FACEBOOK

Sike József a Reggeli Startban

Sike József a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.12.18.

Nem tudni hogy intézték, de a magyar vízilabda-társadalom már a sorsolás előtt biztos volt abban, ami be is következett: összekerült a Fradi és a Miskolc az Eurokupa legjobb négy csapata között, így csak egyikük lehet majd ott a döntőben. Sike József (MVLC) volt hétfőn a Reggeli Start vendége. Tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele:


MInt megírtuk, a sorsolás előtt Sike József nagy tétben, két üveg "nagyon minőségi" borban fogadott arra, hogy az FTC-t "rendeli számukra a sors". A hétfő reggeli beszélgetésből kiderült, hogy mi volt a nyeremény: az egyik az Oremus Mandolás fehér bora, amely nagyon ritka tokaji bor, a másik az egri vízilabdás Lőrincz Bálint édesapjának Kadarkája, amely 2016-ban az év bora volt saját kategóriájában.

A miskolci vezetőedző azért volt biztos a végül valóban kialakult párosításban, mert tudja, hogy az olaszoknak "nagyon jó a diplomáciája", s nem lett volna igazán "hírértékű", ha két magyar csapat találkozik a döntőben. Ezért nemcsak 33 százaléknak gondolta a két magyar csapat összekerülésének esélyét, hanem száz százaléknak, ezt a dolgot ugyanis négy golyóval könnyű megoldani.

Hogy technikailag miként intézték, melegített golyó akadt a húzó kezébe, vagy esetleg nem keverték össze a csapatok nevét tartalmazó golyókat, ezt nem lehet tudni, de annyira  ezt a végeredményt várta mindenki, hogy Sike József elmondta: amikor túljutottak a Volgográdon a negyeddöntőben, az oroszok azzal köszöntek el tőlük, hogy "Jó elődöntőt kívánunk a Ferencvárossal!" - pedig akkor még nem történt meg a sorsolás...

Ami az elődöntő várható kimenetelét illeti: abban az esetben, ha egyetlen mérkőzés döntene a továbbjutásról, a miskolci vezetőedző 30 százalékra taksálná csapata esélyét. Így azonban, hogy két meccsen dől el a továbbjutás, ez az esély feleződik.

Sike József szerint sok függ attól, hogy milyen felfogásban vezetik majd a bírók a két meccset. Ugyanis, ha a Fradi nem tudja érvényesíteni jobb játékosállományának előnyeit lefordulásokban, hat a hat elleni játékban, hanem emberelőny-emberhátrány párharc alakul ki, tehát sok kiállítást ítélnek a  játékvezetők, akkor lehet esetleg esélye egy jó napot kifogó Miskolcnak az elődöntőben.

A vezetőedző azt mondja: sok minden eldőlhet az első, népligeti találkozón. A Magyar Kupában négy góllal kapott ki a Fraditól idegenben a Miskolc, ha ennél "kicsivel karcsúbb" lenne most a hátrány (mondjuk, két gól), akkor "érdekes lenne a visszavágó".


MISKOLC VOLGOGRÁD EUROKUPA-NEGYEDDÖNTŐ - VLV-TUDÓSÍTÁS A MECCS GÓLJAIVAL

VOLGOGRÁD-MISKOLC EUROKUPA-NEGYEDDÖNTŐ - VLV-TUDÓSÍTÁS A MECCS GÓLJAIVAL


A HÉLTFŐ REGGELI ÉLŐ BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: