FACEBOOK

Ausztrália-Magyarország 8:9

Ausztrália-Magyarország 8:9
hozzászólás, 2018.09.12.

Nem volt gáz, mondhatni, viszonylag simán legyőztük az ausztrálokat, akiktől - valljuk be, - kicsit tartottunk a németektől elszenvedett vereség után. vlv-riport, nyilatkozatok, eredmények, gólok:


Világkupa, Berlin

Csoportkör, második forduló

Ausztrália-Magyarország 8:9 (2:3, 1:2, 3:4, 2:0)
- ez történt I. (pdf) - ez történt II. (pdf)
Berlin, Europasportpark, v.: Szalnyicsenko (kazah), Stampalija (horvát)
Ausztrália: Hrysanthos, Campbell 2, G. Ford, L. Edwards 1, Younger 2, Howden 2, B. Edwards. Cs.: Kayes, Power, Hollis, A. Ford 1. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Magyarország: Kardos, Bátori, Pásztor, Jansik D., Német T., Kovács Gergő 3, Zalánki 2. Cs.: Manhercz K. 4, Mezei, Nagy Á., Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 2/5
Gól - kettős emberelőnyből: 0/1, ill. 1/3
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: G. Ford, Power, A. Ford, ill. Zalánki, Pohl

A 13 tagú csapatból Vogel Soma és Jansik Szilárd nem volt nevezve a meccsre.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat legközelebb csütörtökön 19 órakor száll vízbe, az ellenfél Japán lesz.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Howden első gólja

1:1 - Zalánki első gólja

1:2 - Kovács Gergő első gólja

1:3 - Manhercz Krisztián első gólja

2:3 - Edwards gólja

Kovács Gergő érvénytelenített gólja

3:3 - Andrew Ford gólja

3:4 - Kovács Gergő második gólja

3:5 - Zalánki második gólja

3:6 - Kovács Gergő harmadik gólja

4:6 - Campbell első gólja

4:7 - Manhercz Krisztián második gólja, ötméteres

5:7 - Younger első gólja

5:8 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

5:9 - Manhercz Krisztián negyedik gólja

6:9 - Younger második gólja

7:9 - Campbell második gólja

8:9 - Howden második gólja, ötméteres


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok! Hogy volt?

- Délelőtt volt még egy kis vízi edzésünk. Bár nem túl erős, de szükség volt rá, hogy egy picit  mozogjanak a srácok és igényelték is. Itt jegyzem meg, hogy igyekszünk mindig csapatként mozogni, most is egyszerre úsztak, egyszerre csináljuk a melegítéseket. Azt gondolom, hogy ez is egy új dolog, és segít az olyan nehéz helyzetekben, mint a tegnap este is volt, amikor mentálisan voltak problémáink, hiszen egy megnyerhető mérkőzést veszítettünk el.

Sikerült újraépítettük magunkat, taktikailag felkészültünk, s aztán a meccsen azt csináltuk, amit megbeszéltünk, szinte a végéig. Azt mondom, hogy még mindig látszik azért a rutintalanság a csapaton, hiszen ez egy olyan mérkőzés volt, nyugodtan mondhatom, amit be lehetett volna húzni több góllal, egy pici rutinnal jobban kézben lehetett volna tartani. Ha nem lettünk volna ennyire passzívak és nem engedjük vissza az ausztrálokat, akkor ez egy több gólos győzelem.

De nem vagyok elégedetlen, mert nagyon kellett a fiúknak mentálisan ez a siker és meg is érdemlik, mert sokat dolgoztunk itt a nyárnak az utolsó részében, a három és fél hétben, hogy itt győzelmek következzenek.

Mondhatnám azt, hogy most sajnálom csak igazán a tegnapi mérkőzést, de inkább annak örülök, hogy nyert a csapat. Azért vagyunk itt, hogy éppen ezeket a nehéz pillanatokat, téthelyzeteket megtapasztalják a játékosok. Nagy reményem van bennük és tetszett, amit ma láttam. Nagyon hajtottak, jó volt a kapusteljesítmény, jók voltak a blokkok, volt tűz a csapatban, és szervezettség is volt. Szerintem ennek a nyárnak talán az egyik legjobb mérkőzése volt ez a mai. De amint mondtam, azért ezzel nem szabad megelégedni. Holnap lesz egy nagyon nehéz mérkőzésünk Japánnal, akikről mindig megjegyezzük, hogy különleges vízilabdát játszanak. Szeretném, ha annak ellenére, hogy rutintalan a csapatunk, taktikusan menne neki a japán válogatottnak és jó lenne, ha több góllal sikerülne nyerni.

- Van-e bármi érdekesség, hír a csapat körül?

