FACEBOOK

BL-forduló szombaton - a vlv előzetese

BL-forduló szombaton - a vlv előzetese
hozzászólás, 2018.01.12.

Teljes forduló lesz szombaton a BL főtábláján. A legnehezebb dolga a Dubrovnikban szereplő OSC-nek lesz (fenti képünk az OSC-től), de a téli szünet utáni első meccsen a Szolnoknak is oda kell tennie magát, hogy elhozza a három pontot Herceg Noviból. Az egriek számára kötelező a hazai győzelem az Alphen ellen. A program és 14 nyilatkozat a vlv beharangozójában:


Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása öt forduló után:


1. Olympiacos 13,
2. Dinamo Moszkva 10,
3. Brescia 9,
4. Jug Dubrovnik 7,
5-6-7. Barceloneta, OSC, Hannover 6-6,
8. Partizan 0 pont

18.15 Partizan Belgrád-CNA Barceloneta
19.15 Dinamo Moszkva-Brescia
20.30 Olympiakosz-Hannover

18.30 Jug Dubrovnik-OSC

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:


- Tudjuk, hogy a Jug hosszú ideje a pólóelit egyik meghatározó csapata, az elmúlt két kíírásban döntőt játstzott a BL-ben. Roppant nehéz mérkőzésre számítok, a Dubrovnik hazai pályán meg fogja próbálni érvényesíteni a kemény játékstílusát. Ugyanakkor a tabellára nézve látszik, hogy nemcsak nekünk, hanem nekik is nagy szükségük van a három potra, emiatt az ő kezük is megremeget kritikus pillanatokban. Szeretnénk meglepetést okozni, úgy állunk a meccshez, hogy az otthon elvesztegetett pontokat jó lenne most idegenben visszaszerezni. 

- Látsz most erre esélyt? Őszintén...

- Úgy gondolom, hogy ebben a csoportban most minden megtörténhet. Ha olyan napot fogunk ki, hogy a védekezésünk hasonlóan működik, mint a Honvéd elleni meccsen, a helyzetkihasználásunkon pedig sikerül javítanunk, akkor "meccsben lehetünk". 

- Hogy láttad a lelátóról a Honvéd elleni bajnokit?

- Szépen védekeztünk, még emberhátrányban is, a helyzeteket is kidolgoztuk, de voltak ziccerek, amelyek kimaradtak, s a távoli lövésekben is több lehetett volna, ezeken kell elsősorban javítani, pontosabbnak kell lennünk.

- Van-e gondod az összeállítással?

- Mindenkire számíthatok.


VJEKOSZLAV KOBESCSAK (Jug Dubrovnik) vezetőedző a LEN sajtószogálatának:

- A csapatom - az OSC-hez hasonlóan - elégedetlen az eddig begyűjtött pontok számával. Remélem, hogy a szombati meccs fordulatot hoz és elkezdünk végre úgy játszani, ahogy tudunk. 

MARKO MACAN (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

- Az a célunk, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk. Eddig túl nagy volt az ingadozás a játékunkban, ezt minimálisra kell csökkentenünk. 

LOREN FATOVICS (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

- Az OSC a  múlt hónapban Magyar Kupa-döntőt játszott, ami igazolja erejüket, kvalitásaikat. Ugyanakkor mi szintén jók vagyunk és remélem, hogy ezt szombaton meg is mutatjuk majd.

HEGEDÜS GÁBOR (OSC) a LEN sajtószolgálatának:

- Sajnos a legutóbbi három meccsünket elvesztettük, így van egy kis hátrányunk a riválisokkal szemben. Nagyon fontos lenne, hogy elkezdjük begyűjteni a pontokat az idegenbeli mérkőzéseinken. Tudjuk, hogy a Dubrovnik nagyszerű csapat, nehéz tőlük pontot szerezni az uszodájukban, de muszáj megpróbálnunk, mert be akarunk jutni a nyolcas döntőbe!


B csoport

A csoport állása öt forduló után:


1-2-3. Pro Recco, Szolnok, Spandau 12,
4. Jadran Herceg Novi 10,
5-7. Eger, Sabadell, Steaua 3-3,
8. Alphen 0 pont

19.30 Steaua Bukarest-Spandau 04 Berlin
20.30 Pro Recco-Sabadell

18.30 Jadran Herceg Novi-Szolnok - Sport2 felvételről, 21.15-kor

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Fiatal csapat lesz az ellenfelünk, amely folyamatosan két fronton áll helyt, úgy fejlődik. Az edzőjük Gojkovics a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya és a nemzeti csapat a Herceg Novira épül. Tudomásom szerint a montenegrói válogatott január 2-tól már edzőtáborozott, így ők magukhoz képest előrébb lesznek. Még egy dolgot érdemes megemlíteni velük kapcsolatban: mivel fiatal a csapat és nagyon sokat gyakorolnak, ha megnézzük a meccseiket, azt látjuk, hogy van ugyan egy "fő vonal", amit csinálnak, azonban nagyon gyakran próbálkoznak mással is.

