FACEBOOK

Universiade - Magyarország-Szerbia 7:9

Universiade - Magyarország-Szerbia 7:9
hozzászólás, 2017.08.25.

Nem lesz címvédés, a szerb csapat legyőzte válogatottunkat a tajpeji Universiade negyeddöntőjében. Részletek, Märcz Tamás, Jansik Szilárd, Gyárfás Tamás, Kovács Gergő és Lévai Márton nyilatkozata a vlv-nek:

Universiade, Tajpej (Tajvan)

Negyeddöntő

Magyarország-Szerbia 7:9 (2:4, 0:2, 2:2, 3:1)

G.: Jansik Sz. 4, Kovács G. 2, Gyárfás ill. Sz. Rasovics 3, Drasovics 2, Vico, Jaksics, Vasics, Sztojanovics

A szerbek lényegében az első negyedben eldöntötték a meccset: noha a játékrész feléig nem esett gól, ezt követően alig több mint két perc alatt háromszor betaláltak a kapunkba, s ezután már nem sikerült szorossá tennünk a meccset.

Innentől legjobb esetben ötödikek lehetünk, ehhez két meccset kell nyerni. Legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 9 órakor szállunk vízbe, az ellenfél Nagy-Britannia csapata lesz, amely ma 13:4-re kapott ki a franciáktól...

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Azért jöttünk, hogy nyerjünk és nem hiszem, hogy más éremmel boldogok lettünk volna, mint az arany, épp ezért teljesen mindegy, hogy a lebonyolítás miatt már most kellett ezt a mérkőzést lejátszanunk. Talán lehetett volna döntő is ez, hiszen jó csapat a mienk is, de mégis azt mondom, a szerbek jobbak voltak nálunk. Határozottak voltak elöl, mindjárt a mérkőzés elején futni kellett az eredmény után. Sikerült ugyan megzavarni őket, amikor védekezést váltottunk, de nem voltunk elég veszélyesek elöl, azokat a helyzeteket, amiket megkaptunk - amiből nem volt sok - nem tudtuk jó százalékkal belőni.

Tudtuk, hogy legalább két-három góllal kell ma jobbnak lenni, hogy eggyel nyerhessünk mert a játékvezetésre nem számíthatunk, de sajnos eggyel sem voltunk ma jobbak, mint az ellenfelünk.


A meccshez krónikájához sajnos hozzá tartozik, hogy sajnos Jansik Szilárd nyaka a meccs végén megsérült. Ma még megvizsgálják, utána meglátjuk a továbbiakat.

Játszhatunk a másik negyeddöntő vesztesével, Nagy-Britanniával, akik egy olyan francia válogatottól kaptak ki, amely besétált az elődöntőbe komoly meccs nélkül, pedig ezen a tornán legalább hét csapat jobb náluk, csak még nem találkoztak egyikkel sem.

Mindenesetre ez egy igazán jó, értekmérő meccs volt, látjuk, hogy hol tartunk, miben kell majd még javulnunk. Holnapután nyerni fogunk Nagy-Britannia ellen egy sokgólos mérkőzésen, utána pedig lesz egy jó mérkőzésünk az
ötödik helyért.

Köszönet a sok magyarnak - köztük a női pólócsapatnak - akik eljöttek megnézni a meccsünket, még ha nagyon messze is van az uszoda a falutól!

JANSIK SZILÁRD csapatlapitány a vlv-nek:

- Sajnos az elején átvették az irányítást, a fórjainkat képtelenek voltunk belőni és a helyzeteinket is kihagytuk, jobban játszottak, mint mi.


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon dühös vagyok és szomorú, szörnyen játszottunk támadásban és nagy butaságokat csináltunk. Nem érzem, hogy megérdemeltük, mert küzdöttünk, akartunk menni nagyon. Nem hiszem, hogy a szerbek jobbak nálunk.

Most tisztességel lejátsszuk a többi meccset s, ha hazamentünk, tovább fogok dolgozni azon, hogy egyszer újra bekerülve válogatottba, revanst vehessünk rajtuk. Remélem, ebből is tanultunk valamit. Hajrá magyarok!


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Nagy küzdelem volt a volt a vízben. Úgy érzem, nem sikerült mindent megvalósítanunk, amit szerettünk volna.

Voltak jobb szakaszai a meccsnek, de a lövéseik pontosabbak voltak, mint a mieink, érzésem szerint ez lett a különbség fő oka.

LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Nehéz értékelni, mert nagy a csalódottság. De sajnos nem játszottunk jól. Az első meccshez hasonlóan nem kezdtünk jól elöl, de most hiányzott hátulról is a magabiztos védekezés. Könnyen kaptak mezőnyből kiállításokat és ezeket egyből gólra is váltották. Elléptek három góllal és ezzel meg is alapozták a győzelmüket, nekünk kellett az eredmény után futni és a kapkodás hibákhoz vezetett, amiket könyörtelenül megkontráztak. Ők nem csináltak semmit jobban vagy többet, ugyanazt játszották, mint az első meccsen. Ezért dühítő a vereség, mert hiába készültünk rájuk és hiába lett az a meccs tét nélkülinek kimondva, mi nem tudtunk feljebb lépni egy szintet, megújulni, pedig ez benne volt/van a csapatban. Az emberelőnyös szituációkat nem használtuk ki jól és, habár jól bevált az m-zóna, jól kiálltunk és jól fordultunk belőle, mire ezt elővettük már volt közte 3 vagy 4, és nem tudtunk felzárkózni.

Csalódott vagyok, mert ezzel a vereséggel az 5.helyért játszhatunk csak. És ezt a két szerb meccset leszámítva értékelhetetlen meccseket játszottunk/játszunk. Ennek volt tétje, erős ellenfél ellen, a négybe jutásért játszani, de sajnos alulmaradtunk.