FACEBOOK

Kétkapu Kanadával

Kétkapu Kanadával
hozzászólás, 2017.12.10.

Vasárnap folytatta edzéseit Märcz Tamás fiatalokból álló kerete. Helyszíni vlv-riport fotókkal, Märcz Tamás, Sántavy Máté, Nagy Márton, Bencz Rolf és Decker Attila videónyilatkozatával.


A vasárnapi foglalkozáson ők vettek részt:

Bencz Rolf, Burián Gergő, Decker Attila, Gyárfás Tamás, Kiss Bálint, Kovács Péter, Macsi Patrik, Nagy Márton, Pellei Frank, Pohl Zoltán, Sántavy Máté, Szakonyi Dániel, Török Béla, Várnai Kristóf, Vogel Simon.

A sajtó képviselői az edzőmeccs utolsó negyedét nézhették meg, majd elkészíthették riportjaikat.

A kanadai fiúk addigra már kókadtan ültek a parton - már akiket lecserélt Porzio mester. A vízben lévőknek nem illett elengedniük magukat. MIndenesetre a fiatalokból álló juharleveles válogatott tagjaiból nagyon sokat kivett az elmúlt 10 nap, amit Magyarországon töltöttek. Sok edzőmecccset játstzottak első osztályú magyar csapatokkal, meglátjuk majd, mennyit dobott mindez a fejlődésükön.

Märcz Tamás ismét elégedett volt a látottakkal, szakmailag is továbblépett kicsit a fiúkkal a legutóbbi összetartáshoz képest. Este még egy közös edzés lesz a kanadaiakkal, akik kérték, hogy a küzdelem már ne legyen annyira éles, így várhatóan már csak fór-hátrány gyakorlás lesz a programban.

Hétfőn útnak indul a magyar csapat, de ez már egy teljesen más válogatott lesz, mint a hétvégi. A Hollandia elleni keddi alpheni Világliga-meccsen ők szerepelnek majd:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
​Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VILÁGLIGA-MENETREND


VLV-RIPORT A SZOMBATI ZÁRTKAPUS EDZÉSRŐL

VASÁRNAPI VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Véget ért a ma délelőtti kétkapu, itt vannak az újságírók. Mi volt a leggyakoribb kérdés hozzád?


- A legtöbben arra kíváncsiak, hogy hogyan szerepelnek ezek a fiatalok, milyen perspektívát látok bennük, mi a munka lényege és hát, szóba kerül a holnapi hollandiai utazás is.

- Ezt a mai meccset hogy értékeled, milyen volt?

- Egy picit elfáradtak a kanadaiak, azt láttam, úgyhogy a délutáni edzésünkön már csak emberfórt, emberhátrányt kért a vezetőedzőjük, Porzio. Ennek ellenére nekünk ez nagyon jó erőpróba volt. Számszerűleg egyértelmű, hogy mi nyertünk, ennek ellenére volt egy olyan képe a játéknak, ami, úgy gondolom, hogy hasznos volt. 

A tegnapi taktikát folytattuk, de egy picit megspékeltük nemzetközi szintű játékelemekkel, ami azt jelenti, hogy nem egyszerű zónát játszottak, hanem ezt bonyolítottuk, többet "álltak ki", többet voltunk az emberek között, ami jobban megadja a lefordulás lehetőségét és jobban lezárja a védekezéseinket. Kíváncsi voltam, hogy a játékosok hogyan reagálnak az információkra, a feladatokra, amiket kapnak. 

Nagyon jó, lendületes mérkőzés volt, amelyen többször játszottuk a fórt, addig, amíg belőtte egy csapat, maximum háromszor. Úgyhogy egy kicsit több volt a lehetőség az emberelőnyös helyzetek és védekezés gyakorlására.

- Szereztél olyan élményt játékosokról, ami miatt egy ilyen kétkapu fontos? Tehát megerősített téged dolgokban vagy elbizonytalanított?

- Ugyanazon a vonalon halad ez a válogatott-eretedzés, mint amivel elindultunk másfél-két hónapja. Sok információt szerzek, láttam, hogy kinek van fizikai hiányossága, kinek vannak taktikai hiányosságai vagy technikai hiányosságai. Ezeket nagyjából el is mondom nekik, hogy kapjanak visszajelzést a játékosok - volt akinek már menet közben, a többieknek majd a harmadik edzés végén fogom ezeket elmondani. Fontos, hogy tudják, mi az, amin kell még dolgozni a jövőben.

