FACEBOOK

Kupaszerda - Eurokupa-körkép - negyeddöntők (Miskolc, FTC)

Kupaszerda - Eurokupa-körkép - negyeddöntők (Miskolc, FTC)
hozzászólás, 2017.11.07.

Színre lép szerdán két Eurokupa-csapatunk is. A feladat: jó eredményt elérni a december 9-i visszavágóra, amely már az elődöntőbe jutásért folyik majd. A Miskolc itthon játszik a Volgográddal, a Fradi Kazanyban szerepel. A program és vezetőedzői nyilatkozatok:

Eurokupa-negyeddöntők

1. forduló


17.30 Crvena Zvezda-Verona

20.00 Jadran Split-Marseille

18.00 (magyar idő szerint 16.00) Sintez Kazany-FTC

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:


- Az út nagyon hosszú volt..., Isztambulon keresztül jutottunk el Kazanyba. Megvolt az első edzésünk, átmozgattuk a fiúkat. Keskeny, "szűk" uszodáról van szó, ahol nagyon nagy a meleg, nehéz pálya lesz ez...

- Mit tudsz az ellenfélről?

- Van egy pár jó játékosuk, itt játszik Klikovac, aztán Marzuki, aki tavaly a Spandaut erősítette, itt van Bugajcsuk is, aki korábban Debrecenben szerepelt - egy jó erős középcsapatról van szó.

- Hogy készültetek, volt videótok?

- Igen, meg tudtuk nézni őket. Edzésen nem tudtunk rájuk készülni, igazából az utazással telt el az időnk. 

- Ha két mondatban kellene jellemezni őket, a videók alapján mit tudsz monadni a Kazany játékáról?

- Első ránézésre azt mondom, hogy meglehetősen sematikus játékot játszanak, viszont azt egész jó kvalitással. Azt láttam, hogy a fórjaikat elég jól lövik be, egyébként elég centerközpontú a játékuk.

- Megvan a terved, gondolom...

- Persze, nagy változtatásra nincs szükség, az alapjátékunk megvan, azt kell jól játszanunk. 

- A fizikai fáradtságra az utazás miatt minden ok megvan, érdekelne, hogy lelkileg megviselte-e a játékosokat a Szuperkupa-döntőn ötméteresekkel elszenvedett vereség.

​- Biztos vagyok abban, hogy mindenki nagyon sajnálta a szombati mérkőzés végét, mert ugye, amikor ott van az ember a győzelem küszöbén, végigharcolta a meccset és nem sikerül mégsem, ez negatív élmény. De sok pozitív élmény is volt, hiszen azért mégiscsak a BL-győztes Szolnokkal játszottunk egy nagyon jó mérkőzést, mindenki azt mondta, hogy remek meccs volt. Profi játékosaink vannak, a többségük hozzászokott már ahhoz, hogy gyorsan túl kell tennie magát a hasonló csalódáson, tudják is, hogy miként kell az ilyen élményeket feldolgozni. És azért nem egy hosszú sorozat vége volt ez, hanem egy útnak a kezdete, én úgy érzem. Bármennyire is jó lett volna egy trófeával indítani, azért mégiscsak letettük a névjegyünket, egy jó meccset játszottunk, megyünk tovább.

- Mi a helyzet egészségileg? Először is: megsérült-e valaki a kupadöntőn?

- Nem, hál' Istennek, nem. Akik ide kijöttek, mindannyian tudnak játszani.

- Manhercz Krisztián a Komjádiban a lelátón ült, mert a múlt héten lázas volt. Ő visszatér?

- Igen, itt van velünk, péntek óta nincs láza, mindenféleképpen játszani fog.

- Mivel lennél elégedett?

- Elsősorban a győzelemmel. A körülmények, az előző meccsünk..., ezeket figyelembe kell venni, de a győzelem a cél.

 


19.30 Miskolc-Szpartak Volgográd

SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolci VSC) a vlv-nek:

- Az az igazság, hogy meg sem néztük a Volgográd meccsét az OSC-vel, ugyanis akkor az ellenfélnél három meghatározó játékos nem játszott. Nem tudni, hogy valóban sérültek voltak-e vagy a Volgográd esetleg eleve nem a BL-főtáblát, hanem az Eurokupa-negyeddöntőt célozta meg. Ilyenről már hallottunk.

Egyébként a játékerejükről mindent elmond, hogy az elmúlt hétvégén csak 9:8-ra kaptak ki idegenben attól a Dinamo Moszkvától, amely a BL-főtábla első fordulójában legyőzte a Dubrovnikot... Ez a meccs megvan nekünk, ezt tudtam felhasználni a készülés során.

Hétszeres orosz bajnokról van szó, legutóbb is ők lettek az elsők az orosz bajnokságban. Kőkemény mérkőzésre számítok, ugyanarra az orosz stílusra, amit korábban a Sturm Csehov ellen megtapasztaltunk. Úsznak, lőnek, úsznak lőnek, nincs megállás egy pillanatra sem.

Mi újabb történelmi mérföldövet érünk el, ha négy közé jutunk és két magyar csapat lesz ott, hiszen a Ferencváros továbbjutását ezer százalékig biztosra veszem. Motiváltak vagyunk. Tudjuk, hogy eleve győznünk kellene, de még az sem mindegy, hogy mennyivel, hiszen nem tudhatjuk, hogy egy kalandos út után mi vár ránk a kinti visszavágón. Megpróbáunk most egy nagyot vízilabdázni. Az előzmények nem voltak rosszak, hiszen az OSC és az Eger ellen két meghatározó játékosunk nélkül is nagyon szépen helyt tudtunk állni. Az egyik most visszatér, Bowen, aki viszont két hete nem kapott meccsterhelést, ez elsület pozitívan és nagatívan is. Ha pozitívan sül el, akkor friss lesz és gólokat lő, ha negatívan, akkor ez elmarad. A visszavágón már Vadovics játékára is számítok majd.