FACEBOOK

U20-as vb - Magyarország-Montenegró 12:8

U20-as vb - Magyarország-Montenegró 12:8
hozzászólás, 2017.08.11.

Rendkívül magabiztos játékkal elődöntőben a válogatottunk a belgrádi junior vb-n. Manhercz és Vogel Soma parádézott, de mindenki kitett magáért. A horvátokon át vezet az út a döntőbe. Nyilatkozatok és a meccs góljai:

Támogatónk a HerbaDoctor

U20-as világbajnokság, Belgrád (Szerbia)

Negyeddöntő

Magyarország-Montenegró 12:8 (3:4, 6:1, 1:1, 2:2)

G.: Manhercz K. 6, Szatmári, Burián 2-2, Vadovics, Sélley-Rauscher, ill. Gardasevics 3, Vujasevics, Ukropina, Moskov, Spaics, Grgurevics

A döntőbe jutásért szombat este 19.20-kor Horvátország következik.

A másik ágon Görögország-Szerbia elődöntő lesz.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Manhercz első gólja

2:0 - Burián első gólja

2:1 - Moskov gólja

3:1 - Manhercz második gólja

3:2 - Grgurevics gólja

3:3 - Gardasevics első gólja

3:4 - Spaics gólja

4:4 - Manhercz harmadik gólja

5:4 - Manhercz negyedik gólja

6:4 - Vadovics gólja

6:5 - Ukropina gólja

7:5 - Szatmári első gólja

8:5 - Manhercz ötödik gólja, ötméteres

9:5 - Szatmári második gólja

9:6 - Vujasevics gólja

10:6 - Burián második gólja

11:6 - Sélley-Rauscher gólja

12:6 - Manhercz hatodik gólja

12:7 - Gardasevics második gólja

12:8 - Gardasevics harmadik gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyszerű volt, gratulálok!

-
Köszönjük szépen! Jó volt, úgyhogy örülünk mi is...

- Mondd el, hogy hogy láttad?


- Először is: irdatlan nagy nyomás a négybe jutás. A fiúk nagyon jól megoldották a feladatot, mert jó csapat Montenegró, de a legjobb játékosaikat le tudtuk szedni. A legjobb lövők, kapásoldalon két játékos, 9/1-et lőtt. Urkopina aki ott volt Pesten is, a vb-n 6/1-et lőtt. Ezek a fő gólerős játékosok. Most ezeket jól le tudtuk szedni, jól működött a védelem. Az elején kicsit nezen indult, de aztán jó volt, sok blokk volt, Soma jól védett szokás szerint. Nagyon hajtottak a fiúk, küzdöttek, és le a kalappal előttük. Meg is érdemeltük, ők is azt mondták, hogy sokkal jobbak voltunk.

- Tényleg? Ez érdekes.

- Igen. Az edző gratulált, és utána beszéltünk. Azt mondta, hogy sokkal jobbak voltunk, megérdemeltük, sokkal jobban mint ők, mert a védekezésük gyenge volt, mi meg jól játszottunk.

- Valahogy nem is volt az emberben félelem közben.

- Igen, ezt éreztük a kispadon is. Drukkoltak a fiúk, egymásért küzdöttek, tehát tényleg jó volt, szép gólokat is lőttünk.

- Elképesztő volt, amit Manó művelt...

- A Manóka "nem csinált semmit", csak lőtte azt a hat gólt. Csak úgy behelyezte őket. :-)

- Csavart ejtéssel meg...


- Igen. Jó hát ezt tudjuk, hogy a Manó ezt tudja. Ezért Manó a Manó. Nekem ez nem meglepetés, öt éve játszik velem, tudom, hogy mit tud. Lehet, hogy ez másnak jobban feltűnik, nekem már nem, mert tudom, hogy ő ezeket tudja, és minél nagyobb a tét, ő annál jobban játszik.

- Mit szólsz a horvátokhoz?

- Nem láttam a meccset, majd most ha felmegyek a szobámba akkor nézem meg. Ismerjük a horvátokat, mert játszottunk velük Szombathelyen, meg voltunk velük edzőtáborban, ők is ismernek minket. Okosabbak voltak, mint az amerikaiak. Az amerikaik többet hibáztak, pedig ők is kaptak lehetőséget a végén, de nem tudták kihasználni. Jól lőnek, jól vízilabdáznak, nem véletlen, hogy a horvát vízilabda most nagyon erős, de hát nem félünk se tőlük se senkitől.