- Köszönöm szépen.



Sántavy Máté a vlv-nek

- Szervusz, Máté, köszöntelek a vlv kamerája előtt. Tegnap nem játszottál itt, mert bajnokitok volt, ma mutatkoztál be ebben a keretben. Milyen volt a Kanada elleni meccs?


- Köszöntöm a vlv nézőit. Igen, tegnap játszottunk bajnokit a BVSC ellen, úgyhogy mostt jöttem, reggel. Nagyon jól éreztem magam, kicsit fáradt voltam ez elején, de aztán bemelegedtem és úgy érzem, hogy jól sikerült.

- Milyen volt a légköre ennek? Kicsit furcsa, csupa fiatal van itt, és viszonylag kevesen is voltatok, bár a tegnapihoz képest nőtt a létszám. 

- Igen, érdekes. Éppen gondolkoztam ezen tegnap, azt hiszem, Attila (Decker Attila - a szerk.) után én vagyok a második legidősebb játékos. De nagyon jó érzés a fiatalokkal lenni, nagyon ügyesek, lelkesen csinálják, úgy érzem, hogy mindenki belead mindent. 

- Nagyon jól megy neked mostanában, hatalmas gólokat lősz, milyen a helyed, a szereped a klubcsapatodban?

- Köszönöm szépen. Nagyon jól érzem magam, és igen, jól is megy a játék. Hál' Istennek, van önbizalmam és bátorságom. Nagyon sok munkát végzek, edzéseken kívül is, aminek látszik is az eredménye. Remélem, hogy ugyanígy tudom folytatni, s a Kaposvár sikerének én is egy fontos láncszeme leszek a továbbiakban is.

- Köszönöm, Máté, sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen.



Bencz Rolf a vlv-nek

- Hát, Rolf..., szervusz. Köszöntelek a válogatott edzése után, a vlv kamerája előtt. Mekkora dolog volt ez számodra, hogy kaptad ezt a meghívást?

- Szia, először is. Azt hiszem, november 27-én, hétfőn este fél 12-körül láttam megosztva ezt az interneten. Hát..., ha jól emlékszem, fél kettőig nem is tudtam elaludni emiatt :-), a családomnak is megmutattam a hírt. Abban az éjszakai órában nagyon meglepett, de másnap már "fel tudtam dolgozni" és nyilván próbálok élni a lehetőséggel.

- Nyilván nem mondták, de te mit gondolsz, mivel érdemelted ki ezt a meghívást?

- Ez jó kérdés, én a stabil játékomra tudnék hivatkozni, főképp védekezésben, támadásban pedig a fontos góljaimra, nem feledve a gólpasszokat és a labdaszerzéseket.

- Mondanál magadról néhány mondatot? Hány éves vagy? Mikor kezdted el? Hol játszol? Milyen eredményeid vannak?

- Bencz Rolf vagyok, 19 éves. A BVSC-ben kezdtem el a vízilabdát, azt hiszem, 2007-ben. Rá három-négy évre átkerültem a Vasasba, azóta ott játszom. Nyertem országos gyerekbajnokságot, és talán a Komjádi Kupa második helyet tudnám még ide sorolni.

- A posztod?

- Kapás oldal, átlövő és szélső is.

- Ezen a helyen hogy látod a jövődet? Itt elég sokan vannak...

- Elég nehéz ide bekerülni..., de minden pillanatot, alkalmat meg fogok ragadni, hogy a maximumot ki tudjam hozni magamból.

- Hogy ment ez itt most? Milyen volt?

- Én úgy érzem, hogy pozitív. Kapom a visszajelzéseket több embertől is, ez ad egy plusz erőt.

- Köszönöm szépen, sikeres szereplést kívánok!



Nagy Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci, köszöntelek a vlv kamerája előtt. Másodszor kaptál meghívást, most már "rutinos versenyző" vagy itt. Érzel különbséget? Egy kicsit már megszoktad a légkört?


- Üdvözlöm a nézőket és az olvasókat. Igen, így másodjára már sokkal komfortosabban éreztem magam, már a taktikai elemek sem voltak újak, ugyanazokat próbáltuk meg gyakorolni, amiket az első alkalommal és már a ritmusban is sikerült egy fokkal feljebb lépnem, úgy érzem.

