FACEBOOK

Ifjúsági Eb - Magyarország-Görögország 9:4 - ELŐDÖNTŐ!

Ifjúsági Eb - Magyarország-Görögország 9:4 - ELŐDÖNTŐ!
hozzászólás, 2017.09.14.

Éremért játszik a magyar U17-es válogatott a máltai ifjúsági Eb-n! Csapatunk a csütörtöki negyeddöntőben magabiztosan győzte le a görögöket és pénteken 18 órakor a döntőbe jutásért száll vízbe Spanyolország ellen. A másik ágon Montenegró-Oroszország elődöntő lesz. Egyetlen csoportelső sem jutott be a legjobb négy közé! Részletek, nyilatkozatok:

Támogatónk a HerbaDoctor

U-17-es Európa-bajnokság, Málta

Negyeddöntő

Magyarország-Görögország 9:4 (1:1, 2:1, 3:2, 3:0)
G.: Baksa 3, Schmölcz, Bóbis 2-2, Fekete G., Dala D., ill. Grammatikosz 2, Alamanosz, Kulurisz

A görögök szereztek vezetést, de utána az egyre magabiztosabban játszó magyar válogatott átvette a kezdeményezést, elhúzott és az ellenfélnek kellett futnia az eredmény után. Futott is, de utolérni már nem sikerült a magyar csapatot...

Csapatunk pénteken 18 órakor a döntőbe jutásért száll vízbe a Spanyolország-Szerbia negyeddöntő győztese ellen.

HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Mint minden világversenyen, ez volt a vízválasztó, a négybe jutásért játszott meccs. Általában ez határozza meg, hogy a csapat szereplése sikeresnek tekinthető-e vagy nem. Ennek megfelelően készültünk a mérkőzésre. Rengeteg gonddal küszködünk, de ezekről nem szeretnék beszélni, a lényeg az, bár újabb és újabb problémák kerülnek elő, eddig mindig meg tudtuk oldani ezeket.

Nagyszerűen játszott a csapatom! A meccs előtti megbeszélésen azt kértem, hogy próbáljunk meg mi elmenni, ők jöjjenek utánunk. Ezt azért tartottam fontosnak, mert az ellenfél borzasztó lassú vízilabdát játszik, lassítja a játékot, kijátssza a legvégéig a támadási időket. Kértem, hogy emiatt ne kezdjenek el kapkodni a fiúk.

A védekezésünk nagyszerű volt, a kapusunk, Grieszbacher Márk fantasztikusan, majd nem 90 százalékos eredményességgel védett és elöl is biztosak voltunk, különösen a mérkőzés második felében. A végén már arra is lehetőségünk volt, hogy egy kicsit tartsuk a labdát és mi játsszunk a támadóidővel. Végül magabiztosan nyertünk.

Nagyon örülünk, a spanyol-szerb meccs győztesével fogunk játszani az elődöntőben. Gratulálok az egész csapatnak, úgy gondolom, hogy ez férfimunka volt!


BAKSA BENEDEK csapatkapitány a vlv-nek:

- Hát..., most nagyon örülök, nehezen jutok szóhoz. Ma csapatként küzdöttünk, végig uraltuk a mérkőzést. Mi irányítottunk. A végén szert tettük egy nagyobb előnyre. Bevallom, furcsa érzés volt négy góllal vezetni, eddig ennek az ellenkezőjét tapasztalhattuk meg.

Tanultunk eddigi ellenfeleink hibájából nem engedtunk ki egy percig se és a végén sikerült nyernünk.

Teljesítettük az elvárást, ami egy magyar válogatottól követelmény: a négybe be kell kerülni. Most jön az, amiért mi jöttünk: nyerni akarunk, nem állunk meg itt. Egy picit meg ünneplünk, de aztán készülünk a holnapi mérkőzésre. És bárki jön szembe, azon átgázolunk. Hajrá, magyarok!


