FACEBOOK

BL-szombat: Hannoverben játszik az OSC

BL-szombat: Hannoverben játszik az OSC
hozzászólás, 2021.11.19.

Két győzelem után Hannoverben folytatja BL-szereplését az OSC. A főtábla B csoportjának szombati programja és beszélgetésünk Varga Dániel vezetőedzővel:


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)


A BL-főtábla B csoportjának 3. fordulója

A csoport állása két forduló után:


1. Pro Recco 6,
2. OSC 6,
3. Marseille 3,
4. Jug Dubrovnik 3,
5. Crvena Zvezda 3,
6. Spandau 1,
7. Hannover 1,
8. Steaua Bukarest 0

November 20., szombat

14.00 Hannover-OSC
- LEN-stream várható
19.00 Spandau 04-Jug Dubrovnik
20.00 Steaua Bukarest-Marseille
21.00 Pro Recco-Crvena Zvezda


VARGA DÁNIEL (Genesys OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- A BVSC elleni győztes kupanegyeddöntő után azt nyilatkoztad, hogy másokkal ellentétben nem tartod elvárásnak a hannoveri győzelmet. Miért nem?

- Mert nem reális elvárás, hogy mindig nyerjünk. Az viszont elvárás, hogy mindig akarjunk nyerni. Ezzel együtt természetesen a három pontért utazunk Hannoverbe.
Van egy kis "hurráoptimizmus " az OSC-vel kapcsolatban, ami az eddigi eredményeinkből, vagy a játékunk által kiváltott szimpátiából adódik. Sok pozitív jelzést kapok arról, hogy "milyen jók vagyunk", de én azért látom, hogy mennyi munkát, mekkora erőfeszítést igényel az a teljesítmény, amivel hétről hétre elő tudunk jönni. Igen, valóban jól játszunk, és csapatszinten folyamatosan fejlődünk, de ha egyszer csupán 70 százalék "jön ki belőlünk", és az ellenfelünk csúcsformában van, akkor lehet, hogy nem fogunk tudni nyerni Hannoverben, vagy nem győzzük le valamelyik itthoni riválisunkat. Tavaly igy jártunk tavasszal a Vasas és a Honvéd ellen, mégis nagyszerű szezonunk lett. Ez természetes módon benne van a sportban. Szerintem már a tavalyi szezonban azzal emelkedtünk ki, hogy leghatékonyabban az OSC tudta hozni a képességeihez képesti maximumot. Ez a tendencia most is, de olyan szörnyen hosszú ez a szezon, hogy még nem is látszik a vége... 

- Nekem az a gyanúm, hogy te most le akarod venni a terhet a játékosaid válláról...

- Részben igen, de emellett azt is tudjuk, hogy idén nagyobb az esélyünk nyerni valamit, mint tavaly volt és ez a helyzet felelősséggel is jár. Éppen elég nyomás van a csapaton az elvárások miatt, ezt nem is tagadjuk. A játékosok szemében nap mint nap látom, hogy csak a végső győzelemmel lennének elégedettek. Összességében: jól haladunk, de felelőtlen kijelentésekbe nem fogok belemenni. 

- Térjünk rá a szombati meccsre: mit tudsz róluk, hogy gyakoroltatok, volt-e kifejezetten a Hannoverre célzott felkészülés?


- Nagyon más vízilabda lesz, mint az első két BL-meccsünkön, a Bukarest és a Zvezda ellen. Alkalmazkodunk kell majd a németek játékstílusához, de át is kell tudnunk fordítani a mérkőzés folyását a mi dinamikánknak megfelelő mederbe. Ez a lüktetés adja majd a találkozó hektikusságát, egyben a forgatókönyvet. A játékukra természetesen alaposan felkészülünk, de ez nem azt eredményezi, hogy végig ahhoz idomulunk, hanem minden akció után reakciónak kell jönnie. Nyerni akkor tudunk, ha az OSC-s játékot meg tudjuk valósítani.

- Hogy álltok a játékosok egészségével?

- Ahhoz képest, hogy november közepe van és mindenki látja, mi történik Magyarországon és a világban - nagyon jól állunk. Egy játékost ki kell hagynom, hiszen a BL-meccsekre 13-att lehet nevezni, egyébként mindenki tudna játszani. Hárai Balázs nem utazik, neki most nagyobb szüksége van arra, hogy eddzen, Tóth Marci és Aranyi Máté pedig nagyon jó formában van.

- Köszönöm, jó utat! 


KARSTEN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

„Ez az első hazai meccsünk a Bajnokok Ligája idei szezonjában, és a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Szintén ez az első alkalom, hogy teljes csapattal tudunk kiállni.

A Bajnokok Ligájában minden magyar csapat nagyon jó, de szerintem van esélyünk - pozitívak vagyunk."

PETAR MUSLIM (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

„Két, többé-kevésbé azonos szintű csapat találkozik. Nagyon felkészültünk. Taktikai szempontból az a legfontosabb, hogy megállítsuk a centereiket és ha ez sikerrel jár, továbbá ki tudjuk használni a hazai pálya előnyét, akkor nyerni fogunk.”

DARKO BRGULJAN (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

„Ötven-ötven százalék az esély, egy szinten játszhatunk az OSC-vel. Minőségi csapat, de mi is azok vagyunk és szeretnénk megszerezni az első győzelmünket a Bajnokok Ligájában. Hazai medencénkben játszunk, de így is a legjobbunkat kell nyújtanunk a győzelemhez."

SALAMON FERENC (Genesys OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Hannoverben. Ellenfelünk nagyon jó német játékosokból és külföldi válogatottakból áll. Mindent megteszünk a győzelemért, de
nem lesz könnyű dolgunk.”