FACEBOOK

Európa Kupa: Magyarország-Görögország 9:9

Európa Kupa: Magyarország-Görögország 9:9
hozzászólás, 2018.04.05.

Végig futottunk a görögök után, el is értük őket, de nyerni már nem sikerült. A spanyolok lemosták az olaszokat, Szerbia simán verte Montenegrót. Európa Kupa, szuperdöntő, vlv-jelentés a helyszínről, eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok.

Európa Kupa, szuperdöntő, Rijeka

1. nap



Helyszíni tudósításaink a Viwa Vitaminwater támogatásával készülnek

Magyarország-Görögország 9:9 (1:1, 2:5, 3:1, 3:2)
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Vlasics (horvát), Sztanojevics (szerb)
Magyarország: Nagy V.,  Bátori 3, Manhercz K., Jansik D. 1, Bedő, Vámos 2, Zalánki 1. Cs.: Jansik Sz. 1, Kovács Gergő, Mezei 1, Angyal, Török B.. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Görögország: Flegkasz, Geniduniasz 1, Szkumpakisz 1, Derviszisz 2, Funtulisz, Kapocisz 2, Pontikeasz, Argiropulosz, Murakisz, Kolomvosz, Gunasz 1, Vlahopulosz 2. Szövetségi kapitány: Theodorosz Vlahosz 
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Bedő (a harmadik negyed végén)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-FOTÓK

VLV-VIDEÓK:

Köszönet jár a képanyagért France Waterpolonak.

0:1 - Vlahopulosz első gólja

1:1 - Bátori első gólja

1:2 - Kapocisz első gólja

1:3 -Derviszisz első gólja

1:4 - Derviszisz második gólja

2:4 - Zalánki gólja

3:4 - Jansik Szilárd gólja

3:5 - Gunasz gólja

3:6 - Szkumpakisz gólja

4:6 - Vámos első gólja, ötméteres

5:6 - Jansik Dávid gólja

6:6 - Bátori második gólja

6:7 - Kapocisz második gólja

7:7 - Bátori harmadik gólja

7:8 - Geniduniasz gólja

7:9 - Vlahopulosz második gólja

8:9 - Mezei gólja

9:9 - Vámos második gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A görög vízilabázók ellen mindig nehéz játszani, mert nagyon szervezett a védekezésük és amikor emberelőnybe kerülnek, azt jól, pontosan fejezik be.

​A meccs elején jól sikerült az emberelőnyeiket kivédekezni, de aztán megtalálták a réseket, s ahogy ők elkezdték belőni, el is húztak, mert nekünk nem sikerült ugyanez - kapufaélekre pattantak a labdák.

Nem is pontosan azt játszottuk, amit megbeszéltük, emiatt egy picit mérges voltam, továbbá nem volt annyira "hiteles" a játékunk fórban, mint ahogy azt elvártam. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nagyon értékes döntetlent harcolt ki a csapat, nem adta fel akkor sem amikor nehéz helyzetbe került és azért az nagyon ritka, hogy a görög válogatott ellen bárki visszajön így a mérkőzésbe, nekünk ez most sikerül.

Nagyon összeállt a védelem, Viktor nagyon jól védett, főleg a mérkőzés második felében. Még ebben a szakaszban is voltak egyébként bosszantó hibák, kaptunk elkerülhető gólokat.

Azt viszont elmondhatom, hogy nem volt könnyű játszani, mert úgy éreztem, a görögök kicsit könnyebben kapták meg az emberelőnyöket, mint mi, de ilyen sokszor van, erre is fel kell készülni. Egy ilyen fiatal csapatot nem feltétlenül tisztelnek még annyira a játékvezetők, az a cél, hogy két év múlva már nagyon tiszteljenek bennünket...