FEKETE GERGŐ a vlv-nek:

- Az elején nagyon szoros volt, az első két negyed, de aztán a harmadikban sikerült egy kicsit ellépnünk és az előnyt végig meg tudtuk tartani, sőt még növeltük is.

Kemény meccs volt, szerintem megleptük őket a zónánkkal, e mellett Grieszbacher nagyon jól védett, így kevés gólon tartottuk őket. A mi lövőink a harmadik negyedben hátulról többször is eredményesek voltak, így sikerült kihoznunk a végére az ötgólos előnyt.

- Tudom, hogy már a múlt, de mindenkit érdekel, hogy mi történt a Montenegró-meccs végén, ami miatt egy mérkőzéses eltiltást kaptál?

- Volt egy kis kakaskodás, a montenegrói center víz felett ütött, én pedig sajnos szabálytalanul, a partról beugrottam és bár nem keveredtem verekedésbe, eltiltottak, mert jogosulalanul voltam a vízben.


SCHMÖLCZ NORMAN a vlv-nek:

- Jó játékkal, jól védezkeve, az edzői utasításokat betartva magabiztosan nyertünk. Minden csapattag kivette a részét ebből a győzelemből. Szeretném kiemelni a kapusunkat, Grieszbacher Márkot, aki megmutatta ma, hogy mire képes.

Megyünk tovább, hoztuk a kötelezőt, bent vagyunk a legjobb négyben. Innentől már csak a saját céljaink lebegnek a szemünk elott!

- Hogy gyógyul az ujjad?

- Napról napra javul, szinte már nem is gátol semmiben.


GRIESZBACHER MÁRK a vlv-nek:

- Az első negyedben még tudták tartani az iramot, szerintem utána már végig mi domináltunk. Nagyon jó egyéni teljesítményekről lehetne beszélni, de én mégis a csapatot emelném ki.

- Jójó, a csapatot emelnéd ki, de mindenki más meg téged emelt ki, hogy majdnem 90 százalékos volt a védési mutatód. Te hogy érezted, jól ment?

- Igen, jól ment, mert egy nagyon jól védekező magyar csapat mögött védtem.

- Már tudjuk, hogy a spanyolok jönnek, milyen ellenfelek ők? Mit vársz, mire kell figyelni, mivel nyerhetünk?

- Tudjuk hogy a spanyolok a mi hibáinkat akarjak majd megbüntetni. Nagyon jol ismeri egymást a két csapat egy elődöntőben már nyertunk de ez teljesen más lesz hiszen sokkal fontosabb de nagyon remelem hogy hasonló eredménye lesz.


A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Lampert Márk (kapusok),
Baksa Benedek, Bóbis Botond,  Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos (mezőnyjátékosok)



Fotók: Jo Aquatic, Szieben Katica és vlv

A további mai negyeddöntők:


Montenegró-Olaszország 10:9 (1:3, 3:3, 2:1, 4:2) - az egyik játékvezető Petik András volt

Spanyolország-Szerbia 11:8 (2:1, 3:2, 2:2, 4:3)

HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:


- Számomra ez az eredmény nem jelent bombameglepetést, benne volt a levegőben. Úgy tűnik, a "fagyi visszanyalt": azok a csapatok nem kerülnek be a legjobb négy közé, amelyek könnyű ellenfelekkel játszva végiglubickolták a csoportmeccseket.

Erős a spanyol csapat és nagyon durvák, ezen a szerbek elleni meccsen 19-szer voltak emberhátrányban. A nyár során az ellenfeleik közül négy-öt játékosnak törték el a kezét.

Számunkra mindegy volt, hogy ki jön, Eb-t akarunk nyerni, ahhoz pedig bárkit meg kell tudni verni. Egyébként sem kívánságműsor ez, ha az lenne, akkor Máltát választottam volna elődöntőbeli ellenfélnek...


Oroszország-Horvátország 12:11 (1:3, 3:3, 5:4, 3:1)

A pénteki elődöntők:


18.00 Magyarország-Spanyolország

19.30 Montenegró-Oroszország