FACEBOOK

Zárul a BL-főtábla versenysorozata - vlv-előzetes

Zárul a BL-főtábla versenysorozata - vlv-előzetes
hozzászólás, 2018.05.08.

Mindhárom magyar csapat itthon zárja a Bajnokok Ligája-főtábla versenysorozatát. Ez jól jön a mieinknek, ugyanis kivétel nélkül mind fontos bajnoki párharcra készülnek - ennek rendelik alá a hétközi kupafordulót is. Előzetesünk a programmal és 13 nyilatkozattal:


Bajnokok Ligája, főtábla, 14., utolsó forduló (időpontok helyi idő szerint)

Május 9., szerda


A csoport

A csoport állása:

1. Olympiakosz 34,
2. Barceloneta 27,
3. Jug Dubrovnik 25
4. Brescia 23,
5. Dinamo Moszkva 22,
6. Hannover 12,
7. OSC 7,
8. Partizan Belgrád 0 pont

17.30 Olympiakosz-CNA Barceloneta

20.00 Brescia-Hannover

20.30 Jug Dubrovnik-Dinamo Moszkva

18.30 OSC-Partizan Belgrád
- DigiSport1

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Ez az utolsó meccs a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban és egyszerűen szükségünk van most már a győzelemre. Nem érdekel, hogy hogyan, de meg kell nyernünk ezt a meccset, s azt szeretném látni, hogy szerdán este mindenki ebben a tudatban ugrik be a vízbe. A saját önbecsülésünk miatt is kell a siker, de azért is, mert nem mindegy, hogy miként indulunk neki a bajnoki bronzcsatának. Nem azt mondom, hogy ha a Partizan ellen nyerünk, akkor mi leszünk az esélyesei az Eger elleni páros küzdelemnek, de mindenképpen akkor lehet szó bármilyen esélyről, ha végre összeszejük magunkat. Márpedig, ha a 0 pontos szerb csapat ellen ez nem sikerül és nem hagyjuk el győztesen a medencét, akkor tényleg nem tudom, mi lehetne a keresni valónk...

Betegünk, sérültünk nincs, végre Erdélyi Balázs is szerepelni fog, bár azért az ő terhelhetőségét - különös figyelemmel a hétvégén kezdődő bronzpárharcra - erősen fogom figyelni.

KOVÁCS RÓBERT (A-Híd OSC-Újbuda) másodedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ahogy korábban mondtam: fel kell használnunk ezeket a BL-meccseket a bajnoki bronzcsatára való felkészülésre. A Partizan nagyon jó és fiatal csapat sok tehetséges játékossal. Ha szeretnénk nyerni, keményen és koncentráltan kell játszanunk az első negyedtől kezdve. Biztos vagyok abban, hogy nehéz mérkőzés lesz."

HEGEDÜS GÁBOR (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Fizikailag fárasztó és kemény meccset várok. Folyamatosan fejlődő fiatalokból álló csapatuk van, amely éhes a sikerre, de számunkra ez a mérkőzés sokkal fontosabb. Kell a BL-szereplésünk méltó lezárásához, egyben az önbizalomszerzéshez."

STEFAN CSIRICS (Partizan Belgrád) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Mi a hazai bajnokság végső szakaszára készülünk, néhány nagyon fontos meccs áll előttünk. Mésrészt egy szép találkozóval szeretnénk befejezni ezt a BL-szezont. Az első körben, Belgrádban jól játszotunk az OSC ellen, az utolsó negyedben veszítettük el a mérkőzést. Ha megsimételjük azt a teljesítményt, hacban lehetünk a pontokért."


B csoport

A csoport állása:

1. Pro Recco 36,
2. Eger 28,
3. Szolnok 27, 
4. Spandau 04 24,
5. Jadran Herceg Novi 19,
6. Steaua Bukarest 12,
7. Sabadell 9,
8. Alphen 0 pont

19.30 Spandau 04-Jadran Herceg Novi

20.30 Alphen-Pro Recco


18.30 Eger-Steaua Bukarest - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nyilván nem erre a meccsre készülünk, hanem az OSC elleni párharcra. Hétfőn szünnap volt, ma kezdtünk el dolgozni. Két kemény keddi edzést követően még szerdán délelőtt is rendes terhelés lesz, függetlenül attól hogy este BL-meccset játszunk. Hogy úgy mondjam, "futtából kell megoldani", de mindenféleképpen szeretném, ha megnyernénk ezt a mérkőzést. Utána pedig tudnánk majd tovább készülni az OSC-re. Nem nézzük a tabellát és mivel a Steaua az ellenfelünk, nem a Recco, meg kell oldanunk ezt a feladatot, még ha "munkából" is érkezünk a meccsre és oda is térünk vissza utána.

