FACEBOOK

Miskolc: továbbjutni, méghozzá jó helyen!

Miskolc: továbbjutni, méghozzá jó helyen!
hozzászólás, 2017.09.27.

A csütörtökön kezdődő Eurokupa-selejtezőtornán mutatkozik be a nemzetközi pólóvilágnak a Miskolc csapata. A program mellett közöljük a vezetőedző "esélylatolgatását" is, helyzetképét a csapatáról.

Eurokupa 2017-18, 1. selejtezőkör

A csoport első négy helyezettje jut tovább.

A csoport, Miskolc

Primorac Kotor (montenegrói), CN Mataro (spanyol), Sturm Csehov (orosz), Hornets Kosice (szlovák), PannErgy Miskolci VSC, Hannover (német)

Szeptember 28., csütörtök

16.00 Hannover-Hornets Kosice
17.45 Primorac Kotor- Mataro
19.30 Miskolc-Sturm Csehov

Szeptember 29., péntek

16.00 Hornets Kosice-Primorac Kotor
17.45 Sturm Csehov-Hannover
19.30 Mataro-Miskolc

Szeptember 30., szombat

9.00 Miskolc-Hannover
10.30 Sturm Csehov-Primorac Kotor
12.00 Hornets Kosice-Mataro

17.00 Hornets Kosice-Sturm Csehov
18.30 Primorac Kotor-Miskolc
20.00 Hannover-Mataro

Október 1., vasárnap

10.00 Mataro-Sturm Csehov
11.30 Hannover-Primorac Kotor
13.00 Miskolc-Hornets Kosice


SIKE JÓZSEF vezetőedző a vlv-nek:

- Az ellenfeleket ismerve megállapítható, hogy innen a Miskolcnak tovább KELL jutni. A kérdés az, hogy hányadik helyen és hogyan történik meg ez. A montenegrói Kotor, a spanyol Mataro és az orosz Sturm Csehov és közülünk kerülhet ki a torna első két helyezettje. Azért emelem ezt ki, mert bár négy csapat jut tovább, az első két helyezett kiemelt lesz a folytatásban, tehát könnyebb útja lehet. Természetesen az elsődleges célunk maga a továbbjutás, de másodsorban minden erőnkkel arra törekszünk, hogy kiemelést érő helyen kezdhessünk majd meg a folytatást.

Az ellenfelekről annyit tudunk, hogy az oroszok a tőlük megszokott,  jól ismert markáns vízilabdát játsszák, de verhetők, ennél erősebb orosz csapatot is vertünk meg a felkészülés során, a Kazanyt. Itt elvárom a csapatomtól a győzelmet. A Kotor esetében 50-50 százalék az esély, ezt abból gondolom, hogy a szintén montenegrói Herceg Novitól kikaptunk 9:7-re, velük a Kotor is hasonló eredményeket szokott elérni. Kiélezett küzdelmet várok. A Mataro főleg fiatalokból áll, ők a spanyol junior válogatottban bizonyítottak eddig. Érdekes, latinos jellegű vízilabdát játszanak, velük szemben 60:40 arányban tartom esélyesebbnek a csapatomat.

- Hogy álltok egészségileg, mindenki rendben van?

- Teljesen rendben van a csapat. Az előzmények, az általunk rendezett Magyar Kupa-selejtezőtorna tapasztalatai azt mutatták, hogy a nálunk gyengébb helyezési számú csapatokat magabiztosan le tudtuk győzni, a nálunk magasabb helyezési számú Egerrel játszottunk egy jó meccset, Szasa Misics, Alex Bowen és Nagy Ádám nélkül sem vallottunk szégyent.

- De most fognak játszani ők is, ugye?

- Persze, csak akkor már továbbjutottunk és pihentettem őket. Az Eger számára más volt a helyzet, hiszen kiderült, hogy szabad kártyát kapnak, így nem kell szerepelniük a budapesti BL-selejtezőtornán, ezért náluk csak Hárai nem játszott azon a meccsen.

- Köszönöm az információkat, sikeres szereplést kívánok!




Címkék:
Miskolc Sike József