FACEBOOK

Magyarország-Georgia (Grúzia) 16:5

Magyarország-Georgia (Grúzia) 16:5
hozzászólás, 2018.02.15.

Magabiztos győzelemmel indította a hazai Európa Kupa-selejtezőtornát a magyar válogatott. Helyszíni vlv-riport:


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház

Európa Kupa-selejtező, 1. nap,

B csoport (Split)

Hollandia szabadnapos volt.

Málta-Szerbia 3:17 (0:4, 1:5, 1:5, 1:3) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt
G.: Cousin 2, Plumton, ill. Milos Csuk, D. Pijetlovics, Lazics 3-3, Sztojanovics 2, Mandics, V. Rasovics, Jaksics, F. Filipovics, Drasovics, Sz. Rasovics

Horvátország-Görögország 4:6 (1:2, 1:1, 1:2, 1:1)
G.: Vukicsevics 2, L. Fatovics, Vrlics, ill. Papanasztasziu, Vlahopulosz 2-2, Derviszisz, Kolomvosz

A meccs góljai:



A TELJES MÉRKŐZÉS


C csoport (Palermo)

Mivel a csoportban csak négy csapat van, ez a torna pénteken kezdődik a Montenegró-Oroszország és Olaszország-Németország összecsapásokkal.


A csoport (Kecskemét)

Spanyolország szabadnapos volt.

Románia-Franciaország 7:4 (2:1, 2:0, 1:1, 2:2)
G.: Negrean 4, Fulea 2, Radu, ill. Kovacsevics 2, Saudadier, Crousillat 


vlv-fotók a mérkőzésről


Magyarország-Georgia (Grúzia) 16:5 (6:0, 4:1, 5:1, 1:3)
Kecskemét, v.: Haentschel (német), Dalli (máltai)
Magyarország: Nagy V., Báttori, Erdélyi 2, Jansik D., Mezei 2, Zalánki 2, Salamon 1. Cs.: Vogel Soma (kapus), Manhercz K. 4, Angyal 1, Kovács Gergő 1, Jansik Sz. 3, Bedő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Georgia (Grúzia): Tsrepulia, Jelaca 1, Imnaisvili, Rurua 1, Bitadze, Meskhi 1, Kavtaradze. Cs.: Gegelasvili, Csikvinidze, Subladze 1, Magrakvelidze, Baghaturia 1. Szövetségi kapitány: Revaz Csomakidze
Gól - emberelőnyből: 2/3, ill 3/5
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tomi, gratulálok a mai győzelemhez! Gondolom, hogy körülbelül ilyesmire számítottál a grúzok ellen...

- Én reálisnak tartottam a mérkőzés előtt is azt, hogy ez egy sokgólos különbségű győzelem lehet itt a grúzok ellen. Persze az ilyenkor azért benne van, hogy egy kis izgalom, idegeskedés az elején és nem tud azonnal ellépni a csaoat, de ez nem látszott a fiúkon, egyből jól játszottak, motiváltan és mondhatom azt, hogy viszonylag nyugodtan is. Jól használtuk ki az adódó helyzeteket és a védelem is rendben volt.

- Borzasztó hosszúnak tűnt a meccs, rengeteg minden történt benne... Egy ilyen meccset visszanéztek azért?

- Van egy-két jelenet, amit vissza fogok nézni, ez egészen biztos, de ha valamit most meg fogunk nézni, akkor az inkább a román-francia meccs lesz, amiből holnap készülni fogunk. Nekem is nagyon hosszúnak tűnt ez a mérkőzés, annyira, hogy kísérletezésbe kezdtünk a harmadik negyed végén, ami azért nem annyira sikerült, mint ahogy szerettem volna, olyan taktikai elemet próbáltunk meg, amit nem is gyakoroltunk ezt megelőzően. Azt mondom, ez kicsit merész is volt, de most megengedhettük magunknak, belefért az is, hogy itt most kaptunk belőle egy-két gólt, ami talán indokolatlan volt, vagy legalábbis nem kellett volna, de nem baj, ez most belefért. Holnap azért maradunk a saját játékunknál...

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm.



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Nem csak a négy gólodhoz gratulálok, hanem a nagyon motivált játékodhoz is. Gondolom, hogy ugyanez lesz egy erős ellenféllel szemben is! De hát most ez volt az ellenfél, így kellett így játszani. Hogy értékeled a meccset?

- Köszönöm szépen először is. Azt gondolom, hogy egyből a meccs elején tudatosítottuk mind a grúzokban, mind pedig a nézők számára, mind magunkban, hogy ez ilyen meccs kell, hogy legyen. 6:0-al nyitottunk és azt gondolom, hogy ez a kép meg is maradt a harmadik negyed végéig. Ott egy kicsit kiengedtünk, bár ez az eredménynek is szólt egy kicsit.Összességében elégedett vagyok, mert egy csomó olyan elemet tudtunk gyakorolni ezen a mérkőzésen, ami más, mintha edzésen gyakorolnánk, de tudjuk kamatoztatni fontosabb meccseken is.

- Élvezted a játékot? Jól érezted magad? Inkább egy ilyen meccsen élvezed a játékot, vagy ha nagyon komoly az ellenfél?

- Minden meccsen élvezem a játékot, ha játszok, az számomra öröm, ezért vízilabdázok. De azt gondolom, hogy a válogatottban minden mérkőzés egy megtiszteltetés, az volt most is.