- Igazából nincsen. Mindenkinél vannak pici húzódások, kisebb sérülések, de rendben vannak a fiúk. Úgy láttam egyébként, hogy jól jött nekik ez a győzelem, hosszú idő óta nem nyert a csapat. És amit még hozzátennék: azt gondolom, hogy a tegnapi német csapatnál jobb ellenfelet győztünk ma le. Az ausztrálok sokkal jobbak, masszívabbak, ezt már előtte is mondtam. Ez emeli a mai győzelemnek, a fiúk teljesítményének az értékét. Menni kell tovább ezen az úton, amit elkezdtünk. Épüljenek a játékosok, legyenek minél több tapasztalattal felvértezve!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok, Manó, jó volt ezt nézni!

- Köszönjük szépen. Nagyon fontos volt ez a meccs abból a szempontból, hogy kicsit önbizalmat szerezzünk, kijöjjünk abból a gödörből, amibe kerültünk az elmúlt pár mérkőzésünk alatt. Sajnos a végén nem voltunk annyira a helyzet magaslatán, gondolok itt arra, hogy már 9:5-re vezettük, mégis felengedtük őket egy gólra. Nem a saját erejükből jöttek vissza a mérkőzésbe, hanem mi csináltunk butaságokat. Őrülök, hogy azért a győzelmet jelentő előnyt sikerült megtartanunk, azt gondolom, hogy ez mindenképpen lökést ad majd nekünk.

- Nem tartasz a japánoktól egy kicsit?

- Néztünk már róluk videót, láttuk őket játszani is, azért ez nem az a csapat, amelyik nyáron ott volt a Világligán, s nagyon öszeszedett teljesítményt nyújtott. Nyilván kellemetlen játékot játszanak ők is, de azt gondolom, hogy meg fogjuk tudni őket verni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket a tornán!

Jól védekeztünk már az elejétől kezdve, el is tudtuk szépen lépni két-három góllal és ezt az előnyt szinte végig tartottuk, igazából a végén kicsit magunkra húztuk őket, de aztán jó védekezéssel szerencsére meg tudtuk tartani az egygólos előnyünket.

Gratulálok a csapatnak, remélhetőleg elindultunk azon az úton, amelyen haladva egyre jobbak leszünk, mert a tegnapi német meccs sajnos valamiért kifolyt a kezünkből. 

- Ilyenkor, egy nappal a következő meccs előtt tudjátok már, hogy ki fog védeni?

- Még nem tudjuk. 

- Ha esetleg te állsz a kapuba, a japánoknak örülsz vagy kicsit tartasz tőlük?

- Igazából örülnék, mert van már róluk emlékem, méghozzá pozitív, a Világligán védhettem ellenük, s azon a meccsen szerencsére jól ment a védés. Ugyanakkor mindenki tudja, hogy borzasztó "irritáló" csapat, teljesen más stílusban játszanak, mint ami Európában jellemzi a pólót.

- Köszönöm szépen!


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Jól kezdtük a mérkőzést, a tegnapihoz hasonlóan. Kontrolláltuk a játékot a negyedik negyedig, ott a saját hibáinkból kifolyólag magunkra engedtük őket, de a tegnapihoz képest ez is előrelépés, hogy egy negyeddel később jött el ez a periódus. Azon dolgozunk majd, hogy ezt teljesen kiküszöböljük.

- Négy gólt lőttél (egyik szebb volt, mint a másik), hármat meg is adtak. Érezted, hogy ma különösen jól megy a játék?

- Nem éreztem, hogy jobb lenne, mint máskor, talán többet vállalkoztam.

- A japánokról milyen emlékeid vannak?

- Picik, egyedi játékstílussal, amit a bírók hagynak is nekik, ezért elég kellemetlen ellenfelek.

- Megnéztétek a helyszínen a Szerbia-USA meccset, milyen volt?

- Szerbia bedarálta Amerikát már az első perctől kezdve, de nem ismeretlen a csapatuk, tavaly az Universiadén is ez a keret volt, kivéve Mandicsot.

- Köszönöm szépen.


A nap további eredményei (folyamatosan):

Szerbia-USA 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4)
G.: Mandics 5, Szubotics 3, V. Rasovics, Sztojanovics 2-2, Rangyelovics, Lazics, ill. Bowen, Stevenson, Irving 2-2, Hallock, Carniglia

Horvátország-Dél-Afrika 25:2 (7:1, 6:1, 5:0, 7:0)
G.: Basics 9. Milos 5, Vrlics 3, L. Fatovics, Setka 2-2, Loncsar, Benics, Vukicsevics, Buslje, ill. Prout, Rodda

Németország-Japán 14:9 (3:4, 3:1, 3:3, 5:1)
G.: Eidner 4, Real, Strelezkíj, M Stamm, Marko Csuk 2-2, Reibel, Restovics, ill. Arai 3, Adacsi, Okawa 2-2, Koppu, Inaba

A TORNA TELJES MENETRENDJE ÉS A SZABÁLYOK

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ELSŐ NAP MECCSÉRŐL