TEODOROSZ VLAHOSZ görög szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Sosem fogod tudni kézben tartani a meccset, amikor a magyarokkal játszol. Jól csináltuk, de a harmadik negyed elején gyorsan lőttek két gólt - egyet akcióból, egyet ötméteresből - és a nagy előnyünk odalett. Aztán újra esélyt kaptunk, hogy elhúzzunk, de a játékosaim nem reagáltak jól a helyzetre. Megkaptuk az emberelőnyöket, de egymásután többször is rossz döntést hoztunk. Jó lenne, ha a játékosaim jobban koncentrálnának ezekben a pillanatokban, különösen a negyedik negyedben, mert ezek a szituációk döntik el a mérkőzést.

Ennek ellenére azt hiszem, hogy nagyon szépen játszottunk, izgalmas meccs volt, méltó nyitánya az Európa Kupa szuperdöntőjének."


NAGY VIKTOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon kemény meccsen vagyunk túl. Mindenkinek voltak jobb és rosszabb momentumai, de szerintem nagyon nagyot küzdöttünk, mert volt egy kis hullámvölgy, kaptunk néhány nem túl szép gólt és a harmadik negyedben szépen vissza tudtunk jönni a meccsbe, sőt, azt mondom, ott elkezdtünk dominálni is.

Részemről sajnálom, hogy volt néhány olyan gól, amit "magaménak tudok be" és egy döntetlenül végződött mérkőzésen ez nagyon fáj. Az viszont tetszett, hogy mindenki küzdött a másikért és nagyon akartunk győzni. Sajnálom, hogy nem sikerült, de ez a meccs is része a folyamatnak, ahogy haladunk előre, meccsről meccsre. Ilyen mérkőzésekre van szükségünk ahhoz, hogy nyárra minimálisra csökkentsük a hibáink számát.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Kicsit beleludtunk a mérkőzésbe, ez főleg a második negyedre volt igaz, amit 5:2-re vesztettük el. Azt gondolom, hogy nem a megfelelő "hőmérsékleten" kezdtük el a mérkőzést, ez látványosan a negyedik negyedben derült ki, amikor viszont már nagyon pörögtünk és azt a játékrészt sikerült is megnyernünk.

Összességében azt mondhatom, mivel relatíve új csapat vagyunk, nagyon sok olyan játékoskapcsolat még nem alakult ki, amire szükség van, jó eredménynek tartom ezt a döntetlent, annak ellenére, hogy ez egy megnyerhető mérkőzés volt.

- Mi az, ami biztató?

- Sok emberhátrányt ki tudtunk védekezni, ami a görögök ellen dicséretes, főleg az első negyedben ment ez jól, több blokkunk is jó volt. És azt is említhetem, hogy a negyedik negyedben fel tudtunk jönni mínusz kettőről. 6:3-ról is felálltunk, ez a küzdés mindenképpen dicséretes.


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Végül is olyan furcsa érzés van az emberben, hogy nem is nyertünk, de nem is kaptunk ki. Hogy láttad? Mit érzel most? Van-e benned hiányérzet?

- Mindenkiben van egy kis hiányérzet, hiszen nyerni jöttünk ide. Az első meccs azért mindig kicsit nehezebb az összes világversenyen, és ez végül is egy világverseny.

Sajnálom, hogy végül nem sikerült győzni, és azt is sajnálom, hogy nekem nem sikerült többet hozzáadnom. Nagyon hamar sikerült összeszednem két kiállítást és csak a meccs végén mentem be, ott egyből megkaptam a harmadikat is. Az idejét nem tudom, hogy mikor voltam utoljára kipontozva, úgyhogy kicsit sajnálom, hogy így alakult.

Remélem, hogy holnap majd többet hozzá tudok adni a játékhoz és akkor nem kell esetlegesen a bekkeknek bejárni centerbe, hanem a saját dolgukkal tudnak foglalkozni és ez nem zavarja meg a játékunkat. Holnap egy erős olasz csapat vár ránk, kíváncsi leszek, hogy ellenük mire leszünk képesek

(Lejegyezte: Vona Lilla)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Szerintem nem egy rossz eredmény ez a 9:9 így elsőre, főleg annak tükrében, hogy futottunk az eredmény után, talán végig.

