FACEBOOK

Váratlan doppingellenőrzés is formálja az edzésprogramot

Váratlan doppingellenőrzés is formálja az edzésprogramot
hozzászólás, 2018.06.13.

Szerdán csak délelőtt edzett a válogatott keret - immár a Duna Arénában. A programot kicsit átírta a doppingellenőrök kedd esti "érdeklődése". Szerdán délelőtt ott jártunk az edzésen, fotóztunk és videónyilatkozatokat készítettünk:


A csonka keret mindegyik tagja ott volt az edzésen - Vogel Soma is vízbe szállt, de ő még csak könnyített edzésmunkát végzett, védeni nem engedték. (Hamarosan ő is "teljes értékű" lesz.)

A szerda délelőtti programra kicsit rányomta a bélyegét a doppingellenőrök keddi váratlan megjelenése. Az esti edzésprogram egy részét ugyanis szerda délelőttre kellett áttenni, mert a vízből egyenként szálltak ki a játékosok teljesíteni kötelességüket, amit a haza és a Magyar Antidopping Csoport megkívánt. (Érdekes, hogy volt olyan játékos, név szerint Manhercz Krisztián, akinek délelőtt a Wada este a MACS kérésére kellett mintát szolgáltatnia.)

Nem biztos, hogy mindennek nem örültek a játékosok, ugyanis a taktikai gyakorlásra a stáb az úszástól vette el az időt, s mint tudjuk, az edzéseknek ez a része senkinek sem tartozik a kedvencei közé...

Este és csütörtök délelőtt nem lesz edzés, holnap kondival kezdenek a fiúk, s itt már csatlakozik a társasághoz a szolnoki és az egri különítmény. Igen, az ő BL-t követő pihenőidejük lejárt. Pénteken pedig keretszűkítés...


A teljes keret (vastagítva azok neve, akik már most dolgoznak, a többiek csütörtökön csatlakoznak):

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Krémer Balázs - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Egy új helyszínen vagyunk, ez egy elég ismerős helyszín, voltunk itt már többször, de edzésen én most vagyok először. Két nap beszámolójával tartozol!

- Üdvözlöm minden nézőjét és olvasóját a vlv-nek. Én kértem azt, hogy a Világliga hete előtt, aminek a Duna Aréna lesz a helyszíne, itt edzhessünk és erre megkaptuk a lehetőséget, úgyhogy ezen a héten a válogatott itt végzi az összes edzését. Nagyon jó egyébként a helyszín, nagyon jó a létesítmény, egészen extrém itt bent edzést tartani, bár nem először tartunk, hiszen tavaly azért Montenegróval volt már néhány közös edzésünk itt. Tehát nem ismeretlen a helyszín, mégis jó volt ide belépni.

Nagyjából haladtunk a programmal, amit terveztünk. Tegnap volt egy kis zűrzavar, mert megérkezett a Magyar Antidopping Csoport, ugyan két játékosért jött, de közülük nem talált itt mindenkit, úgyhogy végül végignéztek és bevizsgáltak mindenkit, aki csak a leadott listájukon volt, ez kilenc embert jelent. Emiatt borult a tegnap esti edzés, hiszen hogyha az edzés után kezdték volna, este nyolckor a vizsgálatot, akkor pont fél tizenegykor végeztek volna. Így öt-negyed hatkor kezdődtek el a vizsgálatok, de olyan kis létszámmal érkezett a Magyar Antidopping Csoport, hogy negyedóránként, húszpercenként jutott be egy ember. Ez azt jelenti, hogy az utolsó emberünk 20.15-kor vizsgáltatta be magát. Hozzáteszem, volt olyan játékos, akit egyébként ugyanazon a napon már délelőtt bevizsgált a WADA, úgyhogy egy nap két doppingellenőrzése is volt.

