FACEBOOK

Bemutatkozott a szombathelyi OB1-es(!) vízilabdacsapat

Bemutatkozott a szombathelyi OB1-es(!) vízilabdacsapat
hozzászólás, 2017.08.29.

Új város a magyar élvízilabda térképén: a szombathelyi AVUS a másodosztályban vívta ki az élvonalban szereplés jogát. A vasi megyeszékhelyen kedden sajtótájékoztatón mutatták be az OB1-es csapatot.

Támogatónk a HerbaDoctor

Az AVUS új játékosai: Ivan Basara, Kiss Csaba, Baji Marcell, Garacsy András, Polovic Krisztián és ezen a héten csatlakozik a társasághoz Rusztam Ukumanov, aki a kazah válogatott tagja.

MATAJSZ MÁRK vezetőedző a vlv-nek:

- Ötödik hete edzünk, jó ütemben halad a munka, az elvárás nem lehet más, mint a bennmaradás az első osztályban. Először meg kell néznünk, hogy a rivális csapatok hogyan erősödtek, milyen játékerőt képviselnek, s erre kiváló alkalom lesz a most hétvégi, csütörtök-péntek-szombati hatos tornánk, amelyen itt lesz a Kaposvár, a Pécs, a Tatabánya, a Szeged és a Debrecen, nagyjából azok a csapatok, amelyek a riválisaink lehetnek majd a bajnokságban.

Igyekszünk mielőbb összeállni úgy, hogy a rájátszásra már megfelelő erőt képviseljen a csapat és kiharcolja a következő évre is az OB1-es tagságot.

- A sorsolásotokat milyennek tartod?

- Ahogy mondani szokás: ez nem kívánságműsor. Újoncok vagyunk, számunkra minden csapat erős, mindenkivel nehéz meccset fogunk játszani, a csoportunk talán árnyalatnyival nehezebb mint a másik, de ez van és mondom: nekünk minden meccs komoly erőpróba lesz, hiszen sok olyan játékosunk van, aki eddig OB1-es meccsnek még a közelében sem volt. A lényeg, hogy hétről hétre, meccsről meccsre fejlődni kell, hogy a végére tényleg összeálljunk egy jó, ütőképes csapattá.

- Érezni-e Szombathelyen vízilabbda-lázat, foglalkozik-e a helyi közvélemény azzal, hogy első osztályú pólócsapata lett a városnak?

- Most még nincs vízilabda-láz, de gondolom, ahogy közeledik majd a bajnoki rajt, érezzük majd. Amikor a másodosztályból felkerültünk, valóban beszédtéma volt mindenhol a csapat sikere és az, hogy ősztől a legmagasabb osztályban szerepelhetünk. Sokan megállítanak minket, érezhető, hogy várják a városban a bajnoki rajtot.

Fotók: Vas Népe/Unger Tamás