FACEBOOK

Universiade - Magyarország-Szerbia 4:8

Universiade - Magyarország-Szerbia 4:8
hozzászólás, 2017.08.20.

Kikaptunk a szerbektől a csoportrangadón a tajpeji Universiadén. A visszavágásra meglesz a lehetőség - a legjobb négy közé jutásért küzdünk majd meg velük ismét, a negyeddöntőben. Részletek, nyilatkozatok:

Támogatónk a HerbaDoctor

Universiade, Tajpej (Tajvan)

Csoportkör, 2. forduló


Magyarország-Szerbia 4:8 (1:1, 0:1, 2:0, 1:6)
G.: Gyárfás, Jansik, Német T., Lőrincz, ill. Szubotics 3, Sztojanovics 2, Rangyelovics, Drasovics, Vasics

Miként az első mérkőzésünkön, most is "felesben" védte a kapunkat Lévai Márton és Kardos Gergely, a nagyszünetben váltották egymást.

A meccs az utolsó negyed közepéig szoros, teljesen kiegyenlített volt, akkor a szerbek két és fél perc alatt három gólt lőttek (válasz nélkül), s ezzel eldöntötték a találkozót.

A csoportrangadó krónikájához tartozik, hogy sajnos két ötméteresünk is kimaradt (1:1-es és 3:3-as állásnál).

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Bár a csoportelsőség volt a tétje a mérkőzésnek mégsem volt olyan jelentősége a meccsnek mint egy FINA-tornán. A szerbek is tudták és mi is tisztában voltunk azzal, hogy vissza fogjuk kapni egymást a legjobb nyolc között, ennek ellenére egy őszinte és kemény mérkőzést játszottunk, amelyen nem akart senki tartalékolni.

Három negyedig nagyon pontos volt a védekezésünk, nagyon jól semlegesítettük és távol tartottuk a kapunktól a szerb centereket. A negyedik negyedben 3:3 nál még inkább nekünk lett volna lépéselőnyünk, hiszen büntetőt lőhettünk, de nem lett gól belőle, mint ahogy korábban egy másik büntetőt is elhibáztunk a meccsen.

A negyedik negyedben szétesett a védekezés, rosszul zártunk vissza a támadásainkból, nem úgy, ahogy megbeszéltük és "kilyukasztottak" minket a szerbek. Nehéz mérkőzésünk lesz velük a negyeddöntőben (három játékosukat is elhozták az első csapatból, közülük ketten is olimpiai bajnokok), mégis azt mondom: tudunk a mainál jobban is játszani és taktikailag is maradt a csapatban, amihez nyúlhatunk majd. Lejátsszuk a soron következő , várhatóan könnyű két mérkőzésünket és felkészülünk maximálisan a következő szerb meccsre, kielemezve mind magunkat, mind őket.


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Hasznos negyeden vagyunk túl. Három negyeden keresztül nagyon jól  működött a védelem, de az utolsóban minden lövésük bejött. A negyeddöntőben kell őket megverni. Arra készülünk.

- E a meccs adott nektek ahhoz valamilyen támpontot? Gondolom, azért értékelted hasznosnak.

- Igen. Verhető ez a csapat.


LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Igazan nagy tétje nem volt ennek a mai meccsnek, inkább csak a presztízs, épp ezért elég lassan, puhatolózassal kezdődött a meccs. Ez látszott is az eredményen. A félidő 1:2 volt oda, bár sok lövés jött kapura. Felesben védtünk Pipivel, ezt találta ki Tomi, mondván, hogy ne tudjnak felkészülni belőlem a negyeddöntőre, kvázi "eldugott". :-) A védekezést dicséri hogy három és fél negyedig csak ötméteresből, fórból és kettős emberelőnyből tudtak gólt lőni. A négygólos különbség soknak tűnik, de szerintem reálisan ez egy verhető szerb csapat.

Sok hibával játszottunk és sok játékelemünket (egy-egy különleges védekezést, vagy emberelőnyös formációt) nem is vettünk elő ellenük. De látjuk, hogy mit kell tennünk, és hova kell elérnünk ebben az elkövetkező hat napban. Addig lesz még két "felhozó meccs", holnap Dél-Afrika, utána valószínűleg Dél-Korea ellen. Ezeken tudjuk majd élesben kipróbálni azokat a taktikai elemeket, amikkel a negyeddöntőben megverhetjuk a szerbeket.


NÉMET TONI a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, érződött mindkét csapaton, hogy nem akarja feltárni a taktikai elemeket. Az már más dolog, hogy azért egy szerb csapat mindenkit feltüzel, szóval akaratból nem volt kevés, talán túl sok is volt! Ezt mondanám a vereség okának. Nem lőttük be a büntetőt, abból ők gólt lőttek utána, s  átment a meccs egy kis fejetlenségbe. Találtak bepattanó gólokat, ezekre mi nem tudtunk válaszolni.

Nagy baj nincsen, nem kell megijedni, nekünk van még a tarsolyunkban nagyon sok taktikai elem, amiket nem szerettünk volna megmutatni, hanem majd a következő meccsen ellenük. Erre lehet építkezni most!


A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Lévai Márton (kapusok)
Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Kovács Péter, Német Toni, Lőrincz Bálint, Pohl Zoltán és
Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok)

A szerb Universiade-válogatott:

Strajo Ristisevics, Lazar Dobozanov (kapusok),
Sztrahinja Rasovics, Viktor Rasovics, Szava Rangyelovics, Gavril Szubotics, Nemanja Vico, Radomir Drasovics, Gyorgye Lazics, Nikola Jaksics, Filip Radojevics, Dusan Vasics, Ognyen Sztojanovics (mezőnyjátékosok)


Csapatunk legközelebb hétfőn, magyar idő szerint 8.20-kor száll vízbe, ellenfelünk Dél-Afrika lesz.