FACEBOOK

Szombati munkarend - edzésriport

Szombati munkarend - edzésriport
hozzászólás, 2018.06.16.

Szombaton is edzett a válogatott a Világliga Szuperdöntő helyszínén - most már csak a tornán szereplő 13 játékos. vlv-riport:


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


Épül-szépül, csinosodik az uszoda, lassan kialakul a külsőségeiben is a Világliga-torna hangulatát érzékeltető jellegzetes atmoszéra. Csapatunk pénteki edzése alatt a játékvezetői dobogót szerelték a szakemberek, szombat délelőtt már a déli kapu fölötti óriási kivetítőt. Lassan a helyükre kerülnek a dekorációs elemek is, a program rendezői pedig éppen az edzés alatt végeztek bejárást Subasitz Mihály nemzetközi versenyigazgató celebrálásával. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi apróságot kell előre pontosan egyeztetni egy ilyen világesemény előtt. Pedig, ha belegondolunk, valóban nem megy úgy, hogy egy meccs bemutatásnál, "ad hoc" alakul ki, hogy a két ország zászlaját vivő fiatalok hova állnak, mikor és honnan indulnak. Ez pedig aztán tényleg csak egy apróság.

Csapatunk az úszáspenzum és rövid passzolgatás után után konkrét taktikai elemeket gyakorolt. Az edzés végeztével a fiúk sorban álltak Eszlári Gergelynél egy kis gyúrásra, majd közös ebéd következett.

Vasárnap mindenki százszázalékosan átveszi a hétfőn kezdődő budapest világverseny hangulatát, ezt az is segíti, hogy "összeköltöznek" a fiúk, mostantól kezdve a nap minden percét együtt töltik - ahogy az a nagy tornák alatt szokás, még akkor is, ha a helyszín a magyar főváros.


A Világliga budapesti szuperdöntőjében szereplő magyar csapat:

Kardos Gergely, Nagy Viktor - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.



VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Véget ért a szombat délelőtti edzés, én úgy látom, hogy úgy nagyjából készen álltok. Hogy értékeled a dolgokat?

- Igen, ez a negyedik edzés volt, hogy már tulajdonképpen mindenki visszatért és teljes kerettel tudtam számolni, ennek ellenére most erre az edzésre már szűkítettük a "stábot", ez elég gyorsan megtörtént. Egyrészt mert azok, akik nem játszanak, kapnak most egy kis pihenőt, de hétfőtől folytatják a munkát gőzerővel, külön program alapján természetesen, akik viszont játszanak, azoknál szerettem volna, hogy minél jobban érezze a tizenhárom játékos egymást. Őket még inkább élesítjük, formába hozzuk. Taktikailag előtérbe került az emberelőnyös helyzetek megjátszása, igazából csak egy új, jövőbe mutató fórt gyakorlunk, a többi mind olyan figura, amivel azért már operáltunk az elmúlt időszakban.

Úgy látom egyébként, hogy a játékosok valóban "készen vannak", de szükség is van erre, mert az az ellenfél, amely szembe jön, az ausztrál csapat már közel egy hónapja együtt van és az egyik legfontosabb világeseményére készül a nyár folyamán. Nehéz mérkőzés lesz, már korábban is mondtam, komplett, jó ausztrál csapat jön, erősebb, mint a tavalyi világbajnokságon látott.

- Most így a torna előtt mi az, amivel elégedett lennél a végén? Nem helyezésre gondolok, hanem amit látsz.

- Egyrészt stabil védelmet szeretnék, legyen viszonylag átlátható és egyre inkább összeszokott a támadás, aminek vannak egymás számára is támpontjai. Úgy történjenek a támadásvezetések, attól függetlenül, hogy az éppen góllal végződik, vagy nem, ahogy mi szeretnénk, uraljuk a mérkőzést és tudjuk irányítani, attól függetlenül, hogy nálunk erősebb, vagy hasonló erőkből álló csapattal játszunk, és tudjuk egy kicsit ráerőltetni a saját akaratunkat a mérkőzésre. Akkor azt gondolom, hogy elégedett leszek. Továbbá épüljön azért valamit mérkőzésről mérkőzésre az együttes.