- Gratulálok, holnap találkozunk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vogel Soma a vlv-nek


- Szervusz Soma! Gratulálok, egy újabb válogatottság, egy újabb győzelem. Milyen volt? Mesélj kérlek, foglald össze!

- Először is köszönjük szépen! Mondhatom, hogy már egy eldőlt mérkőzésbe ugrottam be a félidőben, de ettől függetlenül mindig nagyon jó érzés válogatott színekben vízbe lépni. Kicsi hiányérzet van bennem, mert azért egy-két nagyobb védés, úgy gondolom, belefért volna és annak nagyon is örültem volna. De hát ezt majd a következő meccseken próbálom bepótolni.

- Amikor te beálltál, már borzasztóan vezettünk, érezted hogy kicsit már úgy kényelmesebb a játék?

- Ez mindig benne van, törekszünk arra, hogy azért ne kényelmesedjen el a játék, de tíz-tizenöt gólos vezetésnél ez nem könnyű. Szerencse, hogy ilyenkor már nem múlik ezen, hogy most szoros lesz-e a meccs, vagy sem, tehát úgymond belefér egy-két hiba.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz Feri! Gratulálok neked is a győzelemhez, ez nagyon sima volt, biztos erre is számítottatok. Hogy látod, egy ilyen meccsből mit lehet leszűrni?

- Köszönöm szépen a csapat nevében is! Hát, sokat nem lehet, mert nem tudtunk olyan támadásokat végigvinni, amiket szerettünk volna. Igazából sok lefordulás volt, amit sosem árt gyakorolni, meg a védekezésben is tudtunk egy-két olyat gyakorolni, ami ritkán adódik, mert ritkán játszunk olyan ellenféllel, akinél ezt be lehet vetni. Úgyhogy valamilyen szinten hasznos volt, sőt, biztos, hogy hasznos volt. Egy; szoktuk egymást, kettő; első meccs volt, azért így megszoktuk a légkört is. A holnapi már keményebb lesz a románokkal, a spanyol meg aztán végkép.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Jansik Szilárd a vlv-nek


- Szép volt, Szilárd! Három gólt lőttél, nagyon-nagyon jól játszott a csapat, nyert is, mondjuk, az ellenfél kicsit gyengébb volt, de azért mégiscsak szép ez a győzelem, nem?

- Igen, azt gondolom - köszönjük a gratulációt! Megbeszéltük, hogy az elején kezdjünk keményen, tudtuk, hogy a grúz nem a legerősebb, talán az öt csapat közül ők a leggyengébbek. Nem is baj, hogy velük kezdtünk, folyamatosan építjük fel a játékunkat. Örültünk, hogy három negyedig sikerült betartani azt, amit kértünk egymástól, egy gólt kaptunk talán vagy kettőt, azok is elkerülhetőek lettek volna, az utolsó negyedre kicsit szétestünk.

- Mi volt a te feladatod, mivel küldött vízbe Tomi?

- Az elsődleges feladatom a védekezés. A védekezésben irányítás, ugye, a bekk irányítja, hogy szoros legyen, általában azzal kezdünk, atán, hogy mikor induljon vissza a zóna. Ezt szoknom kell, mert egyre többet kell beszélnem, ebben tudok majd sokat fejlődni, hogy hallják a csapattársaim a hangomat és hogy nagyon jól együtt tudjunk működni, mert ugye, én tudom visszaküldeni a szorost is, tehát nagyban rajtam is mlik, hogy ne kapjunk gólt.

- Védő létedre három gólt lőttél. Melyik tetszett különösen? A fánál...?

- Talán az, a fánál, igen. Kovács Gerivel sokat gyakoroljuk ezt, ha ő van egyesben, összenézünk, lője fel nyugodtan, mert én ott leszek. Oda is adta és sikerült. Igaz, nem a grúz meccsen kell megmutatni, hogy mit tud az ember, de nyilván jó érzés itt is gólt lőni. Megyünk tovább és reméljük, hogy folyamatosan jó lesz a teljesítmény.

- Szili, gratulálok!

- Köszönjük.



Angyal Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani! Gratulálok a győzelemhez, kérek szépen egy kis értékelést, hogy láttad belülről?

- Köszönjük szépen. Elkezdtük ezt a Volvo-hetet, jó, hogy egy kicsit könnyebb ellenféllel kezdtünk, mert szerintem kellett, hogy felvegyük a ritmust és belerázódjunk. Még voltak hibák, de szerintem a lendület meg az akarás megvolt, úgyhogy ez egy jó kezdőmérkőzés volt.

- Személy szerint hogy érezted magad a vízben, milyen volt, hogy ment a játék?

- A végére azért elfáradtam, de jól éreztem magam abszolút, úgyhogy..., élveztem a játékot.

- Megvan már az összeszokottság a társakkal hátul?

- Szerintem azért még lehet ezen dolgozni, meg kell is, lesz ez még sokkal jobb.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm.


vlv-képek


A torna további programja:

Február 16., péntek

18.30 Georgia (Grúzia)-Spanyolország

20.00 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)

Szabadnapos: Franciaország

Február 17., szombat

10.00 Románia-Georgia (Grúzia)

11.30 Franciaország-Spanyolország

"Szabadnapos": Magyarország

18.30 Georgia (Grúzia)-Franciaország

20.00 Magyarország-Spanyolország - M4, vlv (szöveges élő)

"Szabadnapos": Románia

Február 18., vasárnap

10.00 Spanyolország-Románia

11.30 Magyarország-Franciaország - M4 este felvételről, vlv (szöveges élő)

A vlv végig a helyszínről tudósít.