FACEBOOK

Hárai Balázs a Reggeli Startban

Hárai Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2018.10.17.

Hárai Balázst kész helyzet elé állította a szövetségi kapitány a behívóval, de a pályafutása első szabad nyara után az OSC-be igazolt 31 éves center örömmel folytatja a válogatottban. Tudósítás a szerdai Reggeli Startban lezajlott élő beszélgetésről és a műsorrész teljes felvétele:


Hárai Balázs szavai szerint szüneteltetésről volt szó, nem lemondásról, annak idején abban maradtak Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal, hogy a nyarat kihagyja és a következő világbajnokságra, ha számít rá a kapitány, akkor "érkezik".

És hogy hogy telt a nyár? - szólt a műsorvezetői kérdés.

- Köszönöm szépen, nagyon jól telt! Az első szabad nyaram volt, mióta vízilabdázom. Nagyon sok jó élménnyel bővült az egész életem, de azért kicsit hiányzott a vízilabda is. Természetesen az összes mérkőzést figyeltem, néztük otthon, néha volt bennem olyan érzés, hogy inkább bemennék a vízbe játszani, mint hogy pihennék, de azt gondolom, hogy összességében jól döntöttem, mert fel tudtam töltődni ezen a nyáron.

Hárai az előző klubjában, az Egerben hét évet töltött. Mint mondta, "voltak szép és szebb" élményei is, de úgy gondolta, hogy eljött a váltás ideje. Ez a nyár így azt a célt szolgálta, hogy minél jobb teljesítményt tudjon nyújtani a jövőben.

Zelinka Ildikó műsorvezető a visszatérés konkrét körülményeiről is érdeklődött, megkérdezte, hogy történt ez, a játékos jelentkezett-e Märcz Tamásnál vagy a sikeres szezonkezdés ösztönözte a szövetségi kapitányt, hogy elküldje a meghívót.

- Nem én jelentkeztem, Märcz Tamással előtte nem tudtam beszélni, de kész tények elé állított, mindenféleképpen arra gondolt: itt az ideje, hogy most már visszatérjek a válogatottba és én örömmel térek vissza.

Volt-e gondolkodás a döntés előtt vagy a Világkupa-győzelem esetleg vonzóvá tette a válogatottat, hogy "Hú, de jó lenne visszajönni!"? tette fel a kérdést a műsorvezető.

- Gondolkodás nem volt benne, természetesen. Behívtak, nekem az a feladatom, hogy ott legyen a helyem, hogy szerepeljek a válogatottban, ugye, nem vagyok idős játékos. A Világkupán tényleg nagyon jól játszott a csapat, ezúton is gratulálok nekik, ha eddig nem tettem volna meg.

Nagy öröm volt Hárai Balázs számára, hogy vele együtt Varga Dénes is folytatja a válogatottban. Folyamatosan kapcsolatban voltak egymással az Eb és a Világkupa alatt is, megbeszélték, hogy mit látnak, miben tudnának segíteni a csapatnak, hogy majd el tudják mondani Märcz Tamásnak, mit látnak másként, mi az, amiben szerintük fejlődnie kell a csapatnak. "De azt nem beszéltük meg, hogy akkor most egyszerre visszajövünk." - tette hozzá. 

El is tudtátok mondani Märcz Tamásnak, hogy ti hogy látjátok, mit kellene javítani? - kérdezte Zelinka Ildikó.

Hárai válaszából megtudhattuk, hogy ilyen beszélgetésre még nem került sor, de a németek elleni, október 24-i Eurokupa/Világliga-selejtező alkalmával három napig együtt lesz a keret Szolnokon és ott lesz lehetőség arra, hogy leüljenek és beszéljenek Märcz Tamással. "Úgy gondolom, hogy kíváncsi a véleményünkre" - mondta a stúdióvendég.

A most induló selejtezősorozatban Pufi szerint mindenképpen meg kell nyernünk a mérkőzéseinket, mint fogalmazott: "nincs apelláta".

Új csapatáról, az OSC-ről elmondta, hogy amikor megegyezett az átigazolásáról, még nem tudta, hogy Vad Lajos lesz a vezetőedző, akivel nagyon jó viszonyban van, a Honvédnál sikeres időszakot töltöttek együtt. Úgy látja, hogy az OSC-ből a korábbi években talán éppen egy olyan edző hiányzott, mint Vad Lajos, a maga mentalitásával.

Az új OSC erényére és hátrányára vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy úgy látja: nagyon koncentrált mindenki és talán motiváltabb is, mint az elmúlt években. A hátrány az lehet, hogy eddig minden mérkőzést jól kezdtek, de aztán közel engedték az ellenfelet, ezen szerinte változtatni kell. Mint mondta, minden adott ahhoz, hogy nagyon jó szezont zárjanak az Eurokupában is és a bajnokságban is. Csiszolódnia kell a csapatnak, össze kell szokniuk a játékosoknak, ezt esetleg több közös program szervezésével lehetne megoldani, véli Hárai Bálázs, aki ebben a szezonban minden versenysorozatban érmet szeretne, ahol az OSC elindul.


A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: