FACEBOOK

Magyar aranyérmek a Masters vb-n

Magyar aranyérmek a Masters vb-n
hozzászólás, 2017.08.13.

Három öregfiúkcsapat lett első a budapesti masters vb férfi tornáin. A közönség legnagyobb érdeklődése természetesen az olimpiai bajnokokból álló Millennium szereplését kísérte, de a magukat az egri bikavérrel azonosító 35+-osok és az Ybl Optocus játékosai is kiválóan teljesítettek, megérdemelten vehettek át aranyérmet. Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:

Támogatónk a HerbaDoctor

Masters vb, Budapest.

Döntők

NŐI TORNA

30+ kategória

Budakalászi SC-The Olympic Club (egyesült államokbeli) 13:10 (3:2, 3:1, 3:2, 4:5)
G.: Drávucz, Pelle 4-4, Bravik 3, Stieber 2, ill. Hughes 3, Villa, Cesnik 2-2, Couge, Hanson


Fotó: Czagány Balázs/MTI


FÉRFI TORNA

35+ katagória


ESE 80- Bull's Blood 6:14 (0:4, 0:2, 3:4, 3:4)
G.: Seress 2, Kiss Sz., Szabó G., Bell, Kovács A., ill. Bárány 5, Bereczki, Ofner, Boncföldi 2-2, Békés, Mányai, Csáki


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


45+ kategória

Ybl Octopus-Club Veteran 70 (horvát) 8:7 (1:2, 2:1, 1:2, 4:2)

G.: Csányi 3, Csurgó 2, Köllő, Lihotzky K., ill. Marinkovics, Plazonics 2-2, Hraste, Jezina, Nardelli


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


50+ kategória

Dynamo Masters (orosz)-Happy Hippos 8:7 (2:3, 3:2, 1:1, 2:1)
G.: Maszlovszkíj 3, Msvenieradze 2, Askar, Csekunov, Makszimov, ill. Ürögi 3, Vígvári, Bene, Vigh, Eppel


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


30+ kategória

The Olympic Club (egyesült államokbeli)-Neptun 10:9 (2:1, 2:1, 3:2 3:4)
G.: Murphy, Sharf, Sample 2-2, Alexander, Corcoran, Warden, Dudley, ill. Garádi 3, Hajós, Balogh Z. 2-2, Dobricza, Halász M.


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


40+ kategória

Millennium-S.Petersburg 16:3 (3:0, 6:1, 3:0, 4:2)

G.: Biros 5, Varga Zs. 3, Kásás, Molnár T. 2-2, Székely, Benedek, Steinmetz B., Varga T., ill. Fedotov 2, Zinnurov


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


A teljes mérkőzés:






vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Peti gratulálok, a firenzei Eb-t idézve itt is öt gólt lőttél a döntőben. Milyen érzés volt ez az egész egy hét?

- Úgy gondolom, hogy egy szép mesének a vége volt, egy szép kerek hétnek. Jól kezdtünk, és az egész hét ment fölfelé az érzelmekben is, egy katarzis lett a vége azzal, hogy megnyertük. Fantasztikusan éreztük magunkat, de nemcsak mi, hanem a közönség is. Köszönjük, hogy ennyien kijöttek, meg ennyien szeretnek minket. Gondoltuk, hogy így lesz, de hát, mikor szembesül vele az ember, az tényleg borzasztó jó érzsés. Úgyhogy  jó volt nagyon, ebből sokáig tudunk még táplálkozni, de szerintem nemcsak mi, hanem a közönség is. 

- Varga Dumi bejelentette, hogy kihagyja a jövő évi Eb-t, így most nincs gazdája a tízes sapkának. Nem gondolkozol egy kéthetes barcelonai kiruccanáson?

- Kimegyek, legfeljebb megnézni, tízes sapkát is viszek, mert van nálam bőven, de játszani azt nem. Ahhoz nagyon-nagyon komolyan kell edzeni, úgyhogy meghagyom nekik, játsszanak ők nyugodtan. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁRI ATTILA a vlv-nek:

- Attila! 13 év után újra aranyérmet nyertél a magyar csapattal még hozzá a Margitszigeten, a gyerekeid előtt. Milyen érzés ez?

- Ez szerintem non plus ultra, mert a Margitsziget a vízilabdázás szentélye. A gyermekkorunkat végigkísérte az a sok-sok munka. Itt rengeteg világesemény volt és itt nyerni, a magyar közönség előtt, ez fantasztikus érzés. Nagyon jó volt újra együtt lenni. Újra azok előtt játszani, akik végigkísérték a pályafutásunkat és remélem, hogy ezzel a győzelemmel meg tudtuk köszönni nekik azt a sok-sok szeretetet, amit kaptunk tőlük. Csak ezt tudom mondani, újra és újra, mert olyan érzések keringenek bennem, hogy fantasztikus itt lenni és átélni mindezt.

- Látjuk még ezt a csapatot így együtt játszani?

- Ahogy Tibi fogalmazott, ha ilyen közönség előtt játszhatunk, akkor biztos.

- Legyen úgy. Köszönöm és gratulálok.

