de ez természetesen valamennyire igazodik a német csapat elleni meccs feladataihoz is. Abban bízom, hogy ha a saját játékunkat tudatosan, nyugodtan játsszuk, akkor azért az hatékony lehet az eredmény szempontjából is.

- Köszönöm szépen, reggel találkozunk.



Vogel Soma a vlv-nek


- Szervusz Soma, köszöntelek a válogatott edzése után. Megint egy összetartás, milyen volt az első nap? 

- Mondhatjuk, hogy ilyen tipikus hétfői nap volt. Közös ebéddel kezdtük a napot itt lent, már Szolnokon, utána volt egy csendes pihenő, egy megbeszélés, utána egy inkább csak átmosó jellegű kondi volt. A víz negyven perc úszással kezdődött, a végén egy kis lövésgyakorlással, úgyhogy tényleg, ilyen hét eleji edzés volt. Holnaptól már azért jobban bele fogunk menni a taktikába, már amennyire két edzés alatt bele lehet menni és készülünk a szerdára.

- Hogy érezted magad ma? 

- Amit mondtam az előbb is, hogy a hét első napja..., az mindig kicsit lassú, nehézkes, de ez igazából egy edzés alatt kimosódik a hétvégi pihenés.

- Mi újság a Fradinál? Rég beszéltünk, úgy tűnik, elég jól mennek a dolgok.

- Igen, most már talán sok helyen is lehetett hallani, hogy az első félév igazából a Bandié (Gárdonyi Andrásé, a Fradi másik kapusáé - a szerk.) , nekem van lehetőségem alapozni, ugyanis a válogatottnál voltam a nyáron, kimaradtam abból az alapozásból, ami a Fradiban történt. A bajnokságot igazából versenyterhelésből kezdtem el. Hosszú lesz ez az év, most már a BL-ben is részt veszünk, úgyhogy kell az erő majd az év végére is. 

- Köszönöm szépen, jó munkát a következő két napra! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A fiúk még három vizes edzést tartanak a szerdai meccsig, a vlv végig a helyszínről tudósít.

Október 24., szerda

17.00 Magyarország-Németország (Szolnok) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)


Az Európa Kupa/Világiga-selejtezősorozat már kedden megkezdődik (nálunk az október 23-i ünnep miatt halasztották szerdára a meccset), a mostani program:

A csoport (itt vagyunk mi is):

Málta-Oroszország

B csoport

Spanyolország-Görögország
Hollandia-Ukrajna

C csoport

Montenegró-Olaszország

D csoport

Horvátország-Románia


Az Európa Kupa mostani, második kiírásban érvényesítették azokat a módosításokat, amelyek szándékáról már menet közben hallani lehetett: a tornarendszer helyett a Világligában szokásos oda-visszavágós alapon zajlanak a selejtezők, s ezek ki is váltják a hagyományos Világliga európai csoportselejtezőit. Az Európa Kupa négy selejtezőcsoportjából az első két helyezett jut tovább. A versenysorozat végső fináléjában - egyelőre nem ismert helyszínen - a küzdelem nemcsak a trófeáért folyik majd, hanem a Világliga szuperdöntőjébe kerülésért is. Erre négy európai csapatnak lesz lehetősége, beleértve az esetleges házigazdát, ha a VL végső tornáját kontinensünkön rendezik meg. A Világliga végső győztese olimpiai kvalifikációt szerez.

A TELJES VERSENYSOROZAT MENETRENDJE