FACEBOOK

Total Player of the Year 2017 - a vlv jelöltjei

Total Player of the Year 2017 - a vlv jelöltjei
hozzászólás, 2017.11.25.

Tekintélyes díjat alapított a total-waterpolo.com szaklap. Az év játékosa címre a sportág legnagyobb szaktekintélyei és a vízilabdás média felkért képviselői jelölhettek játékosokat - egyenként ötöt, megadva a sorrendet is. Magyarországról Märcz Tamást, Cseh Sándort és a vlv.hu szerkesztőségét kérték fel a szavazásra. A jelöléseket egyenként teszi közzé a szaklap a decemberi összegzésig, így a játékosok versenye folyamatosan nyomon követhető. A vlv szavazatait pénteken hozták nyilvánosságra. Részletek:

"Total Player of the Year 2017" díjat a KEEL cég szponzorálja.

A NEMZETKÖZI ZSŰRI

EDZŐK


Ivica Tucak, a horvát válogatott szövetségi kapitánya,
Elvisz Fatovics, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya,
Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya,
David Martín, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya,
Szergej Jevsztignejev, az orosz válogatott szövetségi kapitánya,
Petar Porobics, a vízilabdaedzők világszövetségének (WWPCA) elnöke
Teodorosz Vlahosz, a görög válogatott szövetségi kapitánya,
Vladimir Gojkovics, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya,
Cseh Sándor, a BL-győztes, magyar bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője,
Dejan Szavics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya,
Vladimir Vujasinovics, a Pro Recco vezetőedzője,
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya,
Ratko Rudics, három különböző ország csapatával négy alkalommal olimpiai aranyérmet elért edző

SZERKESZTŐSÉGEK:

H2Opolo
(Romania)
Aquafeed24 (Görögország)
Dance.hr (Horvátország)
Vaterpolo vesti (Szerbia)
Waterpolista (Spanyolország)
Waterpology (USA)
VLV (Magyarország)
Total waterpolo


A szavazáson részt vevőknek öt nevet kellett elküldeni, méghozzá rangsort alkotva, minden jelöltnél rövid indoklással. A felkért jelölők által határidőre leadott listákat folyamatosan, egyenként teszi közzé a total-waterpolo.com, ezen az oldalon

A vlv.hu jelöltjei:

1. VARGA DÉNES (HUN)


Játéka új dimenzióba került azzal, hogy a megújuló magyar válogatott vezéregyénisége lett és világbajnoki döntőbe vezette csapatát. Klubjával, a Szolnokkal a 2016-17-es szezonban mindent megnyert, ahol csapata elindult (magyar bajnokság, Magyar Kupa, Magyar Szuperkupa, Bajnokok Ligája), s e győzelmekben természetesen szintén vezér szerepet vállalt. E mellett megőrizte gólerősségét és kreativitását, zseniális egyéni megoldásai a vízilabda leghatékonyabb propagandáját jelentik napjainkban, világszerte.2. SANDRO SUKNO (CRO)

Érett játékával nagy részt vállalt a horvát válogatott 2017-es menetelésében, a világbajnoki győzelem budapesti kiharcolásában, nem véletlenül lett a vb-döntő legjobb játékosa. Vezéregyénisége volt klubjának, a Pro Reccónak is. Betegség miatt napjainkban nem játszhat, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!3. ANDRIJA PRLAINOVICS (SRB)

Nem rajta múlt, hogy a szerb válogatott nem jutott be a budapesti világbajnokság döntőjébe, hiszen a horvátokkal szemben elveszített elődöntőben 6 (!) gólt lőtt. Egész évben egyenletes teljesítményt nyújtott, neki is nagy szerepe volt abban, hogy klubcsapata, a Szolnok mindent megnyert a 2016-17-es szezonban, amit meg lehetett nyerni. 4. VÁMOS MÁRTON (HUN)

Nagy elődök (Tibor Benedek, Gergely Kiss, Norbert Madaras) szerepét vette át balkezesként a magyar válogatottban. Szabaddobásból lőtt góljai máris legendássá váltak, s azzal, hogy immár a védekezésben is kiválót nyújt, játéktudása komplex lett. A budapesti világbajnokság MVP-je, a klubszezont ő is teljes aranyszériával zárta, mint játékostársa, Varga Dénes és Andrija Prlainovics.5. ANDRO BUSLJE (CRO)

Elsősorban a budapesti világbajnokságon mutatott teljesítményével bizonyította, hogy jelenleg a világ legjobb védőjátékosa.