Kezdésnek nem rossz, aztán még itt össze kell rakni eléggé a dolgokat, de szerintem sok olyan dolog volt, ami abszolút biztató. Volt egy olyan váza az egésznek, amire lehet építeni és akkor már csak finomítgatni kell. Nyilván nagyon sokat kell finomítani, de azért szerintem látszott az, hogy mit akarunk csinálni és sokszor meg is tudtuk valósítani. Úgyhogy csak pozitívan, előre!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Örülök, hogy így a végén kihoztuk ezt a mérkőzést döntetlenre, annak ellenére, hogy a végén támadhattunk a győzelemért is. Úgy érzem, hogy a mérkőzés közepén kaptunk olyan gólokat, amik elkerülhetők lettek volna. Arra kell törekedni a jövőben, hogy ezeket a gólokat mellőzzük, úgy tudunk megverni ilyen szintű csapatokat, ha ezt meg tudjuk csinálni.


- Volt valami meglepő abban, amit a görögök csináltak vagy erre számítottatok?

- Azt játszották, amire számítottunk. A centerjátékra építettek és ebből a kiállításokat megszerezve a végletekig kijátszották a fórokat. Ez tipikus görög játék, tehát azt játszották, amire számítottunk, nem leptek meg minket

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Hát, 9:9 lett a végeredmény.

Igazándiból most így nem tudnám összefoglalni a mérkőzést, vissza szeretném nézni és majd kiderül, hogy mi volt az, ami miatt nem tudtunk nyerni.


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Összességében: szerintem kezdésnek nem volt rossz, de azért kaptunk három-négy olyan gólt, ami elkerülhető lett volna. Támadásban néha azt éreztem, hogy kicsit olyan bizonytalanok vagyunk, nem tudjuk, hogy mit csináljunk, de szerintem ez egészében nem volt rossz.

- Hogy láttad, mi az, ami kifejezetten jól ment?

- Nem tudnék most hirtelen ilyet mondani, inkább azt emelném ki, hogy volt egy-két ember, akinek jól ment, tudta is ezt, ezért fel is vállalta az adott helyzeteket és szerintem mindig lesz ilyen ember. Amúgy a védekezés sem volt rossz, csak olyan buta gólokat kaptunk, egy-kettőt...


BÁTORI BENCE az M4-nek:

- Bátori Bence három gólt lőtt, háromszor a te góloddal egyenlítettünk ki, aztán végül Vámos Márton találata volt az, amely döntetlenre hozta a mérkőzést. Egy nagyon nehéz meccs volt, kicsit az volt az ember érzése, hogy ez a tipikus első meccs,amit le kell játszani és bele kellett melegednünk, de végül, ahogy a kapitány úr mondta, értékes lehet ez a döntetlen is.

- Hát igen, jól láttad, nagyon kemény volt. Én azt éreztem, hogy az elején egy kicsit belealudtunk a meccsbe, aztán azért felpörögtünk, hátul nagyon fegyelmezettek voltunk és tényleg szépen feljavultunk. Csak ugyanezt tudom mondani.

- Te is bátran vállalkoztál, volt távoli lövésed, volt onnan ugye a szélről a hosszúba, a kapus feje fölé, ahova kell, mindenhova igyekeztél és ott voltak a rések, hiszen nem volt sok rés, azt is látni lehetett, és sok igazán nagy lövőhelyzetünk sem.

- Hát azért lehetett volna itt a végén még egy-két rés. Igen, úgy éreztem az elején, hogy jól ment, jó állapotban éreztem magam, úgy éreztem, hogy vállalkoznom kell. Azért lesz ez még sokkal jobb is, azt gondolom, hogy az nagyon fontos, hogy most majd az olaszok ellen erről a szintről folytassuk és ne onnan, ahonnan elkezdtük ez a mai meccset.

- Mennyiben kell több az olaszok ellen?

- Sokkal, szerintem sokkal, a görög is egy világszínvonalú csapat, de akkor az olasz az meg non plus ultra, most honosítottak még egy pár nagyon jó játékost, úgyhogy borzalmasan nehéz meccs lesz a holnapi is.

