FACEBOOK

Gór-Nagy Miklós: ,,Szakmailag bekerültem a képbe,,

Gór-Nagy Miklós: ,,Szakmailag bekerültem a képbe,,
hozzászólás, 2018.06.11.

Az FTC-nél folytatja pályafutását Gór-Nagy Miklós.  A világbajnok védő pontosan máig nem tisztázott módon, viharos gyorsasággal kényszerült elhagyni szezon közben az OSC-t, s most újra nagy motivációval - nyaralással egybekötött máltai pólózással készül az új szezonra. vlv-interjú:

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Sajtótájékoztatón bejelentették a hírt, hogy a Fradihoz igazolsz. Hogy történt? Mik a részletek?

- Már korábban is hívtak, akkor elmondtam, hogy habár nagyon megtisztelő a felkérés, én hosszabb távra elköteleztem magam az OSC-nél, és szerintem ott is fejezem be a pályafutásomat. Amikor kiderült, hogy úgymond "szabaddá váltam", s nem lesz csapatom a jövő évre, felvettük egymással újra a kapcsolatot. Először csak baráti érdeklődés volt, hogy mi történt, hogy vagyok. Sok barátom van a Fradiban. Aztán elég hamar szakmailag is "bekerültem a képbe" és viszonylag gyorsan megállapodtunk, egy évre.

- Úgy emlékszem, hogy közvetlenül az „események” után a BVSC-nél edzettél. Az is sanszos volt, hogy ott folytatod?

- A BVSC a szülőhazám…, és általában az ember hazamegy, ha valami történik vele. Abban a pillanatban úgy éreztem, szinte természetes, hogy csapat nélkül a BVSC-ben folytatom a felkészülést a... még nem tudtam, mire. De mondom, elég hamar körvonalazódott a jövőm, a BVSC-ben is tudták, nem különösen került szóba, hogy ott folytassam, de nagyon szívesen fogadtak, remek társaság volt és a Levi kiváló edzéseket tartott :-). Mészáros Csaba, aki egyébként a csapattársam is volt, anélkül, hogy megkérdezte volna, hogy mi a fene történt velem, szeretettel üdvözölt, adott egy belépőkártyát és elmondta az edzésrendet. Mondanom sem kell, hogy ez is nagyon jól esett. Örülök, hogy megszerezték az ötödik helyet, és ezzel kivívták a nemzetközi kupaindulás jogát, s külön gratulálok a Kemény Kristóf által vezetett ificsapatnak, amely megszerezte - hosszú idő után ismét - a bajnoki címet. Volt, hogy velük is edzettem, őket is megismertem kicsit közelebbről, úgyhogy tényleg gratulálok mindenkinek. A BVSC-ről most is bebizonyosodott, hogy nagyon összetartó klub, és ez mindenképpen példaértékű.

- Mi is történt tulajdonképpen az OSC-nél, ahol még élő szerződésed volt?

- Igazából annyi történt, hogy egyik nap behívtak, leültettek és közölték velem, hogy ne látogassam az edzéseket, el vagyok bocsájtva a klubtól. Nem indokolták, azt mondták, hogy mostantól így lesz jó a klubnak, és ennyi. A jogi formája közös megegyezés volt. Amit vállaltunk, azt teljesítjük, biztosítottak a felől, hogy békében válunk el és én is így szeretnék...



- Egy olyan csapat igazolt le ebben a "vészhelyzetben", aminél jobbat nem nagyon lehet elképzelni a világon…

- Örülők, hogy leigazoltak, azért nyilván nem véletlenül történt így. Az hogy szerződtetett a világ egyik legjobb egyesülete, szakmailag és emberileg is egy "visszacsatolás". 

- Nyilván a Fradinak szüksége volt egy védőre, te pedig ott voltál csapat nélkül. De a Fradi hozhatott volna máshonnan is védőt. Mennyire érzed, hogy rád volt szükség? Éppen rád.

- Sokat beszélgettem Zsolttal (Varga Zsolttal, az FTC vezetőedzőjével - a szerk.) az előtt, hogy megállapodtunk volna, ismertük egymást korábban is, képben volt a karakteremet illetően. A Fradi most ügyesen épít be fiatalokat a csapatba, akik közül egész sokan már a válogatottban is ott vannak. Az én dolgom pedig nemcsak az lesz, hogy a vízben nagyon sokat kihozzak magamból és hasznára legyek a csapatnak, hanem az is, hogy a tapasztalatommal segítsem a fiatalabb játékosok fejlődését.