- Hogy álltok egészségileg?

- Lőrincz Bálint beteg, valószínűleg Biros Barnabás kerül a helyére.

- És hogy álltok lelkileg...?

- Úgy, ahogy egy elveszített elődöntő után lenniük kell a játékosoknak...

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyszerű meccset szeretnénk játszani azután, hogy elvesztettük a bajnoki elődöntőt a Szolnokkal szemben. Természetesen az a célunk, hogy megszerezzük a második helyet a csoportunkban."

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Meg kell mutatnunk, hogy jobb csapat vagyunk. Nagyon eltökélt vagyok, mivel a Szolnok elleni utolsó elődöntőt csak a lelátóról nézhettem a piros lapom miatt. A legmagasabb szinten kell játszanom, hogy kiengeszteljem a szurkolóinkat és a csapattársaimat."

ANDREI IOSEP (Steaua Bukarest) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Javulnunk kell védekezésben, a legutóbbi meccseinken túl sok gólt kaptunk a BL-ben és a román bajnokságban is. Ez az utolsó szereplésünk ebben a BL-szezonban, nagyon élveztük és sokat tanultunk, szeretnénk jó játékot mutatni."

IVAN BULJUBASICS (Steaua Bukarest) a LEN sajtószolgálatának:

"Az egyetlen dolog, amit meg kell próbálnunk ezen a meccsen: javítani a játékunkat és a legjobbunkat nyújtani. Számunkra ez nagyszerű előkészület lesz a Nagyvárad elleni hazai döntőnkre."


18.30 Szolnok-Sabadell - Sport2 TV, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Ez a hetünk alapvetően arról szólt, hogy hét nap alatt próbáljunk meg egy kicsit pihenni; edzenünk is kellene, mert tulajdonképpen már másfél-két hónapja nem tudunk rendes edzésmunkát végezni; felkészüljünk a Ferencvárosra és közben még lejátsszunk egy BL-meccset. Ezzel szerintem azt is elmondtam, hogy a BL-mérkőzés tulajdonképpen a heti edzésmunka része lesz. Talán sem a Sabadellt, sem a Bajnokok Ligáját, sem a kilátogató nézőket nem sértem meg azzal, hogy én ezt egy nagyon komoly edzőmérkőzésnek veszem, hiszen tulajdonképpen tétje sincs a találkozónak.

- Próbálsz esetleg konkrét taktikai elemeket gyakorolni már a Fradi ellen vagy éppen hogy nem, hogy azokat ne tudják kielemezni?

- Ezt így nem mondanám, de az biztos, hogy például a legutóbbi két Eger-meccsen elég sok újdonságot csináltunk. Apró dolgokat és ezekből nagyon sok minden bejött. Azt szeretném, hogy ha most is gyakorolunk valamit, arra figyeljen oda a társaság, mert ilyen módon tudnánk szélesíteni a repertoárunkat.

BÁTORI BENCE (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Sabadellben nagy sikert értünk el, de ezt nem vehetjük alapul a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban. AZ ellenfelünk játékosai sokat úsznak, nagy intenzitással játszanak, ez a spanyol stílus és nem könnyű vízilabdázni ellenük. Akárhogy is, le akarjuk győzni az erős és jó szerkezetű Sabadellt."

CHAVA GOMEZ (Sabadell) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Szerdán van az utolsó BL-meccsünk - az ellenfelünk pedig Európa legjobbja. Még ezen a héten lesz a rájátszásmeccsünk a bajnokságban, ez a találkozó a felkészülésünket szolgálja a vasárnapi megmérettetésre. Megpróbáljuk a legszebb emlékekkel befejezni szereplésünket a BL-csoportban."

JORDI MARDONES (Sabadell) kapus a LEN sajtószolgálatának:

"A főtábla küzdelmeit a címvédő otthonában befejezni - ez extra moticvációt jelent az egész csapat számára. Meg fogunk próbálni jó képet festeni magunkról, de tudjuk, hogy nincs semmi esélyünk bejutni a F8-ba."