FACEBOOK

A szerdai BL-menetrend

A szerdai BL-menetrend
hozzászólás, 2017.12.19.

A Szolnok Aphenben, az Eger Berlinben játszik, az OSC itthon fogadja a csoportja élén álló Olympiakoszt. A szerdai program és nyilatkozatok a vlv előzetesében:


BL-főtábla, 2017-18.

5, forduló (időpontok helyi idő szerint)

A CSOPORT

A csoport állása négy forduló után:

1. Olympiakosz 10,
2. Dinamo Moszkva 9,
3. Jug Dubrovnik 7,
4-5. Brescia, OSC 6-6,
6. Barceloneta 5,
7. Hannover 3,
8. Partizan Belgrád 0 pont

December 20., szerda

18.30 Hannover-Partizan Belgrád

19.00 CNA Barceoneta-Dinamo Moszkva

20.30 Brescia-Dubrovnik


18.30 OSC-Olympiakosz - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

A meccs jótékony célú, a bevételt (és a szurkolók által az uszodába hozott ajándékokat) a Bethesda Gyermekkórház kapja.

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon masszív, erős csapat az ellenfél, nem véletlenül vezeti a csoportot. A görög válogatottakra épül, lényegében annak játékosai egészülnek ki a Pavic-Obradovics-Buslje trióval. Évek óta mindig eljutnak a final sixig, várhatóan nehezebb meccs lesz ez még a Brescia elleninél is. Ugyanakkor szeretnénk visszahozni pontokat, amiket a Brescia ellen elvesztegettünk, úgy készültünk, hogy legalább egy, de inkább három pontot itthon tudjunk tartani. Megnéztük, kielemeztük több mérkőzésüket és elsősorban arra törekszünk majd, hogy ne kövessünk el annyi hibát, mint az olaszok ellen, mert ezt használta ki a Brescia.

Próbáltuk frissíteni magunkat, mert látható, hogy a félszezon vége felé fáradnak az izmok és fejben is érződik a sok meccs hatása. Az apróbb sérüléseket ilyenkor "félreteszik" a játékosok, mindenki bevethető lesz a szerdai mérkőzésen.

HEGEDÜS GÁBOR (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Tavalyról jól ismerjük egymást az Olympiakoszzal. Kemény meccseket játszottunk és ezt várom most is. Ebben a csoportban minden egyes pontnak jelentősége van, meg kell próbálnunk itthon tartani a három pontot.


TEODOROSZ VLAHOSZ (Olympiakosz) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Készen állunk a harcra az erős és veszélyes ellenféllel, amely az otthonában bármilyen eredmény elérésére képes, különösen úgy, hogy a legutóbbi rossz eredményt követően javítani akar. Mindezek miatt nehéz a dolgunk, hiszen a célunk az újabb győzelem elérése.

A teljesítmény, a koncentráció, a játék ritmusa és különösen a védekezés - ezek lesznek a meghatározók ezen a mérkőzésen.

KONSZTANTINOSZ MURIKISZ (Olympiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

- Idegenben játszunk, egy jó csapat ellen. A célunk a győzelem, és ha meg tudjuk ismételni az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményünket, akkor van is erre esélyünk.

Alacsonyan kell tartanunk a kapott gólok számát, mert ezeken a mérkőzéseken általában a védekezés eredményessége dönt.


B CSOPORT

A csoport állása négy forduló után:

1. Jadran Herceg Novi 10,
2-4. Spandau 04, Szolnok, Pro recco 9-9,
5. Eger 7,
6. Sabadell 3,
7-8. Steaua Bukarest, Alphen 0-0 pont

December 19., kedd

Sabadell-Steaua Bukarest 10:11 (0:3, 4:4, 3:1, 3:3)
G.: Fenoy Valverde 3, Carrillo Gemar, Carrasco Madridano 2-2, Matoso Alguacil, Lopez Escribano, Gallego Vela, ill. Gheorghe, Buljubasics 3-3, Murisics 2, Gy Filipovics, Chioveanu, Delgado

December 20., szerda

18.30 Herceg Novi-Pro Recco

19.30 Spandau 04-Eger

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:


- Nem titok: azzal, hogy a Spandau megverte a Szolnokot, borította a papírformát. Ez a győzelem azonban akkor érhet számukra sokat, ha minket és a Herceg Novit is legyőzik hazai pályán - ha kikapnak, akkor bajba is kerülhetnek a továbbjutás szempontjából. Ha ezt nézem, nekik élet-halál kérdése a győzelem, mi pedig úgy vagyunk ezzel a meccsel, hogy sokat könnyíthetünk a helyzetünkön, ha nyerünk. Ha ez nem sikerül, még mindig ott van az esély, hogy a Herceg Novi hazai legyőzésével továbbjussunk, hiszen velük idegenben döntetlent játszottunk. Mindezek miatt kiélezett mérkőzésre számítok.