- Milyen volt Kanada? Nem volt tétmeccs, de azért mégiscsak meccskörülények voltak, külföldi csapattal játszottatok, Porzio ült a kispadon az ellenfélnél.

- Igen, ez mindeféleképpen előrelépés volt a múltkori alkalomhoz képest, hogy most idegen ellenfél ellen tudtunk kétkapuzni, ez most már egy nemzetközi megmérettetésnek mondható így, hogy egy másik válogatott ellen kétkapuztunk. Úgy érzem, hogy hasznos volt, tudtuk gyakorolni azokat a dolgokat, amiket elvár tőlünk a szövetségi kapitány.

- Személy szerint tőled mit vártak el, mit mondott Tomi, mi a dolgod most?

- Ez nem lett így kimondva, igazából a mi oldalunkon leginkább szoros emberfogást kellett játszani mindkét edzőmeccsen és annak a követelménynek minél jobban megfelelni, hogy akciógól ne legyen onnan. Ennyi.

- Még egy meccs van hátra, ma este, attól mit vársz?

- Igen, az már egy fokkal könnyebb lesz olyan szempontból, hogy csak két negyedet fogunk játszani, a maradék háromnegyed órában pedig fór-hátrányt fogunk gyakorolni.

- Köszönöm szépen, SIkeres szereplést kívánok!

- Én is köszönöm szépen.



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz, Attila! Túl vagytok a második edzőmeccsen Kanada ellen. Érdeklődöm tőled is, milyen volt, hogy érezted?

- Köszöntöm a vlv nézőit, szia! Azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült ez a két kétkapu. Az elsőn, ugye, nagy arányú győzelmet arattunk, most is, azt gondolom, nem volt kétséges a győzelmünk. Bár ez a Kanada most nyilván nem olyan játékerőt képvisel, mint a top válogatott-csapatok, de hát nekünk ezzel a fiatal csapattal felkészülésnek nagyon jó volt.

Jó, hogy velük tudtunk játszani, olyan dolgokat tudtunk kipróbálni, amiket nyáron a keret fog játszani, tehát már azokat gyakoroljuk itt is, amiket jó, ha tudnak azok a játékosok, akik bekerülhetnek a felnőtt válogatottba.

Mindenki motivált volt, minden fiatal szenzációsan ügyes volt, nem láttam senkit, hogy megilletődött lett volna egy pillanatig is azért, mert a felnőtt válogatottban játszik és ez szerintem a jövőre nézve nagyon jó dolog. Ez visszajelzés ezenek a játékosoknak, hogy van értelme csinálni ezt az egészet, van értelme dolgozni. Örülök, hogy annyi tehetséges magyar vízilabdázó van, akikről még nem hallottunk, de ők is a magyar bajnokságban játszanak. 

- Ez érdekes dolog, mert általában, a hosszú évek során azt szoktuk meg, hogy egy-egy fiatal bekerül a válogatottba, neki kell szocializálódnia, beilleszkednie egy, a többiek számára már megszokott légkörbe, most viszont egy-két idősebb, rutinos játékos van, sokszoros válogatott, és ők vannak nagyon sok fiatal között. Ez mennyire furcsa?

- Nekem nem furcsa, boldog voltam, épp néztem a kapuból tegnap, hogy milyen jó, hogy ezek a srácok "felszántják a pályát",  így mennek és nem érdekli őket, hogy ha valami nem sikerül, egyből visszaúsznak és csinálják tovább. Boldogsággal tölt el minket, akár Bélát (a szintén kerettag Török Bélát - a szerk.) meg engem is,  hogy látjuk, mennyire jól működik ez az egész. És csak így lehet eredményt elérni, ha az olasz válogatottat nézem, ők ezt csinálták jó pár évvel ezelőtt. Di Fulvio és más szenzációs játékosok úgy jöttek ki, hogy ugyanezt a rendszert kezdték el ott is, tehát ez nem újkeletű dolog. A magyar vízilabdasportban nem voltak  nagy cserélődések a válogatottban tíz évig. Ment egy sikersztori és most folytatódik majd egy másikkal, csak fiatal játékosokkal. Azt gondolom, hoyg ez így van rendjén. 

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm.


vlv-képek