- Köszönöm szépen, gratulálok a góljaidhoz!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON Az M4-nek:

- Végül egy tipikus Vámos gól döntötte el a döntetlent és hoztuk ezt a mérkőzést. Mentettük döntetlenre, mondhatjuk ezt?

Hát abból a szempontból igen, hogy azért végig ők uralták a mérkőzést és nekünk kellett az eredmény után rohanni, de abból a szempontból nem, hogy nekünk volt a kezünkben, a kezemben a győzelmi labda, de sajnos nem sikerült győznünk. Abból a szempontból jó meccs volt, hogy vissza tudtuk hozni a mérkőzést, megmutattuk, hogy igenis van potenciál a csapatban és ilyen szituációkat is meg tud oldani, viszont nem engedhetjük el őket, az ellenfeleinket így 3:1-re, 4:1-re, mert nagyon sok energiát emésztett fel, én is érzem magamon és úgy láttam a többieken is. Úgyhogy így, hogy négy meccs van négy nap alatt, nem biztos, hogy jó az elején ellövöldözni a puskaport, várjuk az olaszokat.

- Szerinted mi lehetett ennek az oka, ennek a kicsit álmoskásabb kezdésnek? Akár a mi részünkről is, akár azért hogy ha a játék képét nézzük kétszer annyiszor támadtak emberelőnyben a görögök. Tehát ez azért több összetevős dolog volt, hogy miért lett ez egy nehézkes meccs.

- Hát, tudtuk előre, hogy ők több előnyt szoktak kapni, mint az ellenfelek. Jó centereik vannak, de azért labda nélkül nagyon sokat kapnak, hogy jogosan vagy jogosulatlanul, azt nem tudom megmondani. Építkezünk tovább és tényleg a következő meccsre koncentrálunk, az olaszok ellenire, amely, úgy gondolom, hogy eggyel jobb társaság, mint a görög. A görögök is nagyon erősek, de szerintem az olaszok eggyel jobbak.

- Miben fontos az előrelépés szerinted az olaszok elleni mérkőzésen ehhez az összecsapáshoz képest?

- Szerintem az egy az egy elleni harcok azok, amik dönteni fognak, nagyon jó kapásoldali játékosuk van, illetve ugye honosítottak, igazoltak két új játékost. Hát nehéz dió, de megpróbáljuk őket feltörni. Mivel ez egy felkészülési állomás, ezért, hogyha nem is játszunk olyan jól, de együtt játszunk, az már előrelépés.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A torna további csütörtöki eredményei:

Olaszország-Spanyolország 4:11 (0:3, 1:2, 1:4, 2:2)
G.: Molina, Bodegas, Velotto, Bertoli, ill. Munarriz, Granados Ortega, Espanol, Mallarach, Barroso 2-2, Tahull

Franciaország-Horvátország 5:20 (1:6, 2:6, 1:5, 1:3) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Canonne, Ildinsky, Dino, Lepoint, ill. Buslje, Vrilcs 4-4, Jokovics, Setka, X. Garcia 2-2, Marinics-Kragics, L. Fatovics, Loncsar

Szerbia-Montenegró 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1)
G.: Pijetlovics, F. Filipovics 2-2, Mandics, Drasovics, Milos Csuk, Szubotics, Sz. Rasovics, ill. Petkovics, Radovcs, Draskovics, Misics, Spaics


vlv-képek


A tornán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház

A következő három nap programja:

2. nap, április 6., péntek

16.00 Magyarország-Olaszország
17.30 Horvátország-Montenegró
19.00 Szerbia-Franciaország
20.30 Spanyolország-Görögország

3. nap, április 7., szombat

16.00 Olaszország-Görögország
17.30 Franciaország-Montenegró
19.00 Szerbia-Horvátország
20.30 Magyarország-Spanyolország

4. nap, április 8., vasárnap

16.00 A csoport 4. helyezettje-B csoport 4. helyezettje (a 7. helyért)
17.30 A3-B3 (az 5. helyért)
19.00 A2-B2 (bronzmérkőzés)
20.30 A1-B1 (döntő)