Nem utolsó szempont azért az eredményesség sem, azért szeretném bent látni ezt a csapatot a legjobb négy között és éremért játszani.

- Köszönöm szépen, sikeres szereplést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Pohl Zoltán a vlv-nek

- Szervusz Zoli! Hát először is szívből gratulálok neked, nagy dolog következik az életedben, az első válogatottság, nem tudod "megúszni", mert itt már csak tizenhárom ember van. Hogy fogadtad ezt a tegnapi döntést, a bejelentést?

- Szia! Köszönöm szépen először is. Nagyon örültem, picit meg is lepett, és azért van bennem izgalom, de úgy gondolom az lenne fura, ha nem lenne, hiszen ez lesz az első szereplésem a válogatottban.

- Gondolom amikor elkezdtél vízilabdázni ez volt az egyik fő cél, nem?

- Igen, hát szerintem igazából minden gyereknek ez az álma, hogy egyszer szerepelhessen a felnőtt válogatottban, úgyhogy tényleg hatalmas öröm.

- Nagyon szépeket mondott rólad Tomi a tegnapi nyilatkozatában, amikor a csapatot ismertette, ezt hogy fogadtad?

- Ez is nyilván ad egy plusz löketet, minden edzésen próbálom magam odatenni, ahogy bírom, és örülök, hogyha ez tetszik neki is.

- Mire számítasz ezen a tornán?

- Erős csapatok indulnak, az ausztrálok is, pont beszéltük, hogy rég voltak ennyire erősek, úgyhogy kemény, küzdős lesz az összes meccs, de szeretnénk eljutni a döntőig és megnyerni, persze.

- Van valami személyes célod, amit magadban eldöntöttél, hogy meg szeretnél csinálni?

- Úgy terveztem magamban, hogy próbálom minél egyszerűbben csinálni, hogy védekezésben is azt, amit tudok igazából, mindent leegyszerűsíteni és támadásban is igazán odafigyelni és akkor nem lehet baj.

- Zoli, sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Ez még csak edzés volt, de a jövő héten sok ilyet szeretnénk látni a meccsek alatt is!


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna


A csoportbeosztás:

A csoport


Ausztrália,
Montenegró,
Japán, 
Magyarország

B csoport

Egyesült Államok,
Horvátország,
Kazahsztán,
Spanyolország

A program

Csoportmérkőzések

1. forduló, június 18., hétfő


14.45 Horvátország-Kazahsztán
16.15 Montenegró-Japán
18.15 Egyesült Államok-Spanyolország
Megnyitó ünnepség
20.15 Ausztrália-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)

2. forduló, június 19., kedd

15.15 Ausztrália-Japán
16.45 Horvátország-Spanyolország
18.15 Montenegró-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)
19.45 Egyesült Államok-Kazahsztán

3. forduló, június 20., szerda

15.15 Horvátország-Egyesült Államok
16.45 Montenegró-Ausztrália
18.15 Kazahsztán-Spanyolország
20.00 Japán-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)​

Negyeddöntők, június 21., csütörtök

15.15 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje
16.45 A3-B2
18.15 A1-B4*
19.45 A4-B1

*A magyar csapat mindenképpen 18.15-kor játszik

Helyosztók és elődöntők, június 22., péntek

15.15 (az 5-8. helyért)
16.45 (az 5-8. helyért)

18.15 (elődöntő)
19.45 (elődöntő)

Helyosztók és döntők, június 23., szombat

15:15 (a 7-8. helyért)
16:45 (az 5-6. helyért)
18.15 (a 3-4. helyért)
19:45 - döntő