FACEBOOK

Németország-Magyarország 12:10

Németország-Magyarország 12:10
hozzászólás, 2018.09.11.

Háromgólos vezetésről kaptunk ki a házigazdáktól a Világkupa berlini nyitónapján. Tudósítás eredményekkel, nyilatkozatokkal, a meccs góljaival.


Világkupa, Berlin (Németország)

Csoportkör, 1. nap


Németország-Magyarország 12:10 (1:2, 3:4, 4:2, 4:2) - ez történt I. (pdf) - ez történt II. (pdf)
Berlin, Europasportpark, v.: Buch (spanyol), Guldenberg (USA-beli)
Németország: Scheinkel, Real 3, Jüngling, Schulz 1, Mateo Csuk 2, Restovics 2, Eidner 1. Cs.: Reibel 3, Van der Boch, Preuss, M. Stamm. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm 
Magyarország: Vogel Soma, Manhercz K., Zalánki 2, Mezei, Jansik D. 1, Kovács Gergő., Bátori 3. Cs.: Jansik Sz. 2, Német T., Nagy Á. 1, Pásztor 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 6/14, ill. 5/11
Gól - kettős emberelőnyből: 1/3, ill. 0/1
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Van der Bosch, Preuss, ill. Zalánki, Német T., Jansik D. Kovács Gergő

Kardos Gergelyt és Pohl Zoltánt nem nevezte a mérkőzésre a szövetségi kapitány.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Mateo Csuk első gólja

1:1 - Nagy Ádám gólja

1:2 - Bátori első gólja

2:2 - Real első gólja

2:3 - Bátori második gólja

3:3 - Reibel első gólja, ötméteres

3:4 - Zalánki első gólja

4:4 - Schulz gólja

4:5 - Zalánki második gólja

4:6 - Jansik Dávid gólja

4:7 - Pásztor gólja

5:7 - Restovics első gólja

6:7 - Real második gólja

7:7 - Mateo Csuk második gólja

7:8 - Bátori harmadik gólja, ötméteres

8:8 - Eidner gólja

9:8 - Restovics második gólja

9:9 - Jansik Szilárd első gólja

10:9 - Reibel második gólja

11:9 - Real harmadik gólja

12:9 - Reibel harmadik gólja

12:10 - Jansik Szilárd második gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nehéz volt az elején, de szépen át tudtuk vészelni azt az időszakot, amikor - ahogy arra számítottunk is - a németek minden lehetséges segítséget megkaptak. Nagy akarással játszottunk, tartani tudtuk magunkat, helyzeteket védekeztünk ki, sok blokk volt, azt gondolom, tényleg nagy energiákat mozgósítottunk és eredményesen, hiszen még át is billent a mérkőzés irányítása a mi oldalunkra, láthatóan elbizonytalanodott a német csapat. Gyorsan és jól játszottunk, aztán ott álltunk 7:4-es vezetésnél egy időkéréses szituációban, emberelőny előtt. Még jobban leszakíthattuk volna a németeket, de végül úgy ért véget a fórunk, hogy el se lőttük a labdát időben, pedig megvolt a helyzet. Innentől valamiért elkezdődtek a hibák, amikből rengeteget "halmoztunk fel". Egy-két helyzetet a németek gólra váltottak és ezzel szép lassan felhergelték magukat.

Mindennek ellenére 8:8-nál megint a kezünkben volt a lehetőség, hogy ismét lépéselőnybe kerüljünk, de ez nem sikerült. Fizikailag nehéz meccs volt, erre is számítottunk és azt is tudtuk, hogy mentálisan szintén sokat kell majd "kibírni". Igyekeztek a fiúk mindent megtenni, de látható, hogy sokszor ez sem elég. Még jobban oda kell figyelni a sorsdöntő pillanatokban hogy az ilyen, megnyerhető meccseket hozzuk, még ha presszió alatt is játszunk.  

Csalódott vagyok és természetesen azzal a résszel foglalkozunk majd, ami "rólunk szól". Kaptunk akciógólokat sajnos, centerből, nem lőttük be a kettős emberelőnyünket, voltak egyéb helyzeteink, amiket nem megfelelően oldottunk meg, többek között az emberelőnyöket sem lőttük elég hatékonyan - szóval, van mit javítani a játékunkon. És még mindezek tükrében is úgy érzem, ez a meccs nyerhető volt.

- Az ausztrálok ma eléggé megverték a japánokat és valahogy lehet érezni, hogy mintha erősebbek is lennének a németeknél...

