FACEBOOK

Horkai György a Miskolc utánpótlásánál dolgozik tovább

Horkai György a Miskolc utánpótlásánál dolgozik tovább
hozzászólás, 2018.01.15.

Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó, edző az OB1-ben szereplő PannErgy-Miskolci VLC-nél folytatja pályafutását, a 63 éves szakember a klub utánpótlásánál dolgozik a jövőben.


Az egyesület hétfőn sajtótájékoztatón, Kriza Ákos polgármester jelenlétében mutatta be hivatalosan az "új szerzeményt". Bachner András elnök az MTI érdeklődésére elmondta, a korábbi klasszis - aki a maga idejében a világ egyik legjobb balkezese volt - szakmai tanácsadóként kapcsolódik be az utánpótlás munkájába. Hozzátette, ez legalább heti négy edzésen való részvételt jelent, amelyeken folyamatosan egyeztet majd az egyes korosztályok edzőivel. Megjegyezte: a miskolci klubnál a legtehetségesebb játékosok számára személyre szabott külön képzést is elindítanak a jövőben, s Horkainak ebben is nagy szerepet szánnak.

Az 1976-os montreali olimpián aranyérmes, négy évvel később Moszkvában bronzérmes klasszis számára nem ismeretlen a fiatalabb korosztály nevelése, mivel 2011-től ő volt utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya.

Horkai György világbajnokságokon három ezüst­érmet gyűjtött (1975, 1978, 1982), emellett kétszeres Európa-bajnok (1974, 1977). 1993-tól az 1996-os atlantai olimpiáig szövetségi kapitányként irányította a magyar válogatottat.

​MTI