- Nagyon szépen köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Tomi! Szerintem a vízilabda-történelemben egyedülálló vagy azzal, hogy tizenöt napon belül két vb döntőben vagy érdekelt, ráadásul ugyanabban az uszodában. Milyen érzés volt ezúttal játékosként ezt megélni?

-
Döntőket mindig jó játszani, különösen amikor a vége jó. Mindig az van napirenden, ami éppen aktuális, most ez a Masters volt, amit meg kellett nyerni, persze itt azért azt gondolom, hogy komoly esélyekkel indultunk, és sikerült ezt, a szép közönség előtt megnyerni, és megvalósítani azt, amit nagyon szerettünk volna, hogy együtt ünnepeljen ez a fantasztikus generáció. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, és még mindig itt vannak, nem ment haza senki, az eredményhirdetést is mindenki várja. Nehezebb döntőre számítottam, de jól van ez így, nem probléma. Talán mi játszottunk jól, ezért nyílt ki ennyire a meccs.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi
)


VARGA ZSOLT a VLV-nek:

- Egész héten ellentmondást nem tűrő játékot mutattatok, és ennek megkoronázásául ugyanilyen simán nyertétek meg a döntőt, amihez gratulálok. Milyen érzés volt ez az egész hét?

- Fantasztikus, de egy picit messzebb mennék. Három hetet készültünk együtt, így összesen négy hétig volt együtt ez a csapat, és ott kezdett el visszajönni az az érzés, hogy újra együtt, az mennyire nagyon jó dolog. Szerintem minden percét élveztük a közös edzéseknek is, ennek a rendezvénynek szerintem fantasztikus szinvonala is volt, és ezzel, hogy ennyi ember kijött értünk,  - pont azt beszéltük -, hogy az értéke is nagyon nagy számunkra, nagyon nagy élmény volt mindenkinek. Fizikálisan nehéz volt, mert azért öt meccs egy héten sokat kivesz belőlünk, de hál' Istennek sokan voltunk, jó állapotban, és így ki tudtuk egymást egészíteni egész héten. 

- Néhány év múlva, ha rövidebb negyedeket lehet játszani, újra elindulnátok?

- Ha most kellene válaszolnom, akkor biztos, főleg, ha itthon lenne. Ha el kellene menni külföldre, akkor már nehezebb összehozni, de ha itthon lenne, akkor biztos.

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


KÓSZ ZOLTÁN a VLV-nek:

- Zoli, ezúttal nem játékosként, hanem szakvezetőként vetted ki a részed ebből a sikerből, amihez gratulálok. Mi jelentette a legnagyobb kihívást ebben az elmúlt négy hétben? 


- Talán az, hogy mindenkinek az életéből ki kellett szorítani azt az időt, ami a felkészüléshez kellett, nem azért, mert nem akartuk ezt, hanem azért, mert mindenki értékes munkát végez a civil életében is, elfoglalt, ezért ez nehezen ment. Aztán február-március környékén felhívott Pázmányi Gábor, a MAFC edzője, és felajánlotta, hogy hetente kétszer menjünk le hozzá a BVSC-uszodába, és kétkapuzzunk, próbáljuk ki, hogy milyen az egész. Ahogy lementünk először, megéreztük az ízét, és alig vártuk, hogy jöjjön a következő alkalom. Talán az első volt a legnehezebb.

- Ha legközelebb, a 45+-ban, vagy az 50+-ban elindul ez a csapat, te is beugrassz a vízbe?

- Nem tudom, megmondom őszintén. Én már valahogy úgy fizikálisan sajnos elhasználódtam az évek során. Nem kérettem magam, semmi ilyesmi, hanem egész egyszerűen velem már nem járna jól a csapat. Van két fantasztikus kapus, Szécsi Zoli és Gergely Pisti, ők a kapusai a csapatnak. Nekem nagyon testhezálló volt ez a feladat, köszönöm szépen, én maradéktalanul jól éreztem magam ebben a pozícióban, ebben a négy hétben. 

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer!

-
Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)


- VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Csuvi, milyen érzés a gyerekeddel együtt ünnepleni egy Masters világbajnoki címet?

- Nagyon jó érzés, nagyon jó érzés itt játszani a szigeten ennyi ember előtt. Tényleg örülök neki, hogy ilyen gálamérkőzéssé "fajult" ez az egész, tulajdonképpen. Nagyon jó érzés.

- Jó néhány aranyat nyertél ezekkel a srácokkal. Ennek az aranynak mekkora a jelentősége?

- Ez teljesen más kategória. Profiként megnyertem mindent hál' Istennek, most pedig majd a Masterseket próbáljuk megnyerni szerintem. 

- Ha harminc év múlva, mikor a 70+-os kategória versenyeire készültök, és visszagondolsz erre az egy hétre, mi az, ami először eszedbe fog jutni?

- Az, hogy a végére nagyon elfáradtam, és persze az az óriási élmény, hogy a társaimmal együtt lehettünk újra, és együtt játszhattunk. Ez egy óriási dolog.

(Lejegyezte: Kerbi)