FACEBOOK

Német-ausztrál őrségváltás

Német-ausztrál őrségváltás
hozzászólás, 2018.08.27.

A németeket leváltották az ausztrálok, ezen a héten velük edz a Margitszigeten a berlini Világkupára készülő magyar válogatott. A napi program esti befejezése után kértünk tájékoztatást az elvégzett munkáról Märcz Tamás szövetségi kapitánytól.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Szépen, a tervek szerint zajlott le a nap, úgy, ahogyan azt egyébként Fatovics mesterrel, az ausztrálok edzőjével is egyeztettük.

Délelőtt a két csapat még külön dolgozott, de egyébként nagyon hasonló munkát végeztünk, mindkét csapat úszott, lábtempózott és lövőgyakorlatokat vezényeltünk a saját csapatunknak. Különféle egyéni gyakorlatok is szerepeltek a programban. Délután a két csapat - külön külön - tornatermi foglalkozást tartott, majd egy egyórás, még elszeparált munka után durván ötven percet kétkapuztunk. Rengeteg emberelőnyös helyzetet gyakoroltunk, tulajdonképpen a hibázásig játszhatott mind a két csapat. Intenzív volt és nekem nagyon-nagyon tetszett. Jó gyakorlás volt.

Az ausztrálok komplett csapattal vannak itt, fontosnak tartják a Világkupát, edzésben is vannak, a japánokkal készültek az Ázsiai Játékok előtt. A megérkezésük után szombaton és vasárnap is edzettek, kifejezetten törekedtek arra, hogy jó formában legyenek már a velünk közös edzések kezdetére. Úgyhogy jó, hasznos közös gyakorlásoknak nézünk elébe.

Az egyedüli fájó dolog, hogy Pohl Zolinak, akit kisebb térdsérülése miatt a múlt héten is pihentetni kellett, újra előjött a térdproblémája, nem is tudtuk ma bevetni. Meglátjuk, mi lesz vele, a következő napokban kicsit komolyabb vizitek alá vetjük majd, hogy kiderüljön, mi a helyzet a lábával. 

- Hogy van Soma, akinek pedig az ujjával volt probléma a múlt hét vége felé, védett ma már?

- Igen, védett, nagyon jól és megjegyzem, hogy Pipi (Kardos Gergely - a szerk.) is nagyon stabilan teljesített, akire a múlt héten több hárult Soma problémája miatt. Mindkét kapusunk renden van.

- Mi várható a hét többi napjain?

- Az ausztrálok péntekig vannak itt. Kedden délelőtt külön dolgozunk, majd 40 perces emberelőny-emberhátrány gyakorlás lesz, de nem meccshelyzetben, csak a kapuknál, nagyobb mozgás nélkül. Este pedig egy normál edzpőmérkőzést játszunk. Szerdán a két csapat külön edz, csütörtökön-pénteken folytatjuk a közös munkát, kétkapus edzések és emberfórgyakorlások is lesznek.

- Köszönöm a tájékoztatást.


A magyar keret:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.

Címkék:
Märcz Tamás edzés