Ami minket illet: nagyon sűrű volt a novemberünk és a decemberünk, ezért két hét szünetet kaptak a játékosok. Mivel nem vagyunk meccsben, sem pedig jó formában, kirobbanó fizikai állapotban, ezt tudjuk, ezért még erősebbnek kell lennünk fejben és még jobban fel kell készülnünk előre a találkozóra, hiszen mindenképpen győzni szeretnénk.

- Hogy vettétek fel a fonalat a szünet után? Mennyit tudtatok készülni?

- Január 4-én kezdtük meg az edzéseket, volt egy háromnapos edzésprogram, amit két nap szünet követett, majd folytattuk a munkát. Most nyilván csak szombatig van minden "kitalálva", hiszen ez egy fontos mérkőzés, ezt követően, januárban és februárban sokat kell majd edzenünk.

Tisztában vagyok azzal, hogy amikor kis szünet után elkezdődik egy új korszak, mindig előjönnek egyéni és csapathibák. Úgy szoktam ezeket hívni, hogy "kézfeltevős hibák", vagyis amikor az illető elköveti, már teszi is fel a kezét, hogy igen, tudom, én voltam, bocsánat! Na most nagyon fontos: hiába volt két hét szünet, ilyen szombaton nem fog beleférni... Nem kaphatunk négy-öt olyan gólt, amely után valaki felteszi a kezét, hogy elismerje, ő hibázott. Ez a dolog leginkább fejben fog eldőlni, hiszen kihagytunk ugyan két hetet, de egyet már edzettünk is.

- Hogy álltok a "bevethetőséggel"?

- Mindenki egészséges.

VLADIMIR GOJKOVICS (Herceg Novi) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Dicsőség és megtiszteltetés, hogy játszhatunk a BL-győztessel. A Szolnok kiváló csapat, sokkal jobbak, mint mi, ők ennek a mérkőzésnek az esélyesei. Otthon játszunk és a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy meccsben maradhassunk, amennyire ez csak lehetséges.

DANIL MERKULOV (Herceg Novi) a LEN sajtószolgálatának:

- A Szolnok Európa egyik legjobb csapata. Nincs veszíteni valónk, csak nyerhetünk. Remélem, jó meccs lesz és kihozzuk magunkból a legtöbbet, amire csak képesek vagyunk.

NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

- A Jadran fiatal és törekvő játékosokból áll. Mi még csak most szedjük össze magunkat a téli szünet után. Tudjuk, hogy nem könnyű a feladat, de jobb csapat vagyunk. Mentálisan erősnek kell majd lennünk és ha végig koncentrálunk, meg fogjuk szerezni az újabb győzelmet.


18.30 Eger-Alphen - M4, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:


- Január 3-4-5-én egyéni program alapján készültek a játékosok, 8-án este kezdtünk el közösen edzeni. Úgy látom, hogy a játékosok abszolút jó fizikai állapotban vannak, nyilván jó formára még nem számítok, de nem is ez az elsődleges kérdés, hanem az, hogy ez egy kötelező győzelem és kezdjünk el játszani az új évben.

Jó hír, hogy mindenki egészséges. Azt várom, hogy az alapjátékunkat hozzuk, ha nem is remek formában, de magabiztosan.

- Az ellenféllel kapcsolatban mire lehet számítani?

- Egy olyan holland csapattal játszunk, amelyben sokkal több külföldi van, mint holland, de hát a csoport utolsó helyén vannak, így nem az ellenféllel, hanem magunkkal kell foglalkozni - ahogy Sándor szokta mondani.

- Milyen Sándor?

- Hát Cseh Sanyi, csak most már nem merem "Sanyizni", hiszen mindent vitt és tegnap majdnem ő lett az év edzője. Egyébként az a véleményem, hogy ő Tusupot nem győzhette le Hosszú Katinka eredményei miatt, de a Szolnoknak győznie kellett volna az év csapata versenyben, már csak azért is, mert ők mindent megnyertek, a győri kézis lányok pedig kikaptak a Fraditól a kupában...

LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Egy kicsit tudtunk pihenni, szüksége is volt a csapatnak arra, hogy magunk mögött hagyjuk a múlt év vereségeit. Győznünk kell.

UROS CUCKOVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Új év, új célok, új remények! Mi vagyunk a meccs esélyesei és jó rajtja lehet ez a szezon második részének. Győzni akarunk és kiszolgálni a szurkolóinkat. 

NEMANJA SZTEVANOVICS (Alphen) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Örülünk, hogy vége az ünnepi időszaknak - a legutóbbi hivatalos meccsünk még karácsony előtt volt Alphenben a BL-győztes Szolnok ellen. Most az új évben az első az Egerrel, ismét egy erős magyar csapattal. Különösen a fiatal játékosaink tanulhatnak sokat ezen a mérkőzésen.

SEBASTIAN VAN MIL (Alphen) a LEN sajtószolgálanak:

- Ismerem az Egert tavalyról, amikor a Szentesben játszottam. Fizikálisan nagyon erős csapat, nem véletlen, hogy a final sixben szerepeltek. Várom a játékot ellenük, noha tudom, hogy nem fogunk tudni nyerni. Építjük a csapatunkat és az olyan erős ellenfelekkel szemben, mint például az Eger, sokat tudunk tanulni.