Nehezen tudom felmérni, hogy milyen állapotban vagyunk, mert rég játszottunk meccset. A Sabadell ellen sikerült rendbe tenni bizonyos dolgokat, de ők gyengébbek, mint a Spandau. Intő jel azért számunkra a Spandau sikere a Szolnok ellen, de ez kicsit jó is, így biztosan nem alszunk el... Azt kell elérni, hogy kellően "élesek legyünk" a meccs teljes időtartama alatt.

Cuckovics játszani fog, befejeződött a rehabilitációja, így visszacserélem őt Biros Barnabás helyére.

PETER KOVACSEVICS (Spandau 04) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Még hosszú az út, de már lehet némi nyomás az Eger csapatán amiatt, hogy négy forduló után hét pontjuk van. Mindent meg fognak tenni, keményen harcolnak majd, hogy megnyerjék ezt a meccset és ne szakadjanak le a csoportban előttük álló csapatoktól. Tudjuk, mennyire nehéz az Eger ellen játszani, két évvel ezelőtt találkoztunk velük és mindkét mérkőzést elveszítettük.

Remélem, hogy a csapatom képes átmenteni az elmúlt hetek formáját erre a meccsre és olyan teljesítményt nyújt, amey lehetővé teszi az újabb meglepetést. A védekezés fogja eldönteni a mérkőzést, úgyhogy ezen a téren különösen jó kell tudnunk koncentrálni.

KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon koncentráltan készültünk a Spandau ellen. Legyőzték a Szolnokot, ami nagy meglepetés volt, de mi nyerni szeretnénk Berlinben. Ennek a meccsnek az eredménye módosíthatja a sorrendet a csoportban. A győzelem nagyszerű karácsonyi ajándék lehet a szurkolóink számára.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Mindenki tudja, hogy az évnek ebben a szakaszában már nem könnyű egy nagyon fontos meccset játszani - fárasztó idegenbeli utazás után.

Még nem gondolunk a karácsonyra, először le kell győznünk a Spandaut, aztán a Szolnokot a magyar Szuperkupa döntőjében. Ha ez sikerül, akkor kezdhetünk ünenpelni.


20.30 Alphen-Szolnok - Sport1 23.00 felvételről

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Az Újpest-meccs után pihenőnk volt, hétfőn kezdtünk el dolgozni. Az utolsó hét ez, ilyenkor már sokat edzeni, gyakorolni lehet ugyan, de szerintem felesleges. Kifejezetten örülök most ennek a hollandiai utazásnak. Néha ezek az utak fárasztóak, de jó, hogy együtt tudunk lenni három napig. Két edzés mellett egy kicsit hosszabb taktikai megbeszélésünk lesz és egy meccsünk, amit a BL-ben nem olyan nagyon erős ellenféllel játszunk. Az a fontos, hogy keményen játsszunk, csináljuk határozottan a dolgunkat. Természetesen emellett győzni szeretnénk. 

Szerencsére mindenki egészséges, mint mindig, most is eggyel többen utaztunk, de majd csak a mérkőzés napján fogom kijelölni a 13 szereplőt, Hangayt most biztosan játszatni fogom.

NEMANJA SZTEVANOVICS (Alphen) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Természetesen kellő tisztelettel fogadjuk Európa jelenlegi legjobb csapatát, a Szolnokot.

Mindent megteszünk majd, hogy egy jó meccset játsszunk, de nincsenek illuzióink. Úgy gondoljuk, hogy ennek a meccsnek a közönség lehet a nagy nyertese.

FILIP CORICS (Alphen) a LEN sajtószolgálatának:

- A legtöbb szolnoki játékost ismerjük. Néhányan közülük szerb honfitársaim, nagy nevek a hazánkban. Örömmel várjuk, hogy megküzdhessünk velük Alphenben.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

- Anélkül, hogy alulértékelném az Alphent - a mi csapatunk más szintet képvisel. Nem szabad őket alábecsülnünk, tudjuk, hogy válogatottakkal és külföldi játékosokkal szerepelnek, az egyik volt belgrádi csapattársam, Milos Urosevics a kapusuk.

Komolyan fogjuk venni őket, ahogy minden ellenfelünket, s három pontot akarunk szerezi az Alphen otthonában.