FACEBOOK

Íme, Märcz Tamás első, vb utáni kerete!

Íme, Märcz Tamás első, vb utáni kerete!
hozzászólás, 2017.10.11.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerdán kihirdette a világbajnokság utáni első válogatott keretet. A játékosok október 24-25-én Budapesten vesznek részt edzéseken.

A keret:

Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Burián Gergely (Vasas), Kiss Bálint (Honvéd), 
Kovács Péter (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Nagy Ádám (MVLC), Nagy Márton (Szentes), Német Toni (FTC), Pellei Frank (Szentes), Sántavy Máté (Kaposvár), Vadovics Viktor (MVLC), Várnai Kristóf (BVSC), Vogel Simon (UVSE) - mezőnyjátékosok.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Elég sok elfoglaltságuk van a legnagyobb klubjainknak ebben az időszakban, úgyhogy azt gondoltam, felhasználom ezt a pillanatot arra, hogy megnézzek olyanokat ezen a néhány keretedzésen, akikre már régóta kíváncsi vagyok. Vannak a meghívottak között olyan játékosok, akikat már klubedzőként "kinéztem magamnak", hívtam is a csapatomhoz, de nem sikerült együtt dolgoznunk, van néhány "ismerős" is, hiszen Kovács Péter és Várnai Kristóf a játékosom volt a BVSC-nél, de Vogel Soma is járt már keretedzésen, Német Toni esetében pedig az Universiade-szereplés jelent előtörténetet. 

Szeretnék minél több információt begyűjteni a játékosokról, ez fontos, hiszen a most szerzett benyomások (kiegészítve természetesen a bajnoki meccsen látottakkal) képezik majd az alpját annak a döntésnek, hogy kikre számítok a különböző világversenyeken szereplő magyar csapatban. Elképzelhető, hogy már ebből a bő keretből is jó néhány játékos ott lehet már a tétmeccseken.

- Hogy zajlott a kiválasztás, mi volt a "technikai módja"? Kiszemeltél játékosokat és simán behívtad őket vagy a klubedzőjüktől kértél előbb véleményt?

- Vegyes volt a kép, volt, akit "simán behívtam", volt, akivel kapcsolatban kikértem az edző véleményét is, több edző kollégával egyeztettem és örömmel tapasztaltam, hogy a kiszemeltek ügyében egyforma volt a meglátásunk. Hozzáteszem, hogy a nagy csapatokból is szerettem volna meghívni néhány olyan fiatalt, aki nem igazán kapott még lehetőséget, őket később nézem majd meg. Nem akartam egyébként túl nagy kerettel dolgozni, éppen azért, hogy hatékonyabb legyen a munka, könnyebben fel lehessen mérni a jelöltekről, hogy mit tudnak.

- Mi lesz a felkészülés menetrendje?

- Az október 23-i ünnep miatt nem hétfőn, hanem kedden és szerdán lesz az összetartás. Előbb magunkban edzünk, majd az első nap estéjén a Fradival, szerdán délelőtt pedig a BVSC-vel fogunk játszani.   


Mint ismeretes, a magyar válogatott részt vesz a LEN új nemzetközi tornáján, az Európa Kupa versenysorozaton.

A-csoport (a rendező Magyarország):

Magyarország,
 Spanyolország, Franciaország, Románia, Georgia (Grúzia)

B-csoport (Horvátország): 

Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Törökország

C-csoport (Olaszország):

Montenegró, Olaszország, Oroszország, Németország

A február 15-18-i csoportkör továbbjutói egyenesen a szuperdöntőbe kerülnek, amely 2018. április 5-6-7-8-án lesz.

A versenysorozat pénzdíjas, az első helyezett 20 ezer eurót, a második 15 ezer eurót, a harmadik 5 ezer eurót kap.

Ami a Világliga 2017-18-as szezonját illeti, magyar részről megvan a részvételi szándék, de még mindig nem tudni, hogy kik neveznek Európából. A vlv információja szerint a FINA a nevezési határidőt október 15-éig kitolta.