Nem unatkoztunk, viszont így a tegnap esti programot át kellett rakni ma délelőttre. Jól haladtunk, voltak taktikai elemek is, annak ellenére, hogy kis létszámban dolgoztunk, ma délelőtt is kilenc mezőnyjátékos és két kapus volt, ennek ellenére tudtunk taktikai dolgokat is gyakorolni. Test-test elleni küzdelmet is, a négy a négy ellenis játékot is erőltettünk, mert muszáj volt elkezdeni, nem lehet, hogy csak úszásból és labdatechnikai képzésekből álljon ez a hét, hiszen a jövő héten már játszanunk kell és nem várhatunk a végletekig arra a kilenc emberre, aki holnap este fog érkezni, a szolnoki és egri játékosokra.

Szerintem nagyon jó volt a mai, új emberfóros figurát is gyakoroltunk, annak ellenére, hogy nem volt komplett a csapat. Ezt például majd újra vesszük még azokkal a játékosokkal, akik holnap érkeznek.

- Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Örömmel láttam, hogy itt vagy vízben is voltál, bár ezért, ahogy néztem, könnyített edzésprogramot teljesítesz. Mi van veled??


- Igen. Hétfőtől már én is medencébe szállok a többiekkel, lekerült a kötés a kezemről, újra vízbe mehetek. A jobb könyökömön volt egy kisebb gyulladás, emiatt kellett antibiotikumot szednem, illetve egy hétig fel volt kötve a kezem, nem használhattam. Azt mondom, mostanra 90-95 százalékosan meggyógyult már, a kötésből adódóan a könyököm érzékeny, védeni még nem tudok, de szépen fokozatosan ezért elkezdtük a munkát és úgy gondolom, hogy a hétvégére, illetve a jövő hét elejére már jó lesz.

- Milyen így kívülről nézni azt, amit a többiek csinálnak?

- Hiányzik az, amit ők csinálnak, már nagyon volna kedvem védeni... Örülök, hogy itt lehetek és csütörtöktől már a teljes keret itt lesz.

A körülmények itt a Duna Arénában adottak, teljesen más érzés edzeni egy ilyen hatalmas létesítményben.

- Egy mondat erejéig térjünk még vissza a Fradi bajnoki címéhez. Mi történt utána? Hogy ünnepeltetek, volt-e valami érdekesség?

- Érdekesség mindig van egy ilyen ünneplésben... A Fradi-étteremben volt egy közös vacsora, ünneplés. Ezen kívül nagyon más nem történt. Pihentünk, de igazából az az egy este volt, ami az örömé volt.

- Hol tartod az aranyérmet?

- Otthon van, a szobabejáratom ajtófélfájára akasztva, mindig, ha bemegyek vagy kijövök, beleütközik a szemem, úgyhogy minden nap többször találkozom vele...

- Köszönöm a beszélgetést!



Vadovics Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor, köszöntelek a válogatott edzése után! Hát, hogy telnek a napok...?

- Fárasztóan, de azért csináljuk rendesen, ma délután pihenő lesz és holnap reggel is pihenünk, aztán csütörtök este már kezdjük újra az edzéseket a kondival.

- Az eddigiekről mit tudsz mondani?

- Még nincsenek itt a szolnoki és egri játékosok, szóval kicsit kevesen vagyunk. Megpróbálunk így is gyakorolni, reggel többnyire úszunk, bár mondjuk most nem volt reggel úszkálás, csak lefordulásos gyakorlás volt. Viszont azért gyakorolgatunk, úszkálunk és kondizunk.

- Egy különleges helyszínen vagytok most már, ezen a héten. Hogy tetszik ez? Milyen érzés itt edzeni?

- Én őszintén mondom: jobban szeretek a Széchyben edzeni, a nyitottban, itt egy kicsit meleg a víz, de elvileg majd le fogják hűteni, viszont elég nagy, furcsa ilyen nagy térben edzeni nekem..

- Hát... lehet, hogy itt még egyszer játszanod is kell.

Lehetséges, majd meglátjuk.

- Mire számítasz? Ha jól tudom keretszűkítés is várható nagyon hamar.

- Pénteken lesz majd keretszűkítés, addig nem tudok mit mondani erre.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók az edzésről.