FACEBOOK

Eurokupa: Miskolc-Volgográd 12:8

Eurokupa: Miskolc-Volgográd 12:8
hozzászólás, 2017.11.09.

Jó úton haladunk, hogy két magyar csapat is négy között legyen az Eurokupában. A Miskolc négygólos előnyt szerzett a Volgográd elleni negyeddöntő első meccsén a december 9-i visszavágóra. Nyilatkozatok, a meccs góljai:

Eurokupa-negyedddöntő, 1. forduló

Miskolc-Volgográd 12:8 (4:0, 3:2, 2:3, 3:3)
G.: Bowen 5, Misics 3, Kuzmenko, Dőry, Berta, Nagy Á., ill. Kalturin 5, Andrjukov, Saikhutdinov, Agarkov

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 3:0, 4:0 / 4:1, 5:1, 6:1, 7:1, 7:2 // 8:2, 8:3, 8:4, 9:4, 9:5 / 9:6, 10:6, 11:6, 12:6, 12:7, 12:8


Visszavágó december 9-én, Volgográdban.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a miskolci stábnak, Kis Istvánnak.

1:0 - Misics első gólja

2:0 - Berta József gólja

3:0 - Kuzmenko gólja

4:0 - Bowen első gólja, ötméteres

4:1 - Saikhutdinov gólja

5:1 - Bowen második gólja

6:1 - Nagy Ádám gólja

7:1 - Bowen harmadik gólja

7:2 - Agarkov gólja

8:2 - Misics második gólja

8:3 - Kalturin első gólja

8:4 - Kalturin második gólja


9:4 - Bowen negyedik góljának felvétele nincs meg

9:5 - Kalturin harmadik gólja, ötméteres

9:6 - Kalturin negyedik gólja

10:6 - Misics harmadik gólja

11:6 - Dőry ötméteresgólja

12:6 - Bowen ötödik gólja

12:7 - Kalturin ötödik gólja

12:8 - Andrjukov gólja


SIKE JÓZSEF a vlv-nek:

- Megleptük őket a elején és szinte a kezünkben volt a lehetőség, hogy egy mérkőzésen eldöntsük a továbbjutást. De ugye, az orosz vízilabda arról híres, hogy nem adnak fel semmit, ez a vérükben van. Visszajöttek a mérkőzésbe és az ötgólos előnyünket négygólosra lecsökkentették.

Azt mondom, hogy ez pont az a határ, ami lehet elég is (lehet, hogy bőven elég), de lehet kevés is. Minden attól függ, hogy egy hónap múlva kint, a nagy orosz hidegben az utazást követően hogy fogunk tudni alkalmazkodni a körülményekhez. 

Annyit azért megjegyzek, hogy ha valaki a mai mérkőzés előtt odatesz elém egy papírt, amin az van, hogy négy góllal nyerünk és megkér, hogy írjam alá, én ezt simán megtettem volna...

Ezért érdekes a sport: benned van, hogy még jobb is lehetett volna, el is dőlhetett volna már most és ez nem történt meg, de mégsem rossz az eredmény. Ilyen vegyes érzések maradtak bennünk.

DŐRY FARKAS a vlv-nek:

- Nagy volt az elvárás magunkkal szemben ezen a találkozón. Tudtuk, hogy egyrészt a klub történelmét tudjuk építeni, másrészt aki sportol, az ilyen pillanatokért dolgozik, mi ezért vagyunk itt.

Az elején sikerült koncentráltan, stabilan kezdeni, ehhez mindenképpen plusz erőt adott a hazai környezet és a hazai szurkolók, hátul, mondhatni, hiba nélkül játszottunk,egy gólon tudtuk tartani az ellenfelet két negyeden keresztül. Elöl kihasználtuk a fórokat, átlőttük a zónát, sikerült lefordulni. Megvolt a magabiztos játék, de vezetésnél a helyzetkihasználásunkon javítani kell. Az esélyt is el kell vennünk tőlük, hogy szorosabbá tehetik a meccset. Nem szabad beleülni az eredménybe, amikor hátul ugyanolyan stabilan tudunk játszani, mint az elején, s támadásban megvannak a helyzetek, amelyekkel növelhetjük az előnyünket. Ezt még el kell tanulnunk a nagy csapatoktól.

A kinti meccsre még jobban kell koncentrálni, semmi sincs eldöntve. Csak a győzelem elfogadható.

BERTA JÓZSEF a vlv-nek:

- Az elején sikerült elhúznunk a jó védekezésünknek köszönhetően, és ezt a 4-5 gólt tartottunk a végéig. A meccset a legvége miatt egy kicsit rossz szájízzel fejeztük be, mert lehetett volna akár hat is közte. Viszont próbálunk örülni ennek is és kell is, hiszen az orosz bajnokot megvertük néggyel, ez szerintem bármikor jó eredmény.

- Hogy látod a négygólos előny függvényében a visszavágót?

- Még elég messze van. Lesz egy hónapunk kijavítani a hibáinkat. Én úgy gondolom, elégnek kell lennie a négy gólnak, habár biztos nagyon nehéz lesz kint játszani.

Várható: a mérkőzés góljai.

Fotó: Kamarás Péter.



A TÖBBI NEGYEDDÖNTŐ EREDMÉNYE:

Sintez Kazany-FTC 8:16 (0:3, 1:3, 3:6, 4:4)
G.: Marzuki 3, Magomajev, Styepannyuk, Ryzov-Alejnyicsev, Zakirv, Ginjatov, ill. Varga Dénes 4, Vámos, Jaksics 3-3, Nikics 2, Manhercz K., Varga Dániel, Jansik Sz., S. Mitrovics

Jadran Split-Marseille 10:11 (2:3, 1:4, 3:0, 4:4) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Marinics-Kragics 3, Antonijevics, Milardovics 2-2, Pejkovics, Marelja, Buzdovacsics, ill. Constantin-Bizari, Vukicsevics 3-3, Gyurgyics 2, Markovics, Kremers-Taylor, Kovacsevics

Crvena Zvezda-Verona 5:10 (0:1, 3:3, 2:2, 0:4)

G.: Tankosics, Nyegovan, Toholj, Tanaskovics, Sztojanovics, ill. Luongo 3, Figlioli, Petkovics 2-2, Di Somma, Gallo, Valentino