FACEBOOK

Podhánszky Zoltán és Zantleitner Tamás a Reggeli Startban

Podhánszky Zoltán és Zantleitner Tamás a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.11.16.

Véget ért az óvási ügy: Tatabánya-Miskolc 6:3, a bajnoki eredménye immár végleges. A tatabányaiak vezetőit faggatta Szombathy Pál csütörtökön a Reggeli Startban.

A Tatabánya az OB1 B csoportjának hatodik helyén áll. 

A 4. fordulóban, október 21-én hazai pályán fogadták az Eurokupában menetelő Miskolcot és meglepetésre otthon tartották a három pontot.

A meccs drámai befejezést hozott. A hivatalos jegyzőkönyv szerint a mérkőzés vége előtt 50 másodperccel, 5:3-as vezetésnél a hazaiak játékosát, Katonás Gergőt kiállították Bowenről, majd Alex Bowen brutalitásért négyperces kiállítást kapott és a Tatabánya ötméterest lőhetett, így alakult ki a végeredmény, amelyet a Miskolc megóvott. Az óvást hétfőn elutasították.

Az üggyel a vlv részletesen foglalkozott, két szögből is bemutatva az ominózus szabaddobást, megszólaltatva szinte valamennyi szereplőt, beleértve a mérkőzés ellenőrét is.

A Reggeli Startban a tatabányaiak ismét elmondták: tudatosan készültek arra, hogy meglepik a Miskolcot, amelynek játékosai fáradtak voltak a sok mérkőzéstől, s talán a motivációjuk is kisebb lehetett a szokásosnál, hiszen azon a meccsen számukra kötelező volt a győzelem. 

Zantleitner Tamás vezetőedző hozzátette: a miskolciak két erősségének kivédésére készültek. Egyrészt arra, hogy már a saját támadásaiknál ügyeljenek az ellenfél gyors lefordulásának megelőzésére, másrészt igyekeztek megakadályozni Bowen és Misics eredményességét, góljait.

Podhánszky Zoltán szakosztályvezető szerint feszült volt a hangulat, de a Tatabánya az elejétől kézben tartotta a meccset és sikerült ártalmatlanítani a Miskolc fegyvereit.

Az ominózus eset kapcsán Zantleitner Tamás hangsúlyozta, hogy a meccs egészét nem jellemezte a durvaság. Szerinte Katonás Gergő végig nagyon jól fogta Bowent, nem hagyta szabadon, megakadályozta, hogy passzoljanak neki, "nyilván Bowent idegesítette, hogy nem tudott annyit lőni, mint szokott, lehet, hogy feszültebb volt a kelleténél". Műsorvezetői kérdésre válaszolva mindketten úgy nyilatkoztak, hogy meglepte volna őket, ha utólag, "asztalnál" elveszítik ezt a mérkőzést. (A miskolciak egyébként az óvás kapcsán végül nem kérték a csere nélküli kiállítással sújtott Alex Bowen ügyének külön fegyelmi vizsgálatát.)

A Honvéd ellen idegenben nem sikerült a jól folytatás a Tatabánya számára, ennek ellenére a szakosztályvezető úgy gondolja, a gárda egységesebb, mint a tavalyi és jobban működik csapatként.

Tatabányán jelenleg több mint 250 gyerekkel foglalkoznak, 13 csapatuk versenyez különböző bajnokságokban, 17 edző iráányításával. A céljuk megőrizni helyüket a felsőházban, s minél jobb eredményeket elérni az utánpótlás területén.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: