FACEBOOK

Dabrowski Norbert: ,,Megtanultuk az összes tételt,,

Dabrowski Norbert: ,,Megtanultuk az összes tételt,,
hozzászólás, 2018.06.06.

Tavaly történelmi sikert, négy közé jutást ért el az Eger a BL végső tornáján. Most már az éremszerzés a cél. Beszélgetés Dabrowski Norbert  vezetőedzővel.



DABROWSKI NORERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Hogyan indultál neki az útnak?

- Először is elég különleges az utazás, mert nem nagyon fordul elő, hogy a csapattól külön menjek. Mivel azonban nem sokkal dél után indulnak a játékosok (nem akartam, hogy hajnalban utazzanak), viszont délután már protokolláris kötelezettségek vannak (nemzetközi sajtótájékoztatón kell részt venni Genovában - a szerk.) néhányan hajnalban "előre mentünk". Ezúton is köszönöm a Szolnoknak, hogy elcserélték velünk az edzési időpontjukat, ők ugyanis korábban utaztak.

Azt gondolom, hogy mind a nyolc csapat ugyanazzal a céllal indult el Genovába. Persze, vannak esélyesebbek, de amikor kiteszik  majd közszemlére a kupát a sajtótájékoztatón, mindenki úgy fogja nézegetni, hogy ezt szeretné elnyerni és hazavinni a csapatával. 

- Hogy értékeled az esélyeteket, Azért valahogy mindenki úgy gondolja, hogy a Szolnokhoz képest könnyebb az ágatok. Jó, ilyenkor el kell mindig mondani, hogy a ti ellenfeletek is erős, stb, stb... De hát mondjuk ki, tényleg könnyebb ág az...

- Persze, hogy könnyebb. Azért dolgoztunk egész évben, hogy erre a könnyebb ágra jussunk, megdolgoztunk érte. Ha kikaptunk volna a Szolnoktól, akkor most mi lennénk a nehezebb ágon. Nem adták ezt ingyen. Való igaz, emberi számítás szerint könnyebb az út innen a döntőbe, ugyanakkor azt mondom, minden évben kiderül, hogy az ilyen számítás nem feltétlenül jön be. Tényleg úgy érzem most is, hogy egy jó hullámra felülve a nyolc közül  bármelyik csapat meg tudja nyerni a tornát.

- Az első meccs a legfontosabb, ezt mindenki tudja. A Barceloneta-játékosok minden egyes mozdulatát elemeztétek? Megvan az a taktika ellenük, ami sikerre vezet? Pontosan tudjátok, hogy mire számíthattok tőlük, vagy számítasz esetleg meglepetésre? És érdekel az is, hogy ilyenkor tényleg nem néztek tovább előre; mi van győzelem esetén?

- Tudjuk, hogy mire számíthatunk, nyilván ők is készülnek, lehet hogy lesz meglepetés, de mindig elmondom, hogy ezen a szinten erre tudni kell reagálni, ez természetesen így van az ő esetükben is. Nyilván nagyobb az esély meglepni egy ellenfelet úgy, ha nem "meccshalmazból" megyünk, hanem rendesen fel tudtunk készülni. Készültünk az ő játékukra, megvannak a válaszaink, de azt hiszem, teljesen mindegy, hogy a jobb oldalon visszük le a fórt vagy a bal oldalon, iszonyatos harc lesz mind taktikailag, mind fizikailag. Ami pedig a kérdés másik részét illeti: amatőr dolog lenne, ha úgy mennénk ki, hogy nem foglalkozunk semmi mással, csak a Barcelonetával, majd amikor ellenük továbbjutunk, megnéztzük, hogy hű, ki is lesz a következő ellenfél... A mi águnk másik meccsén várhatóan az Olympiakosz lesz a továbbjutó, ha velük találkozunk, nem az elődöntőt megelőző este fogom kitalálni, hogy ellenük mit fogunk csinálni.  

- Tehát úgy mentek, hogy vannak különböző fiókok és majd kihúzzátok a megfelelőt, ha eljön az ideje...

- Így van. Megtanultuk az összes tételt, aztán majd meglátjuk, hogy melyiket kérdezik.

- Persze van könnyebb és nehezebb tétel...

- Hát igen. Azért a tanár mindig tud olyat kérdezni, amivel zavarba hozza a vizsgázót.

- A felkészülésetek utolsó szakasza milyen volt, hogy sikerült?

- Fizikailag és taktikailag is felkészültünk, egyetlen problémánk volt, hogy éles meccset három hétig nem játszottunk. Elmentünk a BVSC-hez, volt velük közös edzésünk, a Szolnok itt járt nálunk - egyik sem sikerült jól számunkra, úgyhogy a színházi mondás alapján kifejezetten bizakodó vagyok. :-)

- Még egy kérdés, amit mindig felteszek ugyan, bár tudom, hogy a válasz "hitelessége" taktikai okok miatt sokszor megkérdőjelezhető: van-e nálatok beteg, sérült?

- Mivel nem voltak meccseink, apróbb sérüléseket sem szedtek össze, úgy gondolom, remélem, hogy ez így is marad.

- Köszönöm a tájékoztatást, sok sikert a tornán!


Bajnokok Ligája nyolcas döntő, Genova (Olaszország), Sciorba uszoda, 2018. június 7-8-9.


Június 7., negyeddöntők

16.00 Olympiakosz-Spandau 04 (A)
17.30 Eger-Barceloneta (B)
19.00 Jug Dubrovnik-Szolnok (C)
20.30 Pro Recco-Brescia (D)

Június 8., elődöntők, helyosztók

Helyosztók (a 4-8. helyért)

16.00 A vesztese-B vesztese
17.30 D vesztese-C vesztese

Elődöntők

19.00 A győztese-B győztese
20.30 D győztese-C győztese

Június 9. döntők, helyosztók

16.00 Mérkőzés a 7-8. helyért
17.30 Mérkőzés az 5-6. helyért
19.00 Bronzmérkőzés
20.30 Döntő

A magyar meccseket az M4 Sport közvetíti a vlv pedig a szokásos szöveges élő tudósítást kínálja.