- Én is azt mondtam már korábban is, hogy bár nekik nem lesz olyan "hátszelük", mint például ma volt a németeknek, de mindenképpen erősebbek náluk, sokkal több jó játékosuk van, jobb vízilabdát is játszanak, mint a németek. Nehéz mérkőzésre számítok, de nem baj, azért is vagyunk itt, hogy tapasztalatokat szerezzenek a fiatal játékosok, ha nem ilyen körülmények között játszanak, akkor sosem tapasztalják meg, hogy milyen nemzetközi szinten vízilabdázni. Azt mondom, hogy még nehezebb mérkőzés lesz a holnapi. Győzhetünk, de ehhez jól kell játszani.


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Összegezve: borzalmas volt... Azt mondom, hogy az első két negyedben közepesen játszottunk elöl, jól védekeztünk hátul. Megvolt minden esélyünk arra, hogy 7:4-nél szétnyissuk az ollót, sajnos nem tudtuk belőni a helyzeteinket, sőt, szomorú, hogy sokszor kapura sem lőttünk a támadás végén. Utána pedig gyenge támadójáték következett, de ami még rosszabb: hátul nagyon buta, elkerülhető gólokat kaptunk. Mindezek miatt csak saját magunkat okolhatjuk ezért a vereségért.

- A németeket ismertétek. Ahhoz képest, amit a kétkapukon csináltak, most mást nyújtottak?

- Most meccs után nem tudom ezt megmondani. Rajtunk múlt, nem éreztem azt, hogy jobbak a németek, egyszerűen alulmúltuk saját magunkat.

- Félve kérdezem meg, de lehet tudni, hogy ennek mi az oka? Pszichés?

- Nem tudom. Most nyilván mindenkinek magába kell szállnia, a hibákat átgondolni, viszont mindezt ma le is kell zárni, mert holnap egy szerintem erősebb Ausztráliával játszunk és az a meccs nagyon közel van. Azt a dühöt, amit a meccs végén én éreztem, de szerintem mindenki, át kell vinni a holnapi meccsbe.


PÁSZTOR MÁTYÁS a vlv-nek:

- Felemás a dolog, mert természetesen gratulálok, nem csak debütáltál, gólt is lőttél a magyar válogatottban, viszont a csapat kikapott és hát..., fájó vereség, gondolom. Arra kérlek, hogy mondd el, mik a gondolataid, mit érzel? 

- Természetesen örülök a debütálásnak és a gólnak, de tényleg felemásak az érzéseim most, inkább csak arra tudok gondolni, hogy a csapat vereséget szenvedett. A lényeg az, hogy két negyedig működött minden, a védekezés a helyén volt. Jó, voltak apróbb kihagyások már az elején is, de azokat tudtuk korrigálni meg elöl jöttek a helyzetek, lefordulásgólt is lőttünk. Aztán a harmadik negyedben még elmentünk három góllal és ott valami, nem tudom mi történt, kisebb nüanszokon múlott. Rólam is lőttek akciógólt, amit nem szabadna, hátul is, emberhátrányban Is kaptunk gólokat. Tényleg nem tudom ezt megmagyarázni. Jobban oda kell tenni magunkat, jobban kell küzdeni. Szerintem holnap egy keményebb ütközet lesz, mert szerintem az ausztrál csapat keményebb ennél a németnél. Valahogy mindenkinek el kell gondolkozni, személy szerint nekem is, hogy mit rontottam el ma este. 

- Nagyon rossz a hangulatotok?

- Más nevében nem tudok nyilatkozni, az enyém igen. Mindenki tudja rólam, hogy gyűlölök veszíteni, bármiről legyen szó. És nem tudom, át kell gondolni, holnap, bár ez hülyeségnek tűnhet, de nem elég a száz százalék. Tudom, hogy csak száz százalékot lehet beleadni, de ennél több kell. Jobban oda kell figyelni egymásra, a másik hibáit jobban kijavítani, vagy többet segíteni és nem széthúzni, egyénieskedni, hanem tényleg beledögleni a vízbe egymásért. 

- Jól van Matyi, nagyon szépen köszönöm és hát azért mégiscsak válogatott lettél és gólt is szereztél, úgyhogy azért én úgy fejezem be, hogy gratulálok! 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A nap korábbi eredményei:

Szerbia-Dél-Afrika 21:3 (4:1, 5:0, 7:0, 5:2)

G.: Szubotics 6, Vico 4, Mandics, Sztojanovics 3-3, Aszanovics, Sz. Rasovics 2-2, Lazics, ill. Spencer 2, Stuart

Horvátország-USA 15:10 (3:2, 4:2, 3:3, 5:3) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Vukicsevics 4, L. Fatovics 3, Macan, Buslje 2-2, Loncsar, Milos, ill. Bowen 3, Woodhead 2, Hooper, Obert, Cupido, Stevenson, Irwing

Ausztrália-Japán 14:6 (3:0, 3:0, 5:5, 3:1)
G.: Younger 4, Kayes, Power 3-3, Howden, Edwards 2-2, ill. Arai 3, Suzuki, Inaba, Okawa

A TORNA PROGRAMJA ÉS SZABÁLYAI