- Milyennek tartod az új Fradit?

- Már a régi is bajnok lett, és ehhez képest még tovább erősödik a Ferencváros, úgy, hogy az átigazolásokkal ráadásul az ellenfeleket is meg tudta gyengíteni. Nagyon várom a közös munkát a csapattal is és a szakmai stábbal is. Igazából, ha végiggondolom, ilyen erős csapatban még nem is játszottam, úgyhogy ez nagyon-nagyon motivál engem. Örülök, hogy - itt a pályafutásom felénél - végre így alakult, egyrészről, hogy ilyen csapatban játszhatok, másrészről, hogy a Fradiban. Annak ellenére, hogy sosem játszottam ott, a Fradi szeretetének a családunkban nagy hagyományai vannak, úgyhogy mindenki nagy örömmel nyugtázta, hogy jövőre végre teljes nyugalommal lehet azt mondani egy vízilabda mérkőzés alatt, hogy „Hajrá Fradi!”.

- Akartam is kérdezni, hogy a környezeted, családod mit szólt ehhez?

- Nagyon boldogak voltak. Mindenki azt gondolja, hogy szerencsésen alakultak a dolgok, ki tudja, hogy összejött volna-e ez a Fradi-szerződés, ha végigjátszom a szezont az OSC-ben. Sosem fog kiderülni, viszont ez most jól alakult így, és mindenki örülhet a végén. 



- Jó ideje nem játszottál meccset, de tudom hogy edzettél. Ez hogy történt? Egyéni edzésterv alapján?

- Csak egy hetet hagytam ki, azóta végig edzettem. Hetente háromszor kondiztam, heti háromszor úsztam, edzettem a BVSC-vel, és itt Máltán is folyamatosan edzésben vagyok. Nagyon motivál a következő év!

- Tehát nem szedtél fel kilókat..

- Nem. 

- Mi van Máltán? Melyik csapatban vagy?

- Az Otters nevű csapatban játszom, ez a másodosztály, és annak sem feltétlenül a legerősebb csapata. Itt is imádják a vízilabdát, örülnek a külföldi játékosnak.

- Mi volt a motiváció, hogy Máltára menj?

- Ez egy jó nyaralás a családdal, tervben is volt, hogy Máltán játsszak, ha nincs válogatott-kötelezettségem. Tengerpart, Málta, zsebpénz, fizetik a szállást is, emellett lehet vízilabdázni és megismerkedni mindenféle kedves emberekkel, úgyhogy ez minden szempontból egy tök jó dolog.

Mikor jössz haza?

- Július 9-én, mert csak egy fél szezonra szerződtem. Az Európa-bajnokság alatt lesz egy háromhetes szünet, mert Málta is kvalifikálta magát az Eb-re. Az itteni szezon második felére egyébként Dőry Farkas fog váltani engem, legjobb tudomásom szerint. Három hónap sok lett volna, úgy érzem, meg azért itt nehéz azt a minőségű edzésmunkámat elvégezni, ami kell ahhoz, hogy a legjobb formámat nyújtsam.

- Mikor kezdesz a Fradinál?

Július 9-én jövök haza, és megbeszéljük Zsolttal. Nagyjából tudom, hogy mi lesz a szisztéma, azt még nem, hogy mikor, hányra kell, menjek.

- Ismert a helyzet a válogatottsággal. Nagyon tisztességesen elmondta a Tomi, hogy mi van veled és Decker Ádival. Ha nagyon jól alakul a szezonod és jön meghívó… akkor, gondolom, nem kérdés. Vagy magadban már úgy lezártad?

- Engem nagyon megragadott, amit Gyuri (Gerendás György) mondott akkor, amikor másodedzőnek hívta Tibi (Benedek Tibor). Azt mondta, azt hiszem, pont Varga Zsoltot idézve, hogy olyan ez, mint a katonaság. Ha háborúba hívnak, mész, védeni kell a hazát. Én is ezt gondolom. Ettől függetlenül nagyon bízom Tomiban és a megfiatalított csapatban és rettenetesen szurkolok nekik! Jó..., itt Máltán...

- Mi az, amivel egy év múlva, a klubszezon végén elégedett lennél?

- A bajnoki címet mindenképpen szeretnénk megvédeni, illetve a Bajnokok Ligájában eljutni a final eight-be.

- Van-e bármi még, amit szeretnél mondani?

- Hajrá Fradi!

(Lejegyezte: Kerbi)