Most beszéltünk pont a fiúkkal arról, hogy most már eljött az ideje, hogy szövögethetünk szebb álmokat, nem állunk meg, mert meg tudjuk csináni. Most megyünk tovább még egy lépcsőfokot. Már egy lépcsőfokot megcsináltunk, amikor elsők lettünk a csoportban, aztán még egy lépcsőfokkal följebb mentünk most, hogy bejutottunk a négybe és nem akarunk megállni. Senki nem akar megállni, ezt a csapat nevében kijelenthetem. Most volt megbeszélés, és mindenki azt mondta, hogy nem, és megyünk tovább. Egy nagy üvöltés, és holnap a horvátokat megpróbáljuk megverni. Megyünk, és senkitől nem ijedünk meg. Nem jobbak a horvátok sem mint mi. Én tavaly is azt mondtam, hogy ez a csapat az első négyben van, ez oda való, és tavaly nem jutottunk be, de most bebizonyítottuk, hogy itt a helyünk!.

- Köszömönöm szépen, Gyuri. Gratulálok!

(Lejegyezte: KerbiI


MANHERCZ KRISZTIÁN csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon készültünk erre a meccsre, hiszen a tavalyi Eb-n, Alphenben nem sikerült a négybe kerülés. Motivált minket ez, mindenki úgy érezte, hogy ennek a csapatnak ott van a helye a legjobb négy között. A montenegrói válogatottban nagyon jó játékosok vannak, közülük többen is ott voltak a felnőtt világbajnokságon. Az első negyedet megnyerték ugyan, de utána egy 6:1-es negyeddel sikerült eldönteni a meccs végkimenetelét, ezután már csak meg kellett őrizni az előnyünket.

- Nem volt egy pillanatig sem veszély?

- Én nem éreztem. Őszintén szólva az elején pár butaságot elkövettünk, amivel Somát kiszolgáltatott helyzetbe hoztuk. Utána már összeszedettebben védekeztünk és ennek is volt köszönhető, hogy a kapura tartó lövések 90 százalékát Soma védeni tudta.

- A teljesítményed káprázatos volt! Egyre jobb formában vagy...

- Köszönöm. Nyilván igyekeztem, el is várják tőlem a többiek, hogy vezére legyek a csapatnak, próbálok ennek megfelelni, örülök, hogy most ez így sikerült.

- Mit szólsz a horvátokhoz?

- Én őket vártam ellenfélnek, bár nagyon kemény meccset játszottak az USA-val, 5:4-re nyertek. Meg fogjuk nézni, kivdeózzuk őket és maximlisan felkészülünk belőlük.

- Mennyi esélyt adsz a győzelemre?

- Meg fogjuk nyerni a mérkőzést, azon leszünk 100 százalékban...


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Montenegró nagyon kemény, erőszakos és emellett kicsit vergődős játékot játszik. Ezt jól tudtuk és próbáltunk rá felkészülni. A meccs elején sajnos kaptunk pár elkerülhető kiállítást, illetve a védekezés sem működött megfelelően, így volt pár perc, amikor vezetett is az ellenfél. A második negyeddel, mondhatni: káprázatos második negyeddel sikerült ellensúlyozni a kezdeti kilengést. Innentől fogva végig uraltuk a játékot és kicsit nyugodtabban is játszottuk le a mérkőzés hátralévő részét.

Szeretnék gratulálni Manónak, nagyon jól játszott, jól vezette a csapatot :-).

Holnap Horvátország ellen szállunk vízbe a döntőbe jutásért. Ismerjük őket, idén nyáron sokat játszottunk. Fizikálisan nagyon erős és szervezett csapat. Nem fog beleférni olyan kezdés, mint amilyen ma volt, nem ajándékozhatunk nekik gólokat, továbbá nem kaphatunk lefordulásgólokat és centergólokat sem.


CSACSOVSZKY ERIK a vlv-nek:

- Először is szeretnék gratulálni a csapatnak!

Jól kezdtünk, vezettünk 3:1-re, innen Montenegró még fordított, de a második negyedben minden a helyére állt és olyan előnyt tudtunk szerezni, amit a meccs végéig megtartottunk. Az emberfór-kihasználáson még mindig van mit javítani, de ezen dolgozunk. A védelem most is jól működött és Soma zseniális volt.

Ma még örülünk, de reggeltől csak a horvátok elleni esti elődöntőre készülünk.

Hajrá magyarok!


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon komolyan álltunk ehhez a mérkőzéshez, ez érezhető volt a meccs előtti hangulaton is. A küzdelmet jól is kezdtük, sikerült ellépnünk pár góllal. Utána feljöttek a montenegróiak és át is vették a vezetést, de nem zökkentettek ki minket a játékunkból, csináltuk tovább higgadtan a dolgunkat, ezért hamar visszaszereztük az előnyünket, amit sikerült is megtartanunk a meccs végéig.

Nagyon gratulálok a csapatnak, hogy ezt az akadályt sikeresen vettük, de holnap a mainál is keményebb feladat vár ránk. Ezt a győzelmet az elalvással le kell zárnunk, mert reggeltől csak az elődöntőre koncentrálhatunk. :-)

A teljes mérkőzés felvétele: