FACEBOOK

BL: OSC-Olympiakosz 6:10

BL: OSC-Olympiakosz 6:10
hozzászólás, 2017.12.20.

Elvitték a három pontot a görögök Budapestről, pedig sokkal több lehetett volna ebben a meccsben. Eredmények, nyilatkozatok, gólok  folyamatosan a szerdai BL-selejtezőkről.


​BL-főtábla, 5. forduló

EZ TÖRTÉNT A B CSOPORTBAN


A csoport


December 20., szerda

Hannover-Partizan Belgrád 16:6 (5:2, 4:0, 4:2, 3:2)
G.: Radovics 6, Real, Darko Brguljan 3-3, Bukowski, Jokics 2-2, ill. Vucsinics, Andrejevics 2-2, Jankovics, Lazics

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva 7:7 (1:3, 2:2, 3:0, 1:2)
G.: Munarriz Egana, Mallarach 3-3, Perrone, ill. Lazarjev 4, Nagajev 2, Latipov

Brescia-Dubrovnik 9:8 (2:2, 4:1, 1:3, 2:2)
G.: M. Janovics 3, Rizzo, Nora 2-2, C. Presciutti, Vukcsevics, ill. Renzuto Iodice 3, L. Fatovics 2, Jokovics, X. Garcia, Pavlicsevics


OSC-Olympiakosz 6:10 (2:3, 1:2, 2:4, 1:1)
G.: Salamon 3, Seman, Erdélyi, Bundschuh, ill. Geniduniasz 3, Funtulisz, Gunasz 2-2, Nikolaidisz, Murikisz, Obradovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Erdélyi gólja

1:1 - Murikisz gólja

1:2 - Geniduniasz első gólja

2:2 - Salamon első gólja

2:3 - Gunasz első gólja

3:3 - Salamon második gólja

Bisztritsányi-védés

3:4 - Geniduniasz második gólja

3:5 - Geniduniasz harmadik gólja

3:6 - Gunasz második gólja, ötméteres

3:7 - Nikolaidisz gólja

3:8 - Funtulisz első gólja

4:8 - Seman gólja

5:8 - Bundschuh gólja

5:9 - Obradovics gólja

5:10 - Funtulisz második gólja

6:10 - Salamon harmadik gólja



Salamon Ferenc a DigiSportnak

- Azt beszéltük állandó szakértőnkkel Merész Andrással, hogy a találkozó legszebb gólját talán te szerezted abból a Brguljan által betett labdából, de hát ezt elcseréltük volna néhány csúnya találatra, hogy kisebb legyen a különbség a két csapat között.

- Igen, valóban ezt elcseréltem volna, akár bármelyik összes gólomat elcseréltem volna arra, hogy ha nyerünk egy góllal. Sajnos így alakult, a meccs feléig abszolút partiban voltunk, talán kicsit meg is fogtuk őket. Utána viszont adtunk nekik két-három könnyű gólt, az meg adott nekik egy magabiztos előnyt, amit egy ilyen görög csapat ki is használ és nagyon nehéz volt, mert utána nem is tudtunk visszakapaszkodni. 

- Meg lehet fejteni, hogy mi az oka ennek a hullámvölgynek? Ugye, a Brescia ellen is, ha jól emlékszem, a harmadik negyed volt kritikus és ma is.

- Ez változó egy csapatnál. Nem lehet azt mondani, hogy csak a harmadik negyedben nem játsszunk jól, könnyű lenne, mert akkor tudnánk mi a hiba. Egy-egy ítélet megzavart minket néha és abból nehezebben állunk talpra a védekezésben. Ezen mindig lehet javítani, de voltak egyéni hibák is, amik közbecsúsztak, sajnos ez ma így alakult, szerettük volna jobban befejezni ezt az évet, de azért így se szégyenkezünk, mert mindenki kitette szívét-lelkét.

- Mennyire érzed, mennyire sikerült megvalósítani az előre eltervezett taktikát és mennyire nyújtotta azt a görög csapat amire készültettek?

- Hát, ők sajnos azt nyújtották, amit vártunk tőlük és mi nem tudtunk ezen változtatni, mert az lett volna a cél, hogy őket kizökkentsük és sajnos, amit mondtam az előbb is, hogy kaptak egy kényelmes előnyt a második negyed végén és attól már tényleg magabiztosak voltak hátul és elöl is és ezt kihasználták.

- Két győzelemmel kezdtétek a bajnokok ligája szezont, viszont azóta három vereség most már zsinórban. Az lesz, gondolom, a következő év első célja, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből ki kell lábalni.

- Igen, nem lesz könnyű dolgunk, mert egyből Dubrovnikba megyünk  január 13-án, ami szintén egy nagyon komoly feladat, Dubrovnikban pontot vagy pontokat szerezni, de hát mi megpróbáljuk. Ezt tudtuk előre, ez a csoport nagyon kiegyensúlyozott, sok erős csapat van és minden pontnak jelentősége van, tehát ha valahol tudunk egy pontot csípni idegenben és a hazai meccseket a tavasszal hozzuk, amiket így eltervezünk, akkor ott tudunk lenni a nyolcban, ha nem, akkor sajnos nem.

- Köszönöm szépen, reméljük, hogy így alakul a folytatásban.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Petik Attila a DigiSportnak

- Azt mondtam Salamon Ferinek is, hogy az ő gólja volt a legszebb a mérkőzésen, de elcserélte volna bármelyik magyar gólt egy szorosabb eredményért vagy egy pontszerzésért.

- Így van. Volt egy-két szép gólunk. Ugyanakkor sajnos úgy gondolom, hogy a helyzetkihasználás döntötte el ezt a mérkőzést, amíg a görögök jól használták ki a lehetőségeiket, illetve távoli lövéseik utat találtak, addig mi komoly helyzeteket is kihagytunk és amikor, ugye, ott az egálnál az elején el tudtunk volna menni, ahelyett egy gól odalett. 5:3-nál ahogy zárkózni tudtunk volna volt két nagyon nagy helyzetünk a harmadik negyed elején és lett belőle 7:3, - 5:4, 5:5 helyett. Úgyhogy ezek az apró dolgok döntötték el, úgy gondolom, a találkozót. Talán a játék képét nézve ott voltunk az Olympiakosszal, ami egyrészt biztató, ugyanakkor ezt a helyzetkihasználást nagyon fel kell javítanunk, sokkal komolyabban kell odaállnunk ezekre a befejezésekre, mert nem lehet ilyen helyzeteket büntetlenül kihagyni, ez bebizonyosodott a mai találkozón is. Az Olympiakosz nagyon jó csapat és azonnal kihasználja ezeket a hibákat.

- Hogyan lehet javítani? Hogyan lehet jobbá tenni a helyzetkihasználást?

- Természetesen edzésen dolgozunk rajta, lövőedzésekkel, különböző dolgokkal, illetve hát a mentális dolgok, hogy itt az utolsó másodpercekben..., mi marad meg a játékos fejében. Azért volt pár olyan lövésünk, amit megbeszéltünk, hogy nincsenek ezek a félmagas lövések, mert Pavics nagyon jó kapus, azokat nagyon szépen borítja. Utána, ugye, ott volt Bundschuh felső sarkos lövése, bebizonyította, hogy mit ér, hogy ha egy felső, erős lövés érkezik, tehát megvannak a megoldások, csak amikor a végén a játékos rosszul dönt, akkor kijön ez a különbség.

Elfáradtunk, hosszú szezon volt, biztos ez is benne van. Nem szabadna, hogy benne legyen. Ezen dolgozunk, hogy ilyen mérkőzéseken is mindig tiszta legyen a fejünk és jó döntéseket hozzunk és akkor ezek a lövések befelé fognak menni.

- Petik Attilának köszönjük szépen az értékelést és további sikereket kívánunk a Bajnokok Ligájában illetve a magyar bajnokságban.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A csoport állása öt forduló után:

1. Olympiakosz 13,
2. Dinamo Moszkva 10,
3. Brescia 9,
4. Jug Dubrovnik 7,
5-6-7. CNA Barcelona, OSC, Hannover 6-6,
8. Partizan Belgrád 0 pont